July 31, 2021

“3DS” -lain myötä hajauttaminen yrittää keksiä itsensä uudelleen

Älä kutsu sitä “3D”: ksi eikä edes “4D”: ksi, sen yleisnimi on nyt “3DS”, koska valtioneuvosto ehdotti, että senaatissa ensimmäisessä käsittelyssä keskiviikkona 7. heinäkuuta keskustellun tekstin nimi olisi “erilaistamiseen liittyvä laki, hajauttaminen, hajauttaminen ja erilaisten toimenpiteiden toteuttaminen julkisen toiminnan yksinkertaistamiseksi ”. Otsikko, jonka pituus on oikeassa suhteessa tähän 83 artiklaa ja 85 sivua sisältävään osaan, jonka koko kaksinkertaistui valiokuntakäsittelyn päätyttyä, ja noin 383 tarkistusta, jotka sisällytettiin siihen, jolloin tekstistä tuli 158 artikkelia. . Senaatin esityslistan mukaan keskustelua jatketaan 21. heinäkuuta asti.

3DS-lakiesitys syntyi suuren kansallisen keskustelun seurauksena, jonka Emmanuel Macron käynnisti vastauksena “keltaisten liivien” liikkeeseen. Sitten tasavallan presidentti lupasi “Uusi hajauttamistoimi” ja ylisti läheisyyttä. Alueellisen yhteenkuuluvuuden ministeri Jacqueline Gourault myöntää sen helposti “Tämä teksti ei ole hajauttamisen suuri laki” ja että sen päämerkintä on erilaistumisen “D”. Tämä tarkentaa perusteluosaa valtion ja alueiden välisten suhteiden kehyksen muuttamiseksi.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös 4D-laki: “Kaukana nimensä arvoisesta” Girondin-sopimuksesta “, tätä lakia olisi ensin pitänyt tarkistaa perustuslakimme.”

Tältä osin on silmiinpistävää huomata, missä määrin termi “alue” on asettanut itsensä poliittiseen sanastoon. Pääministeri Jean Castex käytti tätä sanaa 25 kertaa yleisessä poliittisessa lausunnossaan 15. heinäkuuta 2020. Se tulee esiin perusteluissa vähintään 56 kertaa. Mutta alue on oikeudellinen fiktio, joka kattaa erilaisia ​​todellisuuksia piiristä maahan, kunnasta kuntien väliseen, kantonista metropoliin, osastolta alueelle, maaseudulta kaupunkiin tai kaupunkiin taajama-alue, niin monet maantieteelliset tilat, jotka eivät ole samanlaisia.

Kaksi “pettymys” artikkelia

Siten esitetty kysymys on: miten säilyttää tasavallan tasa-arvo samalla mukauttamalla lakien soveltaminen tiettyihin alueisiin? ”Tasa-arvo, joka luo yhdenmukaisuuden, ei enää takaa yhtäläisiä mahdollisuuksia koko alueellamme, korosti tasavallan presidentti heinäkuussa 2017 alueiden ensimmäisen konferenssin yhteydessä, kunnianhimoinen aloite, joka heräsi. Julkisessa politiikassa on otettava paremmin huomioon alueiden monimuotoisuus rikkomatta kuitenkaan tasa-arvon kardinaalista periaatetta tasavallan alueella. “

Sinulla on jäljellä 64,7% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Voisit katsoa täältä !.!.! Lue lisää täältä