August 1, 2021

Burman pakolaishallituksen ministerit kuulivat senaatissa

Harvinaisena rauhoittumisen merkkinä Burman hunta vapautti keskiviikkona 30. kesäkuuta lähes 2300 vankia eri puolilla maata, joista yli 700 kuuluisasta Inseinin vankilasta Rangoonissa. Niiden joukossa on useita aktivisteja ja toimittajia. Kaikkia syytettiin rikoslain 505-A §: stä, lausekkeesta, jossa alun perin rangaistaan ​​armeijan tai sen jäsenten kunnianloukkausta, mutta jota muutettiin helmikuussa seuraamusten antamiseksi kaikista lausunnoista, jotka voisivat “Herättää pelkoa”, hajotin “Vääriä uutisia tai suora tai epäsuora yllyttäminen rikokseen valtion työntekijää vastaan”. Tämän artiklan rikkomisesta voidaan määrätä enintään kolmen vuoden vankeusrangaistus.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Burmassa junta kohtaa aseellista vastarintaa

Poliittisia vankeja ja toimittajia edustavan asianajaja Tan Zar Oon mukaan noin puolet sadasta ihmisestä, joita hän ja hänen kollegansa ovat hoitaneet useita kuukausia, vapautettiin keskiviikkona. Tämän vapauttamisaallon vahvisti varaministeri Zaw Min Tun, joka selvensi, että kyse oli Ihmiset, jotka osallistuivat mielenosoituksiin, mutta eivät osallistuneet väkivaltaan ».

Noin kolmekymmentä vangittua burmalaista musiikki- ja televisiojulkkista oli jo vapautettu tämän viikon alussa. Jos putsistin kenraali Min Aung Hlaingin perustama valtionhallintoneuvosto (SAC) toimii laillisen hallituksen korvaamiseksi, toimii näin, koska paineet kasvavat myös maan ulkopuolella, sillä 119 maata on äänestänyt sitovasta Yhdistyneestä kuningaskunnasta. Kansakuntien yleiskokouksen päätöslauselma 18. kesäkuuta, jossa tuomitaan väkivalta.

Kutsuu apua

Lisäksi Ranskan puolella esitettiin 28. toukokuuta Pascal Allizardin (Les Républicains) aloitteesta päätöslauselmaesitys Burmasta, jossa kehotettiin hallitusta tunnustamaan Burman kansallisen yhtenäisyyden hallitus, ja jonka allekirjoitti noin 150 senaattoria kaikista reuna – toinen valmistautuu kokoonpanoon. Senaatin ulkoasiain-, puolustus- ja puolustusvoimakomitea kuuli videoneuvottelulla 30. kesäkuuta useita kansallisen yhtenäisyyden hallituksen (NUG) jäseniä, jotka maanpaossa toimivat henkilöt perustivat 16. huhtikuuta 2021.

NUG hakee kansainvälistä tunnustusta ja moninkertaistaa avunpyynnöt. « Meidän on käytettävä diplomaattisia välineitä saadaksemme tämän juntan vastuuseen, tämä on rikos ihmiskuntaa vastaan. Öljy- ja kaasuteollisuudelle on annettava paljon tiukempia rangaistuksia “, anoi NUG: n terveys- ja koulutusministeri Zaw Wai Soe.

Sinulla on 42,36% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Tarkista tämä