July 28, 2021

Alkoholi, kovat huumeet … huolestuttava kulutus nuorten keskuudessa

Alkoholi, tupakka, kannabis, kovat huumeet… 16–30-vuotiaat nuoret näyttävät “Erittäin hälyttävä kulutustaso”, kertoo tiistaina 6. heinäkuuta julkaistu kysely, jonka Ipsos teki maaliskuussa 2021 Macif-vakuutusryhmälle 3500 ihmisen keskuudessa. Surullinen valokuva, joka on otettu terveyskriisin yhteydessä: Nuoria on jo yli vuoden ajan muutamia välituotteita lukuun ottamatta riistetty itsenäisyydestä, sosiaalisesta elämästä, epäilemättä vahvalla halulla päästä kiinni ja välttää .

Joka viides nuori väittää menettäneensä hallinnan “ainakin kymmenen kertaa vuodessa” juomalla

Silmiinpistävää on tutkimuksen monien tietojen joukossa niiden nuorten osuus, jotka kuluttavat hallinnan menettämiseen asti. Puolet tutkituista nuorista (52%) sanoo olleensa tässä tilassa viimeisten 12 kuukauden aikana, “Siihen asti, että en enää tiedä mitä he tekivät”. Alkoholi on käytetyin aine tämän saavuttamiseksi: joka viides nuori väittää menettäneensä hallinnan “Ainakin kymmenen kertaa vuodessa” juonut.

Nämä hallinnan menetykset ovat osa yleisempää ahdistusta. Puolet päihteiden (alkoholin, huumeiden jne.) Käyttäjistä on kokenut negatiivisia tunteita vuoden aikana, huono matka (huonovointisuus), koulun epäonnistumisen jaksot (30%), sosiaalinen eristyneisyys (27%). Kaksi kymmenestä kuluttajasta myöntää myös joutuneensa seksuaalisiin ongelmiin (20%) tai kohtaamaan itsemurha-ajatuksia (20%).

Toinen mielenkiintoinen tekijä: savukkeet, nuorten keskuudessa, eivät ole missään nimessä kadonneet. Neljäsosa heistä sanoo olevansa säännöllisiä kuluttajia. Vuonna 2015 opiskelijoiden keskinäisen vakuutusyhtiön Emevian tutkimuksessa todettiin, että 6,1% opiskelijoista oli päivittäin tupakoitsijoita. Vaikka nämä kaksi tutkimusta eivät keskityttäisi samaan väestöön, näemme, että tupakka ei vähene tässä ikäryhmässä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Opiskelijat, erityisen psyykkisesti hauras väestö

Riippuvuudet ovat yleensä kumulatiivisia

Lisäksi 36% 16–30-vuotiaista sanoo tupakoivansa kannabista. Luku vastaa Emevian tutkimuksen lukua. Kovien huumeiden käyttäjien määrä on kasvanut merkittävästi vuoteen 2018 verrattuna, jolloin vain 2% opiskelijoista myönsi kokaiinin käytön. Tänä vuonna 14% nuorista sanoo kokeilleensa ekstaasia, MDMA: ta, GHB: tä, poppersia, typpioksidia tai LSD: tä; 11% sanoo käyttäneensä kokaiinia; 8%, heroiini. ”Kulutus [de drogues dures] voi näkyä sosiaalisena strategiana, halu kuulua ryhmään “, kirjaavat kirjoittajat. Se on myös halu kokeiluihin, rikkomuksiin ja hallinnan menettämisen etsimiseen.

Sinulla on jäljellä 40,21% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Katso nyt