August 1, 2021

Alankomaissa tunnetuin tutkiva toimittaja, johon hyökkäys kohdistui

Tapahtuma “Järkyttävä ja käsittämätön” Alankomaiden pääministeri Mark Rutte sanoi: Peter R. de Vries, tunnetuin tutkiva toimittaja, sanoi itse pelkäävänsä kohdistamista, ennen kuin hänet ammuttiin useita kertoja tiistaina 6. heinäkuuta Amsterdamissa.

Se oli kello 19.30 lähellä Leidseplein-aukiota, aivan pääkaupungin keskustassa. Peter R. de Vries, 64, käveli ulos televisiostudiosta, kun mies tuli kohti häntä melkein lähietäisyydeltä. Toimitettu toimittaja sairaalaan oli keskiviikkona aamulla elämän ja kuoleman välillä viranomaisten mukaan. Nopeasti keräten lukuisia todistuksia poliisi pidätti kolme epäiltyä keskiviikkoiltana. Yksi heistä vapautettiin, kaksi muuta – Rotterdamin asukas ja Puolan kansalainen – vietiin tuomarin eteen.

Tapahtuma aiheutti huomattavan sokin Alankomaissa. “Se on hyökkäys rohkeaa toimittajaa ja ilmaista journalismia vastaan, mikä on välttämätöntä demokratiamme, oikeusvaltiomme, yhteiskuntamme kannalta”kommentoi herra Rutte. “Musta päivä”sanoi oikeusministeri Ferd Grapperhaus. Myös kuningas Willem-Alexander sanoi “Syvästi järkyttynyt” ja mainitsi “Hyökkäys demokraattista järjestelmäämme vastaan”.

Kommentit ovat suhteessa toimittajan käyttämään paikkaan Alankomaiden tiedotusvälineissä. Hän esitti 17 vuoden ajan SBS-kanavalla lippulaivaohjelmaa, joka houkuttelee jopa 7 miljoonaa katsojaa.

«Le pitbull»

Entinen poliisi Peter R. de Vries on erikoistunut ratkaisemattomien rikosasioiden tutkintaan. Pit Bulliksi kutsutuksi hän auttoi ratkaisemaan erityisesti nuoren pojan katoamisen ja teini-ikäisen tytön murhan. Kaksi tapausta, jotka poliisi oli hylännyt todisteiden puuttuessa 2000-luvun alussa. Toimittaja tuli tunnetuksi myös Yhdysvalloissa auttaessaan ratkaisemaan nuoren opiskelijan murhan, joka kadonnut Aruban saarella vuonna 2005. Yhdysvaltain Haagin suurlähetystö on kuvannut häntä ” sankari “, Keskiviikko.

De Vriesin tutkimukset johtivat hänet vuonna 2019 toistamaan Willem Holleeder -joukon, joka on yksi valtakunnan kuuluisimmista gangstereista, tuomittu elinkautiseen viidestä murhasta. Holleeder oli myös vuonna 1987 järjestäjä Alfred Heinekenin, joka oli yksi maan tunnetuimmat pomot. Peter R. de Vries oli tullut tunnetuksi julkaisemalla kirjan, jossa kerrotaan asiasta, joka perustuu hänelle uskovan teloittajan todistuksiin. Tämä mies selvitettiin vuonna 2003.

Sinulla on 51,24% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

selaa tätä sivustoa