August 4, 2021

Tutkijat yrittävät sekvensoida Leonardo Da Vincin perimän 14 elävältä jälkeläiseltä

Vuosikymmenen tutkimusten jälkeen DNA-tutkijat ovat tunnistaneet Leonardo Da Vinci -perheen 14 miespuolisen sukulaisen jälkeläisen ja toivovat voivansa sekvensoida kuuluisan italialaisen polymatan genomin selvittääkseen, onko hänellä erityisiä geneettisiä ominaisuuksia, jotka auttavat selittämään hänen nero. .

Tutkimuksessa, joka julkaistiin 4. heinäkuuta Human Evolution -lehdessä, tutkijat selittävät, että he noudattivat Y-kromosomin linjaa, jonka miespuoliset vanhemmat välittävät lapsilleen ja että se pysyy yleensä lähes muuttumattomana 25 sukupolven ajan. Tämä geneettinen linja kesti 690 vuoden ajanjakson, joka saavutti Leonardo da Vincin isoisän ja 21 sukupolven (mukaan lukien viisi perhehaaraa) kautta nykyään tunnistetut 14 elävää jälkeläistä.

Tiedetään, että vuonna 1452 syntyneellä taidemaalarilla ei ollut omia lapsia, mutta hänellä oli kuitenkin vähintään 22 puoli-sisarusta, ja jopa epäsuorilla jälkeläisillä pitäisi olla sama Y-kromosomi.

“Vertaamalla nykyisten miespuolisten sukulaisten Y-kromosomia heidän esi-isiensä muinais- ja nykyaikaisissa hautausmaissa todentaisi katkeamattoman sukulinjan ja varmentaisi Leonardon oman Y-kromosomimarkkerin”, tutkijat huomauttavat.

Tutkimuksessa analysoidut viisi perheenhaaraa ovat peräisin taiteilijan isältä Pierolta (joka kuuluu viidenteen sukupolveen) ja puoliveljeen Domenicoon (kuudes sukupolvi). Viidentoista sukupolven jälkeen tutkijat keräsivät tietoja yli 225 ihmisestä.

Siinä tapauksessa, että Da Vincin DNA vahvistetaan ja sekvensoidaan, tutkijoilla on mahdollisuus tutkia, onko hänen genomillaan erityispiirteitä, jotka selittävät hänen valtavan henkisen kykynsä luoda tai keksiä uusia asioita, sekä tietoa hänen vanhempiensa maantieteellisestä alkuperästä. , hänen fyysinen kätevyytensä, ennenaikainen ikääntyminen, ruokavalio, terveys, ylimääräinen näkemyksensä ja muut aistien näkökohdat.

Leonardo da Vinci oli firenzeläinen taidemaalari, anatomisti, arkkitehti, paleontologi, kasvitieteilijä, kirjailija, kuvanveistäjä, filosofi, insinööri, keksijä, muusikko, runoilija ja Italian renessanssin kaupunkisuunnittelija. Häntä pidetään “universaalina neroina”, jonka teoksiin sisältyy joitain ihmiskunnan tunnetuimpia maalauksia sekä tieteellisesti tarkkoja anatomisia ja teknisiä piirustuksia, jotka ennakoivat helikoptereiden ja säiliöiden keksimistä.

Miksi et saa lisätietoja