August 2, 2021

Raamattu, Koraani ja homoseksuaalisuus: miksi niin paljon paheksuntaa?

”Et nuku miehen kanssa kuin yksi naisen kanssa; se olisi kauheutta. ” Heprealaisessa Raamatussa tämän yksiselitteisen määräyksen mukaan 3. Mooseksen kirja (18, 22), säveltänyt VIe vuosisadalla eKr. tuomitsee homoseksuaaliset käytännöt. Näitä kutsutaan a «Toevah», termi käännettynä “vieraantumisella” – mikä tarkoittaa Jumalan ja ihmisten välisen liiton kieltämistä. Samalla tasolla kuin insesti ja uskottomuus, homoseksuaalisuutta pidetään suurena vääristymänä.

Tätä kysymystä ei mainita missään vaiheessa evankeliumeissa, joten meidän on odotettava Paavalin (IOn vuosisadalla) oppia kristillisistä näkemyksistä käytännössä.

Homoseksuaalisuutta pidetään pakanallisena poikkeavuutena, ja sen irtisanominen on kategorista: ”Jumala vapautti heidät [les païens] halventavat intohimot: heidän vaimonsa ovat vaihtaneet luonnolliset suhteet luonnottomiin; samoin miehet, jotka luopuvat luonnollisista suhteista naisiin, ovat tulehtuneita toistensa halusta, syyllistyvät pahoinpitelystä mieheltä miehelle ja saavat omassa virheessään oikeudenmukaisen palkan. “ (Roomalaisille 1, 26–27).

“Luontoa vastaan”

Sitten kirkon isät ottivat mielipiteen. Pyhä Augustinus (354–430) kirjoittaa näin kirjoituksessaan Tunnustukset : “Jos kaikki kansat jäljittelivät Sodomia, heidät pidettäisiin samassa syyllisyydessä jumalallisen lain edessä, mikä ei pakottanut ihmisiä käyttämään itseään näin. Sillä sen tarkoituksena on rikkoa liittoa, jonka täytyy olla meidän ja Jumalan välillä, häpäisemällä haluttomia haluja ryöstää luonteeltaan, jonka hän on kirjoittanut. “

“Luonnottomissa synteissä, joissa luonteen itse järjestystä rikotaan, Jumalaa loukataan. »Saint Thomas

Sitten homoseksuaalien epäillään tekevän sopimuksen paholaisen kanssa, rinnastettuna harhaoppisiin (jotka useimmiten kieltäytyivät avioliitosta ja lisääntymisestä). Poikkeavaa käyttäytymistä pidetään ”luonnottomana” ja sitä pidetään hyökkäyksenä itse Jumalaa vastaan. Pyhä Thomas (XIIIe vuosisata), joka kodifioi kristillisen seksuaalimoraalin Theologica, on hyvin selvä tästä aiheesta: “Luonnottomissa synteissä, joissa luonteen itse järjestystä rikotaan, Jumalaa loukataan. “

Islamissa homoseksuaalisuutta pidetään myös pahimpana kauhistuksena, varsinkin kun se koskee miehiä. “Yli” (miesten homoseksuaalisuus), joka korostetaan noin kolmessakymmenessä Koraanin säkeessä jaettuna seitsemään suraan, tuomitaan yhtä lailla kuin aviorikos. Tämä on vähemmän kysymys synnistä tai virheestä (kristillisessä mielessä) kuin puhtaudesta ja saastumisesta.

Sinulla on 72,33% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

upea sivusto