August 1, 2021

Valenciassa Mark Cavendish nostaa kätensä kolmannen kerran

Odotimme siirtymäpäivää uuvuttavan ensimmäisen viikon jälkeen, joka päättyi dantesiseen sunnuntaina Alpeilla. Tour de Francen kymmenes vaihe, tiistaina 6. heinäkuuta, Albertvillen (Savoie) ja Valencen (Drôme) välillä, ei vaimentanut näitä toivoja.

Peloton, vapautettu kahdestakymmenestä Brestin ratsastajasta, hyödynsi päivän ohjelmaa – 190,7 kilometriä tasaista vain yhdellä luetellulla vaikeudella, Col de Couz (luokka 4) ja väli-sprintti kilometrillä 82 – palautuakseen satulaan ennen kaksinkertainen nousu Mont Ventoux (Vaucluse), keskiviikko.

Koe 10. vaihe uudelleen: Mark Cavendish voittaa Valenciassa, pääsee lähemmäksi Eddy Merckxin ennätystä

Mutta ensimmäisten päivien sateen jälkeen tuuli tuli … Ja Deceunink-Quick Step, jolla on vertailukelpoinen maaston lukema, toisti kuuluisan lyönninsä reunasta 15 km linjasta. “Wolfpack” – kuten belgialaisen joukkueen ratsastajat kutsuvat itseään – laukaistiin täydellä nopeudella, kunnes britti Mark Cavendish saavutti kolmannen voiton tällä 108e Iso silmukka. Kolmekymmentäkolme vaihevoitoa, enemmän kuin yksi ennen kuin Eddy Merckx ennätti. Päivän voittajan ensimmäiset sanat koskevat myös hänen joukkuetoverinsa: ”Tiimini teki kaiken. “

“Traktorin” rytmi Tim Declercq

Patrick Lefeveren muodostuminen, majesteettisuudessa suuresta alusta lähtien, oli jo jättänyt jälkensä tänä päivänä paljon ennen massiivista sprinttiä. Kanadalainen Hugo Houle (Astana-Premier Tech) ja belgialainen Tosh Van der Sande (Lotto-Soudal) tekivät suuren osan kilpailusta yksin johtajassa … Mutta aina pelotonin alaisuudessa, joka haluaa pitää heidät yhteydessä ja alttiina “traktorin” rytmiin Tim Declercq (Deceuninck-Quick Step).

Lue myös muotokuva: Patrick Lefevere, maailmanpyöräilyn viimeinen “kummisetä”

Elie Gesbert (Arkéa-Samsic) työskenteli myös joukkuetoverinaan Nacer Bouhanni, halukas ylittämään rajan ensin edellisen viikon kunniapaikkojensa jälkeen – kolmas Pontivyssa (Morbihan), toinen Fougèresissa (Ille-et-) Vilaine ja kuudes Châteauroux’lla (Indre)… Ei menestystä: Vogeesit tulivat tiistaina neljänneksi.

Kahden irrotuksen eteneminen suli kuin lunta auringossa hieman yli 40 kilometrin päässä Valencen maalista. Tosh Van der Sande antautui ensin, ja sitten pakkaus nieli Hugo Houlen. Deceuninckin kiihtyvyys 27 kilometrillä Julian Alaphilippe -pedaalin alla tuo kaikki yhteen tiedostoon. Belgian joukkue yrittää aiheuttaa taukoja ja kulmasprinttereitä. Italialainen Sonny Colbrelli (Bahrain Victorious) kuolee, kun Mark Cavendishin muodostuminen laittaa jalan maahan. “Wolfpack” ei hidasta.

Korkitonta oluiden “juoma”

Italialainen pikajuoksija – joka oli osoittanut vähän aikaisemmin haluavansa poistaa vihreän pelipaidan brittiläisen sprinterin harteilta – oli vain 15 pientä pistettä päivän välikilpailun jälkeen. Hän sijoittui 17e tämän kymmenennen vaiheen ja on nyt 82 pistettä jäljessä vihreän kilpailussa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Tour de France 2021: Tadej Pogacar, “ammattilainen, joka ratsastaa kadettien kanssa”

Tällä kiertueella ei ole jo enää jännitystä? Slovenialainen Tadej Pogacar (Yhdistyneet arabiemiirikunnat) lentää kiertueen yli ja britti Mark Cavendish murskaa sprintit. Vaikuttaa siltä, ​​että kaikki joukkueet flaamilaisten vieressä ovat tukossa trumpetit, joista ei kuulu ääntä. Muodostus, joka ei aiheuta melua, lukuun ottamatta oluiden “plokkia”, jonka johto korvattiin illalla sprinterin kunniaksi, oli eilen hyvä rikkoutumiselle.

Palaa huomenna vuorille pelotonia varten: 200 kilometriä valikossa Sorguesin ja Malaucènen (Vaucluse) välillä ja ennen kaikkea kaksinkertainen nousu Mont Ventouxiin.

Valikoimamme artikkeleita vuoden 2021 Tour de France -kilpailusta

selaa tätä sivustoa