August 4, 2021

Pariisin syyttäjänvirasto tutkii rasistisia twiittejä Ranskan joukkueita vastaan

Eurosta poistamisensa jälkeen Ranskan joukkue oli saanut hitaan ottelun Sveitsiä vastaan ​​tuhansia herjaavia viestejä. Pariisin syyttäjänvirasto aloitti 30. kesäkuuta tämän tietyille bluesiin kohdistetun viestiaallon tutkinnan 20 minuuttia.

Tämä tutkimus aloitettiin erityisesti “Rasistinen julkinen loukkaus”, kaksi päivää Ranskan tappion jälkeen Sveitsiä vastaan, sanoi syyttäjä. Tämä menettely seuraa Pharos-alustan lähettämiä raportteja vihaa koskevista tweeteistä syyttäjäviranomaisille verkossa, kertoi asiasta perehtynyt lähde Agence France-Presse -yhtiölle.

Tutkimukset, joiden avulla viestien tekijät olisi voitava tunnistaa, uskottiin keskusvirastolle tieto- ja viestintätekniikkaan liittyvän rikollisuuden torjunnalle (OCLCTIC).

Lue myös Jalkapallo-euro, joka ei sovi pandemiaan

“Likainen neekeri”

Martiniquen ainoan yhteisön uusi presidentti Serge Letchimy kirjoitti 30. kesäkuuta oikeusministeri Eric Dupond-Morettille tuomitsemaan “Loukkaavat, rasistiset huomautukset jalkapalloilija Kylian Mbappéa vastaan”, kirjeessä, jonka julkinen televisiokanava Martinique 1re paljasti.

Valittu viittasi erityisesti twiittiin, jota välitettiin laajalti ja kommentoitiin sosiaalisessa verkostossa, joka loukasi PSG: n hyökkääjää, jonka epäonnistunut laukaus Sveitsiä vastaan ​​oli johtanut Ranskan eliminointiin. “Tämä likainen negro ansaitsee ottaa sata ripset ja myydä jälleen Libyassa”, kirjoitti käyttäjä.

“Ei ole kysymys tämän tyyppisen vihapuheen läpäisemisestä, jonka on järjestelmällisesti vaadittava tekijöiden pidättämistä, varsinkin kun Ranskan laki onneksi tuomitsee tämän tyyppisen vihapuheen verkossa. “, jatkoi valittu virkamies kirjeessään.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Euro 2021: 60000 katsojaa Wembleyssä pandemiasta huolimatta

Useat yhdistykset tekevät valituksen

Samanaikaisesti SOS Racisme -yhdistys valitti näistä tosiseikoista, jotta hänestä tulisi siviilioikeudellinen osapuoli oikeudenkäynnin yhteydessä. Ranskan mustien yhdistysten edustajisto (CRAN) on myös ilmoittanut aikomuksestaan ​​tehdä valitus.

Paris-Saint-Germainin Collectif Ultras Paris (CUP) -kannattajat avasivat klubin stadionin, Parc des Princesin edessä, tähtihyökkääjän tueksi lipun, johon oli kirjoitettu: “Rasismi, median linjaus: tuki KM: lle”

Pariisin syyttäjänviraston kansallinen vihaa torjuva verkkopiste luotiin tammikuussa vastauksena erityisesti verkkovaikutusten lisääntymiseen ja kritiikkiin, joka liittyi viranomaisten käyttämiin resurssien puutteisiin. Hän oli erityisesti vastuussa oikeudenkäynneistä ihmisiä vastaan, jotka uhkasivat nuorta Milaa sen jälkeen, kun hän oli pientä islamia vastaan, tai antisemitistisen viestin aallosta, joka julkaistiin Twitterissä ja Facebookissa viimeisten Miss France -vaalien aikana.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Euro 2021: Ranskan jalkapalloliiton pääosaston rooli bluesin epäonnistumisen jälkeen

Dembélé pyytää anteeksi rasistisen videon jälkeen

Rasismin osalta Ranskan joukkueen pelaajat Ousmane Dembélé ja Antoine Griezmann kutsuttiin puolestaan ​​selittämään itseään sen jälkeen, kun perjantaina julkaistiin video, jossa pääministeri pilkkaa japanilaisten hotellityöntekijöiden ulkonäköä ja kieltä kiertäessään klubissaan , FC Barcelona vuonna 2019.

Tässä videossa Ousmane Dembélé kutsuu joukkuetoverilleen, kun teknikot ovat kiireisiä television ympärillä hotellihuoneessa. Hän mietti heidän ruumiinrakennustaan ​​ja kieltään kumppaninsa katseen alla, huvittuneena, mutta hiljaa.

“Klubin kumppanina ja kiertueen isäntänä olen erittäin pahoillani FC Barcelonan pelaajien tekemistä syrjivistä huomautuksista”, twiittasi Hiroshi Mikitani, Rakutenin toimitusjohtaja, FC Barcelonan paidan sponsori. ”Rakuten on ollut klubin sponsori, joka on kiittänyt Barcan filosofiaa, jatkaa tämän japanilaisen verkkokaupan jättiläisen perustaja. Tällaisia ​​huomautuksia ei voida hyväksyä missään olosuhteissa. Vastustan virallisesti klubille ja pyydän heiltä selitystä. “

Dembélé on sittemmin pyytänyt anteeksi “Ihmiset näissä kuvissa”, selittäen, että se oli a “Yksityinen video” ja että hän ” ei oikeastaan[t] ei yhteisöä ”. Antoine Griezmann, johon nämä kritiikat kohdistuvat myös sosiaalisissa verkostoissa, “Kumoaa syytökset tiukasti” ja vakuutti maanantaina tweetissä, että hänellä oli “Aina sitoutunut kaikenlaiseen syrjintään”.

Lue myös Euro 2021, sanomalehti: Napolilainen tonttu, Thiagon luokka ja Bluesin valmistelu

Maailma AFP: n kanssahänen vastauksensa