August 3, 2021

Tiago Rodrigues esittelee Avignon-festivaalilla hämmentävän “kirsikkapuutarhan”

Yleisö suosii Jarren trumpettien kuulostaessa alkua La Cerisaie, Tšekhov, maanantaina 5. heinäkuuta, festivaalin avajaisissa, paavin palatsin Cour d’Honneurissa: kello oli 22.40, näyttelyn olisi pitänyt alkaa klo 22.00, mutta sisäänkäynnin ohjaus viivästyi päällä saniteettitoimenpiteiden vuoksi – oli tarpeen esittää rokotustodistus tai kokeen tulokset – ja joukko keskeytyksiä, jotka estivät pääsisäänkäynnin. Kaikki oli lopulta ratkaistu, ja katsojat (ei kaukana vuodesta 2000) pääsivät tapahtumaan uudelle pihalle, joka oli kuudes festivaalin alusta lähtien. Tyylikäs sisäpiha, jossa on mukavat puiset istuimet ja kunnostettu pöytälevy. Kaunis työ, hyvitettävä Olivier Py: n toimeksiannosta.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Festival d’Avignonin ohjaa ohjaaja Tiago Rodrigues seuraten Olivier Pyä

Kaksi ja puoli tuntia myöhemmin yleisö ilahti jälleen, mutta ilman ylivoimaista innostusta vuoden lopussa La Cerisaie Ohjaus: Tiago Rodrigues, Festival d’Avignonin tuleva johtaja, jakelupäällikkönä Isabelle Huppert. Tarpeetonta sanoa, että näyttely odotettiin. Eikä myöskään jännitys ollut kohtaamispaikalla: kuten aina Cour d’Honneurin ensiesityksessä, kaikki tapahtuu ikään kuin panisimme veneen mereen. Mihin suuntaan se tulee? Mikä tuuli kantaa sen? Emme voi sanoa tarpeeksi tähän Cerisaie, joka on samalla vapaa, antelias ja hämmentävä.

Ilmainen, koska Tiago Rodrigues on mukava Anton Tchekhovin (1860-1904) kanssa. Teatterin portugalilainen mies ei ole ohjelmiston uskonnon seuraaja. Jos nämä neljä näytöstä ovat olemassa, tekstiä ei seurata kirjaimeen asti, vaan lavastuksen hengessä, joka tarjoaa näyttelijöille suuren vapauden. Juuri tässä La Cerisaie on antelias. Mutta se on hämmentävää halussaan siirtyä pois naturalismista hinnalla millä hyvänsä ja johtaa meidät Tšekhoviin muilla poluilla.

Palapelin osa

Iso ja kaunis talo, emme näe sitä. Kumpikaan loputtomia kirsikkapuita Venäjän maaseudulla. Kaikille sisustuksille on hyllyssä 150 vanhaa tuomioistuimen paikkaa, jotka näyttävät katsovan uutta. Lyhyesti sanottuna vanhan ja uuden maailman välinen silta, joka kietoo ja repii toisiaan La Cerisaie. Näihin istuimiin lisätään kolme modernia lyhtypylvästä, joihin on ripustettu vanhat kattokruunut. He valaisevat väistämätöntä ajan kulumista hetken välillä, jolloin Lioubov (Isabelle Huppert) palaa lapsuudenkotiinsa, ja kun hän lähtee sieltä, rikkaan kauppiaan Lopakhinen (Adama Diop) ostaman kirsikkapuutarhan myynnin jälkeen. moujikin poika.

Sinulla on 58,71% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

selaa tätä sivustoa