July 31, 2021

Intiassa maoistisesta salaliitosta syytetty jesuiitta kuolee pidätettynä

Syytetty ilman todisteita ”maolaisten salaliitosta” ja osallistumisesta 1On Tammikuussa 2018 matalien ja korkeiden kastien välillä Koregaonin kaupungissa Länsi-Intiassa jesuiitta isä Stan Swamy kuoli keuhkotulehdukseen ennaltaehkäisevässä pidätyksessä maanantaina 5. heinäkuuta.

84-vuotiaana pappi, joka on omistautunut puolustamaan heimopopulaatioiden oikeuksia Jharkhandissa, maan itäosassa sijaitsevalla metsäalueella vuodesta 1991, sai Covid-19: n vankilaan. Vankilassa 9. lokakuuta 2020 lähtien Talojan vankilassa, Bombayn lähiössä, hänen täytyi odottaa kymmenen päivää saadakseen luvan evakuointiin sairaalaan.

Lopulta päästettyään 29. toukokuuta Pyhän perheen klinikalle Bombayssa hän näki terveytensä huononevan nopeasti. Lääkäreiden mukaan Tamil Nadun vanhalle miehelle tehtiin keinotekoinen hengitys sunnuntaiaamuna sydänpysähdyksen jälkeen. Hän kuoli maanantaina aivan iltapäivän alussa.

Samaan aikaan hänen asianajajansa vetoivat hänen vapauttamiseen takuita vastaan ​​Bombayn korkeimmassa oikeudessa, joka odotti odottavansa 13. heinäkuuta kuullakseen hänet. Hänen tapauksestaan ​​vastaavat tuomarit käyttivät kaiken aikaa ja vaativat saamista “Suljetussa kirjekuoressa” lääkärintarkastus hänen terveydentilastaan.

“Vankilassa oleva murha”

Stan Swamyn kuoleman uutisten jälkeen Modin hallituksen oppositiojohtaja Rahul Gandhi julkaisi surunvalittelunsa Twitterissä sanoen jesuiitta “Ansaittu oikeudenmukaisuus ja inhimillisyys”, eikä niin nöyryyttävä loppu. “Vastuu tästä murhasta pidätyksessä on määritettävä”, julisti sosiaalisessa verkostossa Intian kommunistisen puolueen (marxilaiset) pääsihteeri Sitaram Yechury, joka sanoi olevansa “Raivostunut tämän militantin kuolemasta, joka auttoi väsymättä syrjäytyneitä”.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Covid-19: suuri harppaus Intian taloudessa

Jharkhandin alueellisen johtajan johtaja Hemant Soren puolestaan ​​katsoo, että Modin hallitus “Pitäisi olla vastuussa absoluuttisesta apatiasta” jonka vankilaviranomaiset olivat jesuiittojen uhreja. Jo joulukuussa 2020 Stan Swamy oli tuominnut vankeusolosuhteensa. “Ironista kyllä, hän kuoli ilman oikeudenkäyntiä, kun hän oli viettänyt elämänsä taistelemalla ehkäiseviä pidätyksiä vastaan, jotka osuivat muokattuihin tapauksiin osallistuneisiin pieniin ihmisiin”, kertoo asianajaja Peter Martin, joka työskenteli hänen rinnallaan samasta syystä.

Sinulla on 44,4% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Minun selitykseni