August 2, 2021

Dolen rasistisen hyökkäyksen kirjoittaja tuomittiin kolmen vuoden vankeuteen

Viime huhtikuussa Dolessa (Jura) kuvattu video kierteli sosiaalisia verkostoja. 72-vuotias mies kutsui sinne isän «Sale bicot» ennen kuin kiirehti häntä kohti autossa. Tekijä tuomittiin tiistaina 6. heinäkuuta viiden vuoden vankeuteen, johon sisältyy kaksi vuotta keskeytettyä.

Tuomio on paljon korkeampi kuin Lons-le-Saunierin syyttäjän vaatimuksissa vaadittu. 22. kesäkuuta pidetyssä istunnossa hän pyysi kuuden kuukauden vankeutta, joista kaksi keskeytettiin. Pidätysmääräys on annettu syylliseksi todettua septuagenaria vastaan “Tahallinen väkivalta aseilla ja rasistiset loukkaukset”. Hänet vangitaan Lons-le-Saunierin tutkintakeskukseen. “Lons-le-Saunierin tuomioistuin ryhtyi toimenpiteeseen aggressiosta ja julisti erittäin merkittävän rangaistuksen”, toivotti tervetulleeksi Adil Sefriouin asianajajan M.e Randall Schwerdorffer.

Sefrioui, 42, syytettiin myös loukkauksista, väkivallasta ja halventamisesta. Hänet vapautettiin huonontumisen tosiseikoista ja tuomittiin muista tosiseikoista 600 euron sakko, josta 200 euroa keskeytettiin.

Lue myös “Bicot, mene hupun alle tänään”: rasistinen hyökkäys kuvattiin Dolessa

Tuomittava video

21. huhtikuuta Dolessa Sefrioui-pariskunta on kotona, kun he näkevät miehen, joka näyttää kuvastavan lapsiaan puutarhassa. Epäilyttävä, pari etsii selitystä. Sitten tapahtuu suullinen fyysinen riita.

Mminä Sefrioui kuvaa osan kohtauksesta, jonka hän sitten lähettää sosiaalisiin verkostoihin ja jota katsottiin oikeudenkäynnin aikana. “Likainen bicot lähestyminen, (…) nousta auton eteen “huudahti eläkeläinen, joka sitten nousee takaisin autoonsa. Ajoneuvo näyttää menevän pois, mutta kääntyy ympäri ja latautuu herra Sefriouille, joka heitetään konepellille, kun auto pysähtyy ja törmää perheen puutarhan aidan läpi, jossa lapset ovat.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Dalessa rasistiset loukkaukset ja “hyperagressio” tuomioistuimessa

Video on tuomitseva, mutta puolustus väittää, että se on osittainen eikä osoita riitaa kokonaisuudessaan, missä septuagenarialainen oli “Loukkaantunut, osuma”. ”Halusin pelotella häntä. Vihan vaikutuksesta teemme tyhmyyksiä ”, selitti eläkeläinen poliisille, joka väittää menettäneensä ajoneuvon hallinnan. Kirjoittaja ei ilmestynyt 22. kesäkuuta pidetyssä istunnossa.

Adil Sefrioui, edelleen hyvin ahdistuneessa, kärsi useista murtumista ja hyötyi väliaikaisesta 30 päivän keskeytyksestä. La Licra, SOS-Racisme ja rasismin ja islamofobian vastainen koordinointi olivat siviilipuolueita.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Besançonissa “täydellinen rasistinen hyökkäys”, joka mahdollisti kirjailijan tuomitsemisen

Maailma AFP: n kanssa

Lue lisää