August 4, 2021

kyseinen osallistuminen, presidentinvaalit horisontissa

Äänestävätkö? Ei äänestää? Osallistuminen on ratkaisevan tärkeää sunnuntaina 27. kesäkuuta alueellisella äänestyksellä sen jälkeen, kun ensimmäisellä kierroksella pidettiin tyhjää ääntä, mikä suosi lähtevää sosialistista puoluetta (PS) ja republikaaneja (LR) ja että kansallinen ralli (RN) toivoo voivansa voittaa historiansa ensimmäinen alue, vuosi presidentinvaaleista.

Äänestyspaikat avattiin klo 8 Manner-Ranskassa. Noin 48 miljoonaa äänestäjää kutsutaan äänestämään klo 18, 19 tai 20 asti kunnasta riippuen.

Provence-Alpes-Côte d’Azur (PACA) -alue tutkitaan erityisen tarkasti, sillä 13 pääkaupunkiseudun ainoa kaksintaistelu lupaaa olla tiukka vihollisveljien Thierry Marianin (ent. LR nykyisin RN) ja Renaud Muselierin ( LR).

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Alueellinen 2021: PACA: ssa Renaud Muselierin mobilisointi- ja viettelyoperaatio

Mutta mitään ei päätetä ensimmäisen oppitunnin jälkeen: bonus valmistuneille “Vanha maailma” PS-LR, Elysian-tavoitteet teroittuivat oikealle, “tasavallan rintama” – tai ei – edessään RN: ää, joka on selvästi alle äänestäjien ennusteiden ja makronistisen enemmistön flopin. Ja jos neuvottelut ovat lämmittäneet puolueiden esikuntaa tällä viikolla, äänestäjät, joita kutsutaan kaikilta puolilta, ovat edelleen vakuuttuneita terveyden kriisissä, joka edellyttää tiukkaa terveyspöytäkirjaa (naamio, jäätyminen, turvaetäisyys).

Äänestäjät ennustavat vain jonkin verran reboundia toisella kierroksella, kun taas kaksi kolmesta ranskalaisesta (66,7%) vältteli äänestyslipua ensimmäisellä kierroksella, mikä teki ennusteen tämän sunnuntain ja sen jälkeen vuodelle 2022 vallitsevasta mielipiteestä. “Minusta on vaikea nähdä mobilisointia, joka häiritsisi ensimmäisellä kierroksella saavutettua voimatasapainoa, vaikka toisella kierroksella olisi usein vähän enemmän osaa kuin ensimmäisellä kierroksella, kuten tapahtui vuonna 2015”, CNRS: n tutkimusjohtaja Romain Pasquier selittää AFP: lle.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Aluevaalit 2021: Massiivisen pidättäytymisen jälkeen ehdokkaat yrittävät liikkua toiseen kierrokseen

Hajanainen maisema

Äänestäjillä ei kuitenkaan ole valinnanvaraa nimittää 13 pääkaupunkiseudun johtajaa, jotka vastaavat monista jokapäiväisen elämän osa-alueista (liikenne, koulurakennukset, yritystuki jne.). Kolme kolmiota (Auvergne-Rhône-Alpes, Occitanie, Hauts-de-France), seitsemän nelikulmaista (Bourgogne-Franche-Comté, Centre-Val de Loire, Grand-Est, Ile-de-France, Normandia, Pays de la Loire, Korsika), ja siellä on jopa kaksi nelikulmiota (Bretagne, Uusi Akvitania).

Lue myös Alueellinen 2021: visualisoi vetäytymisiä, fuusioita ja liittoutumia kahden kierroksen välillä

Hajanaisen poliittisen maiseman lisäksi tämä tilanne heijastaa myös paikallisia vaihtelevan geometrian liittoutumia: vasemmisto ja ekologit yhdistyvät Ile-de-Francessa, Centre-Val de Loiressa, Bourgogne-Franche-Comtéssa, mutta eivät esimerkiksi Bretagnessa tai Uudessa Akvitaniassa. .

Klassinen oikea oikeisto huokaa helpotusta: sen sanottiin lupaavan mitään RN: n ja La République en Marchen (LRM) välillä, ensimmäinen kierros osoitti, että sillä menee edelleen hyvin hallussaan olevilla alueilla. Mutta hän voisi löytää itsensä sunnuntai-iltana edessään vanhaa demoniaan: hänen on päätettävä kansallisten tavoitteiden välillä kolmesta lähtevän alueen presidentistä, jotka ovat napa-asemassa paronissaan: Xavier Bertrand (Hauts-de-France), Laurent Wauquiez (Auvergne-Rhône-Alpes) )) ja Valérie Pécresse (Ile-de-France).

Vasemmalla puolella myös kansallisten äänestyslippujen matalavetinen PS tulee ulos ensimmäiseltä kierrokselta, erityisesti sen lähtevät presidentit Carole Delga (Occitanie), Alain Rousset (Uusi Akvitania) tai Loïg Chesnay-Girard (Bretagne).

Äänestysjärjestelmän monimutkainen aritmeetti voi kuitenkin vaikeuttaa tulosta kahdella viimeisellä alueella, joissa esiintyy nelikulmioita: jos ylimmän listan palkkio (neljäsosa täytettävistä paikoista) ei riitä enemmistön saamiseksi, liittoutumat on muodostettava.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Aluevaalit: ennennäkemätön toinen kierros testin muuttamiseksi

Suurin osa on jäljessä

Vasemmalle puolueelle liittyneet ympäristönsuojelijat katsovat voittomahdollisuutta Pays de la Loiressa, jossa heidän ehdokkaansa Matthieu Orphelin (entinen LRM) kohtaa lähtevän LR Christelle Morancais’n kahden ehdokkaan välisen kovan kampanjan lopussa.

Presidentin kokoonpanoilla ei puolestaan ​​ole paljon odotettavissa tältä toiselta kierrokselta. Poissa ensimmäisestä kierroksesta PACA: ssa, eliminoitu Hauts-de-Francessa tai Occitanie’ssa, makronistien enemmistö on jäljessä alueilla, joilla se on edelleen käynnissä.

Kuuntele myös Alueellinen: toisen kierroksen haasteet

Näiden alueiden varjossa osastolle oli loogisesti tunnusomaista vastaava massiivinen pidättyminen, ja lähtevät joukkueet klassisista oikea- ja vasemmistopuolueista olivat pääosin eturintamassa ensimmäisellä kierroksella. RN toivoo kuitenkin edistyvän Pyrénées-Orientalesissa, jossa se ohjaa Perpignanin pääkaupunkia. PCF puolestaan ​​on vaikeassa tilanteessa Val-de-Marnen linnoituksellaan.

Ulkomailla tämä toinen kierros koskee Reunionia, Guadeloupea, Martiniquea, Guyanaa ja Mayottea heidän oman alueellisen järjestönsä mukaan.

Maailma AFP: n kanssa

Katso, mitä löysin