August 3, 2021

Yli kaksisataa vuotta unohduksiin pudonnut Fragonard-maalaus nousee huutokaupassa 7,68 miljoonaan euroon.

“Tarina, jota taidemarkkinat rakastavat” : Fragonardin mestariteos, joka edustaa a Lukeva filosofi huutokaupattiin lauantaina 26. kesäkuuta 7,68 miljoonalla eurolla Epernayssa (Marne). Teos oli unohdettu yli kaksisataa vuotta, ennen kuin huutokaupan pitäjä löysi sen hiljattain.

Valmistettu vuosien 1768 ja 1770 välillä “Virtuoosi kausi” tämän symbolisen taiteilijan XVIIIe vuosisadalla soikea kangas, jonka koko oli 45,8 cm 57, saatettiin myyntiin 1 200 000 eurolla Enchères Champagne -talon järjestämän myynnin yhteydessä. Maalaus myytiin lopulta 6 300 000 eurolla, kokonaishintaan 7 686 000 euroa ostokustannuksilla (22%).

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Eric Turquin, herrasmies, joka tunnistaa mestarimaalaukset

Se on noin “Kolmas tärkein palkinto” saavutti tämän taiteilijan teoksen, kertoi Turquin-yrityksen asiantuntija Stéphane Pinta, joka oli todentanut maalauksen. Teoksen hankki yksityinen keräilijä, ja seitsemän tarjoajaa ilmoittautui puhelimitse, sekä Ranskasta että ulkomailta. Jos ostajan henkilöllisyys (ja siten kansalaisuus) pysyy luottamuksellisena, taulukko, “Pitäisi todennäköisesti jäädä Ranskaan”, väitti herra Pinta.

Maalauksen arvo, jota sen omistajat eivät tunnusta

”Fragonard on yksi viidestä suuresta pyhästä hirviöstä ranskalaisessa XVIII-maalauksessae vuosisata (…) Odotimme ilmeisesti erittäin korkeaa hintaa tälle poikkeukselliselle maalaukselle, täydellisessä kunnossa, harvinainen aihe, erittäin älykkäästi säveltetty ja täysin julkaisematon markkinoilla “, kommentoi herra Pinta.

”Maalaus vastaa hänen parasta ajanjaksoaan, kahta vuotta, joiden aikana hän oli neronsa huipulla. (…) Ja [la peinture] ei ollut melkein koskaan puhdistettu, ei koskaan vuorattu: [elle] on kankaallaan, sen alkuperäinen kehys ja kehys “, havaitsi edelleen asiantuntija. ”Tämä maalaus nukkui talossa, eikä kukaan ollut koskenut siihen. Se on tarina, kuten taidemarkkinat rakastavat heitä. (…) Kaikki planeetat olivat linjassa kiinnostavan tarjouksen saamiseksi ”, päättää Stéphane Pinta hymyillen.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Covid-19: een liittyvän kriisin myötä huutokaupat vähenevät

Teos oli aikoinaan kuulunut miniaturisti Pierre Adolphe Hallille, taidemaalari Jean-Honoré Fragonardin (1732-1806) ystävälle, sitten se oli tutkan ulkopuolella kahden vuosisadan ajan, ennen kuin huutokaupan pitäjä Antoine Petit löysi sen hiljattain uudelleen peräkkäinlaskennan aikana. .

Tämä Lukeva filosofi oli Marne-kiinteistön olohuoneessa ja oli “Samassa perheessä useiden sukupolvien ajan” ilman että omistajat tietävät sen alkuperää tai arvoa, Mr.e Antoine Petit lehdistöpaketissa. Kun hän “Nosta se tutkiaksesi sitä”, ammattilainen huomaa heti “Ilmeisesti asiantuntijoiden kosketus”, “Uskomattoman rehelliset siveltimet”, mutta ennen kaikkea vanha merkintä kullatun puurungon takaosassa: “Fragonard”.

Maalaus valaistumisen hengessä

Maalaus, joka edustaa kaljua filosofia, jolla on valkoinen parta istuen ja lukee mahtavaa teosta, todistaa Turquin-kaappi, joka on erikoistunut antiikin maalauksiin. Agence France-Presse kysyi asiantuntija Eric Turquin alleviivaa ”Loistava toteutus [qui est celle de] Fragonard, erittäin nopea, erittäin kevyt ”. Keveys “Kuka on valaistumisen henki”.

”Vallankumous vihaa näitä maalauksia, toteaa M. Turquin. Vallankumouksen aikana imperiumi – nämä sodan ajanjaksot – etsimme väkivaltaisempia, julmempia ilmaisutapoja. “ Taiteilijat, kuten Fragonard “Menettää sitten arvonsa”, hän analysoi.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Huutokauppatalot antavat periksi NFT: n, virtuaalisten teosten kuumeelle

Fragonard myönsi itsensä täällä jo 40-vuotiaana sen perustamisen aikaan “Suuri vapaus” teloituksen, toteaa Stéphane Pinta. Maali levitetään hyvin nopeasti, ja se ilmestyy “Mallinnettu, veistetty materiaaliin, joskus jopa suoraan sormella”.

Kaukana nais- ja libertiinikohteista, jotka ovat tehneet kuuluisuutensa, Fragonard on kiinnostunut kypsän miehen hahmosta, jota hän käsittelee yhdeksässä muussa muotokuvassa, ”Vanhojen maalauksellisten muotokuvien mukaisesti (…) arvostavat hollantilaiset 1600-luvun maalarite luvulla – ja ennen kaikkea Rembrandt, jota Fragonard ihailee ”, analysoi edelleen Turquin-yritystä. Samanlaista maalausta pidetään myös Hampurin Taidehallessa (Saksa). Se edustaa myös filosofia, joka on maalattu samantyyppiselle soikealle muodolle.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Nämä uudelleen löydetyt taideteokset, jotka lentävät huutokauppaan

Maailma AFP: n kanssa

verkkosivusto