August 2, 2021

Free Flex: Ilmainen mobiili hyökkää kilpailuun tuettujen älypuhelinten alalla

5

Vuodessa käydyssä avoimessa sodassa tuettujen älypuhelinten kanssa käytävän kilpailun aikana Free käsittelee ongelmaa suoraan julkaisemalla omanlaisensa tarjouksen, Free Flexin. Kaava on hyveellisempi, koska se on 100% läpinäkyvä.

Xavier Niel uskoo Free Flexiin riskin ottamisesta huolimatta. © Bastien Lion

Kuten tavallista, Xavier Niel oli säästänyt pienen vaikutuksensa viimeiseen isoon mainokseen, joka leimattiin Free Mobile. Tarkkailijoiden ruokahalun herättämiseksi hän ei epäröinyt meikkiä kuten Sharon Stone in Basic Instinct pienessä teaserissa, jossa oli juuri oikea määrä kiehtovaa.

Hänen videonsa ytimessä, kuten tällä videotabletilla voidaan arvata, ranskalaisen pomon pitkäaikainen työhevonen: tuetut puhelimet. Niel kritisoi vuosia tukemalla oikeudellisia toimia. Tämä käytäntö koostuu uuden tilaajan älypuhelimen tarjoamisesta halvemmalla kuin markkinoilla, tilaamalla kalliimman paketin ja houkuttelemalla asiakkaita parin vuoden kuluttua.

Tämän strategian haudattamiseksi lopullisesti Free Mobile on sen vuoksi laittanut pienet astiat isoihin ja myy jälleen meille sen, mitä se esittää pienenä vallankumouksena. Xavier Niel itse, mukana Free Thomas Reynaudin toimitusjohtaja, oli vastuussa operaattorin uuden lähestymistavan paljastamisesta. Ja ratkaistakseen lopullisesti ongelman, jota Free: n perustaja ei epäröi kutsua peitetyksi kulutusluottoksi, operaattori siirtyy siksi suoraan vastustajiensa kentälle hyvin määritellyllä iskulauseella: avoimuus.

Ei sitoutumista ja kilpailua alhaisemmat hinnat

Tee tapa Free Flex -apurahajärjestelmään, joka takaa käyttäjälle paketin ja mobiililaitteen kustannusten erottamisen, toisin kuin kilpailun tarjoukset, joihin sisältyy molemmat hintoihin, jotka nousevat useimmiten menetysten sattuessa. kallis matkapuhelin. Konkreettisesti hankit valitsemasi päätelaitteen sadan viitteen joukosta (mukaan lukien 8% kunnostettuja puhelimia) yhdellä ilmaisista suunnitelmista. Maksat sitten ensimmäisen summan, sitten 24 kuukausivuokraa. Toistaiseksi toiminta muistuttaa suurelta osin tavanomaista vuokrausta. Paitsi, että näiden kahden vuoden lopussa sinulle tarjotaan ostovaihtoehto, yleensä halvempi kuin ensimmäinen maksu. Siksi ostat älypuhelimesi lopullisen hinnan, joka vastaa myyntihinnan markkinahintaa.

Lisäksi tilaaja voi ostaa puhelimensa milloin tahansa maksamalla loput maksuistaan ​​kerralla. Vastaavasti, koska paketti ei ole sitova, se voi lopettaa sen milloin tahansa ja jatkaa edelleen vuokrien maksamista Free: lle terminaalista. Terminaali, joka operaattorin laskelmien mukaan maksaa viime kädessä 30-50% halvemmalla kuin kilpailun tukihinnoissa perimät hinnat – painopiste on asetettu alle 400 euron älypuhelimille, jotka ovat kuluttajien suosimia. Siksi on vaarana, että jälkimmäinen tarttuu materiaalitarjoukseen ennen kuin lähtee kilpailemaan halvemmista paketeista – mutta Xavier Niel on luottavainen. “Jos olemme varmoja itsestämme, tilaajan ei tarvitse vuokrata”Hän sanoo hymyillen.

24 kuukauden lopussa puhelin voidaan palauttaa myös operaattorille, joka kunnostaa tai kierrättää sen. Tarjouksiin ei liity edullista hintaa, jotta toimiva laite ei uusittaisi aikaisin. Suunnitelma pysyy samalla hinnalla matkapuhelimen kanssa tai ilman. Huomaa myös, että ne on suunnattu uusille ja vanhoille asiakkaille – ainakin niille, joilla on suunnitelma, joka sisältää vähintään 1 Gt kuukausitietoja. Toinen iso uutinen on, että kaikki Free Flexin kattamat puhelimet ovat saatavilla suoraan kaupasta, kunhan varastoa riittää.

Joitakin esimerkkejä hinnoista, jotka veloitetaan Free Flex -tarjouksen yhteydessä tarjotuista älypuhelimista. © ilmainen matkapuhelin

Free yrittää päästä uusille markkinoille

Jos uskomme Xavier Nielin sanoja, Free Flex on ”ei kannattavin tarjous meille”. Meidän on odotettava kaksi vuotta nähdäksesi tämän vedon todellisen sijoitetun pääoman. Pomo ei ole huolissaan sanoen, että tilaajien määrä, joka on vakuuttunut tästä uudesta toimintatavasta, on valtava saalis operaattorille. “Se on tilaisuus tavoittaa kuluttajat, joilla ei ollut vastausta pyyntöihimme tähän asti.“Hän arvioi tukimarkkinaosuuden 25 prosentiksi, jota Free ei ole toistaiseksi koskenut. Huomaa, että tämäntyyppisissä tarjouksissa kilpailua, jota Free on nähtävissä, ei tarvitse etsiä operaattoreiden puolelta halpa kuten Sosh, B & You tai Red, mutta sen suorien kilpailijoiden joukossa historiallinen Orange, Bouygues ja SFR.

Kunnianhimoinen, Thomas Reynaud näkee tässävalloitustarjous“Tapa tavoittaa myös ammattilaisia, käsityöläisiä, VSE: itä ja pk-yrityksiä, ja tuo”haastoi kilpailun toistamaan“Menettämättä kymmeniä miljoonia euroja liikevaihtoa prosessin aikana.

Seuraava askel Free Flexille: mahdollisuus tilata vakuutus tuetulla paketilla / mobiiliduoillasi rikkoutumisen, varkauden tai muun vahingon sattuessa. “Emme halunneet tulla tälle kentälle alusta alkaen avoimuuden vuoksi, emmekä halunneet, että meidät kritisoitaisiin haluamastamme vakuutuksia!“, Kertoo Xavier Niel, tietäen huonon kuvan, josta nämä pienet lisäykset yleensä kärsivät.

Yhteenvetona voidaan todeta, että puhelimesi voi aina ostaa käteisellä ilmaisen tilauksen yhteydessä. Free Flex -vaihtoehto korvaa aiemmat toiminnot – joihin on kuitenkin aina mahdollista valita – nimittäin maksu neljässä erässä maksutta ja yksinkertainen vuokraus. Vielä on nähtävissä, houkutteleeko tämä uusi veto todella käyttäjiä keskellä eri operaattoreiden yhä houkuttelevampien tarjousten viidakkoa.Etsi nämä