August 2, 2021

Interpol julkaisee kansainvälisen etsityn ilmoituksen Gupta-veljiä vastaan

Etelä-Afrikan viranomaiset, jotka pyrkivät saattamaan oikeuden eteen Gupta-veljekset, trio liikemiehiä, joita syytetään julkisten resurssien ryöstämisestä entisen presidentin Jacob Zuman osallisuuden kanssa, sanoivat maanantaina 5. heinäkuuta, että Interpolin kansainvälinen haettu ilmoitus julkaistiin heistä. Intialaiset Ajay-veljet, Atul ja Rajesh Gupta, pakenivat Etelä-Afrikasta pian sen jälkeen, kun vuonna 2018 perustettiin komissio, joka tutki laajaa korruptiota Jacob Zuman yhdeksän hallitusvuoden aikana. (2009-2018).

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Etelä-Afrikan entinen presidentti Jacob Zuma ympäröi oikeutta ja epätoivoisesti pakenisi oikeutta

Interpol on julkaissut “Punaiset ilmoitukset” Atulia ja Rajesh Guptaa vastaan ​​Etelä-Afrikan syyttäjä Hermione Cronje sanoi lausunnossaan. Interpolin valtion pyynnöstä julkaisemissa punaisissa ilmoituksissa kehotetaan viranomaisia ​​ympäri maailmaa etsimään ja pidättämään etsitty pakolainen luovuttamista, luovuttamista tai muita oikeudenkäyntejä varten. Tämä haettu ilmoitus liittyy tapaukseen, joka koski 25 miljoonan randin (1,48 miljoonaa euroa) sopimusta, joka maksettiin Guptaan sidotulle yritykselle, Nulane Investments, maatalouden toteutettavuustutkimuksen suorittamiseksi. Kolmas veli Ajay ei ole kiinnostunut tästä asiasta.

Laaja korruptio Zuman aikakaudella

Etelä-Afrikka ilmoitti kesäkuun alussa saattavansa päätökseen luovutussopimuksen Yhdistyneiden arabiemiirikuntien kanssa, jossa pakolaiset olisivat.

Vuonna 2016 julkaistussa tuomitsevassa raportissa laajasta korruptiosta Zuman aikakaudella kerrottiin, kuinka entisen presidentin läheiset sisarukset voittivat tuottoisia julkisia hankintoja ja osallistuivat valtion asioiden hoitamiseen, mukaan lukien ministerien nimittäminen. Skandaaleihin upotettu Jacob Zuma pakotettiin eroamaan vuonna 2018, ja korruptiontorjuntalautakunnan on kuultava häntä. Hänen seuraajansa, Cyril Ramaphosa, joka on tehnyt korruptiosta harrastushevosensa, on myös kuultava.

Lue myös Miksi Dubaissa maanpaossa olevat Gupta-veljet pakenevat edelleen Etelä-Afrikan oikeutta

Vuonna 2019 Yhdysvaltain valtiovarainministeriö määräsi sanktiot Gupta-perheelle, jäädyttämällä heidän omaisuutensa Yhdysvaltain lainkäyttövaltaan ja kieltämällä erityisesti Yhdysvalloissa toimivat kansainväliset pankit tekemästä liiketoimia heidän kanssaan.

Maailma AFP: n kanssa

Katso tämä täältä