August 3, 2021

NHL-maalivahti Matiss Kivlenieks kuoli 24-vuotiaana ilotulitusonnettomuudessa

Michiganin lääkärintarkastaja totesi ruumiinavauksen jälkeen, että Columbus Blue Jacketsin talonmies, Matiss Kivlenieks, kuoli rintakehän traumasta ilotulitusräjähdyksestä eikä putoamisesta, kuten viranomaiset ovat aiemmin ilmoittaneet.

Poliisi Novissa, Michiganissa, ilmoitti, että ilotulitus kallistui hieman ja alkoi ampua lähellä olevia ihmisiä kohti sunnuntai-iltana. Kivlenieks, 24, oli porealtaassa ja yritti paeta yhdessä muiden ihmisten kanssa, poliisiluutnantti Jason Meier kertoi.

Meier sanoi, että palokunta ja EMT saapuivat yksityiseen kotiin sunnuntaina klo 22.13 paikallista aikaa.

Hätätoiminnan saapuminen kesti 4:38 minuuttia saapuessaan 911-puhelun. Kivlenieks vietiin paikalliseen sairaalaan, jossa hänet julistettiin kuolleeksi.

Oaklandin läänin lääkärintarkastustoimisto ilmoitti alustavat ruumiinavaustulokset maanantai-iltapäivällä.

Ennen ruumiinavausta poliisin mukaan Kivlenieksin uskottiin liukastuneen ja lyövän päänsä betoniin paennessaan ilotulitusvälineitä.

“Tällä hetkellä olemme vain varmoja, että se oli traaginen onnettomuus”, Meier sanoi.

Kivlenieks aloitti kaksi peliä Blue Jacketsin kanssa viime kaudella ja oli äskettäin pelannut Latvian joukossa IIHF: n maailmancupissa. Hän pelasi NHL-uransa aikana yhteensä kahdeksassa ottelussa, ja hänen odotettiin taistelevan lisää toimintaa seuraavan kauden aikana.

“Olemme järkyttyneitä ja surullisia Matiss Kivlenieksin menetyksestä, ja ilmaisemme surunvalittelumme hänen äidilleen, Astridalle, perheelle ja ystäville tänä tuhoisana aikana”, Blue Jackets -operaation johtaja John Davidson sanoi lausunnossaan. . “Kivi oli erinomainen nuori mies, joka tervehti jokaista hymyillen joka päivä, ja arvostusta, joka hänellä oli neljän vuoden aikana organisaatiossamme, ei unohdeta”, hän sanoi.

“Yksi asia, jota rakastin ja arvostin hänessä, oli se, että hänellä oli suuri hymy ja hänellä oli aina hyvällä tuulella”, kertoi Blue Jacketsin entinen kapteeni Nick Foligno ESPN: n Emily Kaplanille tekstiviestissä. “Tiedän, että se on klisee, mutta juuri sellainen mies hän oli. Hän nautti elämästään 24-vuotiaana unelmassa ja voit sanoa, ettei hän tuhlannut päivää, mikä tekee tästä tragediasta vieläkin enemmän. vaikea selviytyä. Rukoilemme hänen perheensä ja kaikkien hänen tunteviensa puolesta. Se oli vaikea päivä kaikille organisaation jäsenille. “

Hetki hiljaisuutta havaittiin Kivlenieksin muistissa ennen Tampa Bay Lightningin ja Montreal Canadiensin välistä peliä 4 Stanley Cup maanantai-iltana. Tunnit aikaisemmin NHLGary Bettman antoi lausunnon Kivlenieksin kuolemasta.

“NHL-perheen puolesta ilmaisemme surunvalittelumme hänen perheelleen, ystävilleen ja joukkuetovereilleen sekä Blue Jackets -organisaatiossa että kotimaassaan Latviassa”, Bettman sanoi. “Kaikki elämän rakkautensa ja intohimonsa peliin menettävät kaikki, joilla on onni saada hänet kumppaniksi ja ystäväksi.”

Blue Jacketsin pääjohtaja Jarmo Kekalainen jakoi surunvalittelunsa Twitterissä.

Kivlenieks, jota ei ollut valittu, allekirjoitti Columbuksen kanssa vapaana agenttina vuonna 2017. Hän teki NHL-debyyttinsä Madison Square Gardenissa 19. tammikuuta 2020 ja pysäytti 31 32 laukauksesta voittaakseen uuden 2-1. York Rangers.

Viime viikolla Kivlenieks ja Columbuksen maalivahti Elvis Merzlikins olivat Mid-Ohio Sports Car Course -tapahtumassa. Kivlenieks vietti kesän Yhdysvalloissa.

ESPN: n Emily Kaplanin ja Associated Pressin tietoja käytettiin tässä raportissa.

.

Siirry URL-osoitteeseen