August 4, 2021

“Euroopan poliittisen maiseman uutiset osoittavat, että populistiset voimat ovat asettuneet sinne onnistumatta hallitsemaan sitä”

LJanez Jansan maine ei tuskin ylittänyt Slovenian rajoja, kun hän otti kolmannen kerran Ljubljanassa maaliskuussa 2020 hallituksen päämiehen. Marraskuussa hänellä oli neljännes tunnin maine, kun hän onnitteli Donald Trumpia Twitterissä hänen uudelleenvalinnastaan, kun muu Eurooppa juhli tappionsa. tämä aseiden esitys herätti uteliaisuuden alkua pienen entisen Jugoslavian tasavallan pääministerille. Koska 1On Heinäkuu, kunnian tunti on saapunut: Bryssel tarjoaa alustan tälle Viktor Orbanin, Euroopan unionin vuorottelevan puheenjohtajakauden emulaattorille, kuudeksi kuukaudeksi.

Ja hän käyttää sitä. Ensimmäisestä päivästä lähtien hän liittyi yhteen Euroopan komission varapuheenjohtajista, hollantilaisesta sosiaalidemokraatista Frans Timmermansista, joka kosti karkottamalla perhekuvan. Presidentin, Ursula von der Leyenin, oli muistutettava siitä julkisesti Janez Janaa “Luottamus on arvokkain omaisuus” Eurooppalaiset keskenään. Tiistaina Strasbourgin parlamentissa hänellä oli suuria vaikeuksia vakuuttaa Euroopan parlamentin jäsenet hyvässä uskossa oikeusvaltioperiaatteesta.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Slovenia ottaa EU: n puheenjohtajuuden keskellä oikeusvaltiokeskustelua

Onko Janez Jansa merkki populististen voimien yhdistymisestä tai toisin sanoen Euroopan liberaalivirran kannattajista? Voi ajatella niin, jakson lopussa, joka asetti heidät lavan eteen. Ennen kuin herra Jansa ilmestyi sinne puheenjohtajuuden ansiosta, Unkarin pääministeri Viktor Orban ja hänen lakiesityksensä homoseksuaalisuuden rinnastamisesta pedofiliaan olivat olleet suuri osa Eurooppa-neuvoston illallisella 24. kesäkuuta pidetyistä keskusteluista. Istunto oli kuuma; Rakastakaa sitä tai poistukaa siitä, EU on jopa lähettänyt Alankomaiden pääministerin Mark Rutten olennaisesti unkarilaisen kollegansa puheille.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Orbania ja Unkarissa hyväksyttyä “homofobista” lakia vastaan ​​Eurooppa-neuvostossa esiintyvä raivo

Sitten 2. oikeanpuoleiset populistiset ja äärioikeistolaiset puolueet allekirjoittivat 2. heinäkuuta yhteisen julistuksen EU: n poliittista suuntautumista vastaan. “Radikaalien voimien instrumentti” ja haluavat johtaa a “Sivilisaation muutos” kieltää “Juutalais-kristillinen perintö” Euroopasta. Allekirjoittajien joukossa on Puolassa vallalla oleva Law and Justice -puolueen Marine Le Penin kansallinen ralli, Orbanin Fidesz, Voxin espanjalaiset ja Italian kovan oikeiston kaksi osaa, La Liga, de Matteo Salvini ja uusfasistit Fratelli d’Italia. Ei saksalaiset AfD, eivät myöskään ruotsalaiset tai romanialaiset ääriliikkeet.

Sinulla on 58,16% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

pop-sivustolle