July 31, 2021

avaa Leos Caraxin “Annette”, musta ja valoisa musiikkikomedia

Löydetty kriitikoviikolla vuonna 1984 Poika tapaa tytön, ja kilpailevat vuonna 1999 X kenttää, sitten Holly Motors Vuonna 2012 Leos Carax avasi 74. Cannesin elokuvajuhlat ja käynnisti kilpailun Palme d’Or -kadulla. Marion Cotillardin ja Adam Driverin kanssa Annette julkaistiin teattereissa samana päivänä kuin sen virallinen näytös Croisettessa tiistaina 6. heinäkuuta. Musikaali Ron ja Russell Maelin käsikirjoituksen perusteella, jotka muodostavat rock-duo Sparksin, Annette on erillinen teos, aivan kuten sen johtaja.

Henry, menestyvä provosoiva humoristi, muodostaa kuuluisan laulajan Annin kanssa kuuluisan pariskunnan parrasvaloissa. Pikkutyttärensä Annetten syntymä kääntää heidän elämänsä ylösalaisin. Tragedian jälkeen lapsi saa poikkeuksellisen äänen ja hänestä tulee äitinsä koston työkalu, kun taas hänen isänsä tekee hänestä kansainvälisen tähden.

Pandemia vaatii, että vuonna 2020 valittu Leos Carax odotti vuoden esittelyä Annette viime vuonna peruttu maailman suurimmalla elokuvajuhlilla. Meidän oli odotettava yhdeksän vuotta sen jälkeen Pyhät moottorit, löytää kameran taakse tämä Croisetten vakio, joka on ikonoklastisen elokuvan hahmo. Marion Cotillardin ja Adam Driverin tulkinnassa, jotka liittyvät kulttibändiin Sparks musiikissa, näyttelijät ovat liian hyvät, tähtien askeleiden noustessa. Elokuva on tehtävän tasalla, syrjässä, romanttinen ja romanttinen, myös tumma.

Uskollisena labyrinttisille kertomuksilleen ja hienostuneille kuvilleen, Leos Carax kuvaa traagisen melodraaman 2.0, uusromanttisen kronikan parista taiteilijasta, jotka repivät toisiaan, kateuden synnyttämänä ja joiden lopputuloksena on lapsen manipulointi. Henry kadehtii Annin menestystä menemällä niin pitkälle, että hän syöksyi itsemurhashow-esitykseen, kun taas hän, maineensa varassa, kärsii nähdessään hänen kaatuvan. Tarkkaan ottaen nukke, kuten Pinocchio, heidän tyttärestään Annettesta tulee lelu heidän ja median käsissä. Hänen ihmeellinen äänensä ilmentää hänen elintärkeää energiaansa, mutta silti vauva, hän on edelleen erillinen nukke. Vasta elokuvan viimeisessä kohtauksessa hän otti itsenäisyytensä, kun hän kypsyneemmäksi kritisoi vanhempiaan syyttävällä, selkeällä ja särkevällä puheella.

Elokuva viittaa siis kaikkiin lapsitähtiin Judy Garlandista Britney Spearsiin, joka on tällä hetkellä otsikoissa vapauttaakseen itsensä isällisestä ohjauksesta. Mutta tekstissä Leos Carax laatii moraalisen tarinan taiteilijan turhuudesta, joka joutuu kohtaamaan muiden lahjakkuutta. Kauniisti hienostuneilla kuvilla valaistu, olematta ylpeä, elokuva peittää elokuvantekijän tavanomaisen tyylikkyyden lyhyistä pituuksistaan ​​huolimatta. Musiikki ja laulu hallitsevat ääniraitaa, hajautettua vuoropuhelua lukuun ottamatta. Kekseliäs, se kätkee epätavalliset värit rekisteriin ja turvautuu tiettyyn klassisuuteen, mutta aina kauniilla orkesterimittakaavoilla. Annette merkitsee epäilemättä päivämäärän Leos Caraxin filmografiassa menestykseksi musiikkielokuvien herkässä taiteessa, mutta myös itsenäisenä teoksena.

Viivästyi yhden vuoden julkaisusta, Annette avasi ylimääräisen 74. Cannesin elokuvajuhlat. Muut elokuvat kokivat saman kohtalon, kuten Benedetta de Paul Verhoeven, ou Ranskan lähetys Wes Anderson, molempia odotettiin innokkaasti. VastaanottoAnnette tämä avajaisseremonia pysyi epäselvänä, elokuva jakoi yleisön hankittujen katsojien kesken ja paljon vähemmän haluttava kertomukseen “liian yliviivattu“, Kun vieras luotti. Suosionosoitukset, alun perin arka, olivat hieman voimakkaampia toisen salvon aikana, eli jos elokuva jakaa, mikä rohkaisee tulevia kommentteja. Voimme sanoa, että se ei jätä välinpitämättömäksi ja valmis keskusteluun.

Leos Caraxin kuudes täysielokuva avasi 74. Cannesin maratonin, jossa virallisessa valinnassa on vähintään 84 elokuvaa tavallisen 60 elokuvan sijasta. Kilpailussa on seitsemän ranskalaista elokuvaa, vaikka ne ovat yleensä viisi. Nämä levyt heijastavat laatikoissa pysyvän kahden vuoden kansainvälisen elokuvantuotannon rikkautta ja laatua.

Mutta ovatko maailman johtavat elokuvamarkkinat, festivaalin selkäranka, yhtä runsaat kuin aikaisempina vuosina pandemian ja lentoliikenteen rajoitusten vuoksi? Miten terveysprotokolla vaikuttaa festivaalien kävijöihin, ammattilaisiin, toimittajiin ja yleisöön, jotka parvekkeella palatsin oville joka vuosi, vaikka huoneissa ei ole rajoitettua kapasiteettia? Niin paljon kysymyksiä, että Franceinfo Culture yrittää vastata Cannesista tämän hämmentävän purkamisen aikana.

Juliste "Annette" Léos Caraxista (2020).  (UGC-JAKELU)

Genre : Draama / Musikaali
Johtaja : Leo Carax
Näyttelijät : Adam Driver, Marion Cotillard, Simon Helberg, Rila Fukushima
Maksaa : Ranska / Meksiko / Yhdysvallat
Kesto : 2t20
Lopeta : 6. heinäkuuta 2021
Jakelija : Elämälle

Tiivistelmä : Los Angeles näinä päivinä. Henry on stand-up-koomikko, jolla on kovaa huumoria. Ann, kansainvälisesti tunnettu laulaja. Yhdessä valokeilassa he muodostavat onnellisen ja lumoavan pariskunnan. Ensimmäisen lapsensa, salaperäisen tytön, jolla on poikkeuksellinen kohtalo, syntymä Annette kääntää heidän elämänsä ylösalaisin.

linkkini