August 4, 2021

Viktor Babaryko tuomittiin 14 vuodeksi vankeuteen korruptiosta

Valkovenäjän suosituinta presidenttiä vastustava Viktor Babaryko, joka aikoi osallistua elokuun 2020 presidentinvaaleihin Aleksanteri Lukašenkoa vastaan, mutta joka oli pidätetty muutama viikko ennen, tuomittiin tiistaina 6. heinäkuuta 14 vuoteen vankilaan korruptiosta. “Viktor Babaryko tuomittiin 14 vuodeksi vankilaan erittäin turvallisessa rangaistuskoloniassa”, ilmoitti tuestaan ​​vastustajan Twitter-tilillä.

Hänet tuomittiin lahjusten vastaanottamisesta “Huomattava määrä” ja rahanpesuun, totesi Valkovenäjän kansalaisjärjestö Viasna, joka vahvistaa tämän korkeimman oikeuden vakaumuksen. Se, että korkein oikeus teki päätöksen, vie Babarykon mahdollisuudesta valittaa.

Hänelle määrättiin myös noin 45 000 euron sakko ja häneltä kiellettiin johtotehtävien suorittaminen istunnossa läsnä olevan freelance-toimittajan mukaan. Syyttäjä väittää tekevänsä nämä rikokset ollessaan Venäjän jättiläisen Gazpromiin kuuluvan pankin valkovenäläisen tytäryhtiön Belgazprombankin kärjessä. Tämän riippumattoman toimittajan mukaan seitsemälle muulle tämän pankin entiselle työntekijälle, jotka tunnustivat syyllisyytensä ja todistivat herra Babarykoa vastaan, tuomittiin kolmen vuoden ja kuuden vuoden vankeusrangaistus.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Valkovenäjällä ketjututkinta Lukašenkon vastustajista

“Humanistiset arvot”

57-vuotias vastustaja pidettiin pidätyksessään Aleksanteri Lukašenkon vakavimpana vastustajana presidentinvaaleissa. Entinen pankkiiri oli kerännyt yli 400 000 allekirjoitusta vahvistaakseen ehdokkuuden presidentinvaaleihin – kun se vaatii “vain” 100 000. Venäjän pankin Belgazprombankin johdossa toukokuuhun 2020 asti ja hänen käynnistämisensä politiikkaan Viktor Babaryko oli osannut herättää väkijoukkoja kuten ennen häntä bloggaaja Sergei Tsikhanovsky, joka oli pätevä presidentin “Torakka”. Molemmat ovat nyt baarien takana.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Valko-Venäjällä Lukašenkon päävastustaja suljettiin presidentin kilpailusta

Lukashenkon uudelleenvalinta herätti viime kesänä ennennäkemättömän mielenosoituksen, joka toi kuukausien ajan kymmeniä tuhansia mielenosoittajia. Babarykon lähin neuvonantaja Maria Kolesnikova oli yksi kolmesta naishahmosta, jotka johtivat mielenosoitusta useiden ilmoitettujen ehdokkaiden pidätysten jälkeen. Hänet vangittiin, koska hän kieltäytyi lähtemästä maanpakoon. Kaksi muuta, Svetlana Tsikhanovskaïa, josta tuli opposition kasvot, ja Veronika Tsepkalo pakenivat maasta.

Herra Babarykon vakaumus syntyy vastustajien, kansalaisjärjestöjen ja toimittajien oikeudenkäynneissä. “Voimme rakentaa maan, jolla on humanistisia arvoja ja jossa yksilöä kunnioitetaan”, oli käynnistänyt herra Babarykon kesäkuun lopussa oikeudenkäyntinsä aikana sanoen uskovansa a “Onnellinen, rehellinen ja avoin Valko-Venäjä”.

Maailma AFP: n kanssa

muutti tänne