August 1, 2021

Amsterdam: headshot! Rikostoimittaja loukkaantui vakavasti – Uutisia ulkomailla

Sneaky salamurhayritys toimittajalle Hollannissa!

Poliisin mukaan merkittävä hollantilainen rikollinen toimittaja Peter R. de Vries loukkaantui vakavasti hyökkäyksessä Amsterdamin keskustassa. Hollantilaisten toimittajien mukaan hänet ammuttiin useita kertoja. De Vries ammuttiin päähän sairaalassa, ja hän on kuolemanvaarassa. Rikoksen taustasta ei ole vielä ilmoitettu mitään. Kaksi epäiltyä pidätettiin moottoritiellä, yksi Amsterdamissa, raportoi hollantilainen AD.


Järkyttyneitä poliisia rikospaikallaKuva: EVA PLEVIER / REUTERS

Noin kello 19.30, tiedotusvälineiden mukaan, tuntematon henkilö ampui 64-vuotiaan de Vriesin Leidsepleinille Amsterdamin keskustassa, kun toimittaja lähti RTL Boulevardin TV-studiosta. De Vries oli äskettäin osallistunut suoraan lähetykseen, jossa hän esiintyy säännöllisesti. Todistajat tunnistivat uhrin, ja videoita rikospaikasta levitettiin myös sosiaalisessa mediassa.

Internetissä kiertää valvontakameran video, jonka on tarkoitus näyttää Peter R. de Vries kävelevän katua lähetyksen jälkeen. Hänellä on vaaleanharmaa puku ja näyttää katsovan puhelinta. Muutama sekunti myöhemmin mies, jolla on moottoripyöräkypärä, kävelee takana. Poliisit partioivat normaalilla tavalla, käänny oikealle. Muutama sekunti myöhemmin kuullaan laukauksia.

Toisessa videossa mies, myös vaaleanharmaa puku, makaa eloton lattialla. Veri työntyy hänen päänsä alle. Väitetysti sen pitäisi olla de Vries. Nainen nykii häntä, yrittää puhua hänelle.

VU: n lääketieteellistä keskusta Amsterdamissa vartioivat voimakkaasti aseistetut poliisit. De Vriesia hoidetaan täälläKuva: EPA

→ Pormestari Femke Halsema sanoi myöhään illalla pidetyssä lehdistötilaisuudessa: ”Tällä hetkellä tiedämme vain, että Peter R. de Vries taistelee henkensä puolesta. Hän on kansallinen sankari. Se oli pelkurimainen ja julma rikos. “

Pääministeri Mark Rutte: ”Se oli hyökkäys ilmaista journalismia vastaan. Hyökkäys rohkeaan toimittajaan. Ajatuksemme ja rukouksemme ovat hänen perheensä kanssa. Tärkeintä on nyt, että hän selviää. “

Oikeusministeri Grapperhaus ja pääministeri Rutte reagoivat hyökkäykseen hyvin emotionaalisesti. Grapperhaus puhui mustasta päivästä ja hyökkäyksestä vapauteen.

De Vries on Alankomaiden johtava rikoksen toimittaja ja esiintyy säännöllisesti uhrien tai todistajien edustajana oikeudenkäynneissä. Hän on tällä hetkellä kruunun todistajan luottamushenkilö suuressa järjestäytyneen rikollisuuden oikeudenkäynnissä. Oikeudenkäynnin yhteydessä avaintodistajan asianajaja oli ammuttu jo vuonna 2019.


Poliisi tutkii, taustaa ei vielä tunneta

Poliisi tutkii, taustaa ei vielä tunnetaKuva: EPA

.

hänen