July 31, 2021

Avaruus: “nykyajan suurin komeetta” on kohti aurinkokuntamme

Hän tulee paikasta niin kaukana, että se on edelleen mysteeri edes tunnetuimmille tutkijoille. Komeetta Bernardinelli-Bernstein tai C / 2014 UN27 on kuitenkin oletettavasti päättänyt käydä luonamme. Kesäkuun puolivälissä havaittu taivaankappale seuraa polkua, jonka pitäisi kuljettaa sitä aurinkokuntamme läpi.

Kokousta ei ole suunniteltu heti, koska C / 2014 UN27 saavuttaa lähimmän pisteen aurinkoomme vuonna 2031. Tähtitieteilijät aikovat tällä välin pitää silmänsä tällä aurinkokuntaa ympäröivältä d’Oort-pilveltä tulevalta jättiläiseltä komeetalta. .

Tämä jäädytetyistä esineistä koostuva käsittämätön pallo sijaitsee yli 40 000 tähtitieteellistä yksikköä (AU) Auringosta, 40 000 kertaa suurempi etäisyys kuin etäisyys, joka erottaa aurinkotähden maasta, optisen tähtitieteen tutkimuksen kansallisen laboratorion mukaan. -Infrared from American Foundation for Science (NOIRLab).

Siksi erittäin pitkä matka erittäin suurelle komeetalle. Tähtitieteilijät ovat itse asiassa yhtä mieltä siitä, että se on suurin ”löytö nykypäivänä”. A priori “1000 kertaa massiivisempi kuin tavallinen komeetta”, sen halkaisijan arvioidaan olevan 100-200 kilometriä.

Vaikuttavista mitoistaan ​​huolimatta C / 2014 UN27: tä ei pidä pelätä: se ei aiheuta vaaraa maapallolle. Lähinnä aurinkoa kulkiessaan vuonna 2031 se pysyy liian kaukana ollakseen paljaalla silmällä näkyvissä siniseltä planeetalta.

“Valtava laskenta-ongelma”

Mutta huipputeknisillä laitteilla varustetut tutkijat eivät menetä ohjelmaa. Vaikka tämä jättikomeetta havaittiin jo vuonna 2014, se ainutlaatuisen rakenteensa ja alkuperänsä vuoksi on arvokas tilaisuus oppia lisää, erityisesti taivaankappaleiden muodostumisesta ja liikkumisesta.

Ainoastaan ​​sen havaitsemiseksi viime kesäkuussa tähtitieteilijöiden Pedro Bernardinellin ja Gary Bernsteinin Pennsylvanian yliopistosta piti tutkia kuuden vuoden tietoja, jotka kerättiin osana pimeän energian tutkimusta (DES). Tämä kansainvälinen ohjelma pyrkii erityisesti selvittämään pimeän energian mysteerin kartoittamalla satoja miljoonia galakseja.

”Itse tutkimus kesti 15 – 20 miljoonaa tuntia prosessoreille, täsmentää Pedro Bernardinelli Twitterissä. Transneptunisten kohteiden löytäminen DES: llä on valtava laskennallinen ongelma ”. Lisäksi DES: n toimittamat kuvat eivät vuosien 2014 – 2018 välisenä aikana mahdollistaneet “hännän” erottamisen C / 2014 UN27: n koostumuksessa.

Komeettojen ominaispiirre, jälkimmäinen muodostuu haihdutuksesta, kun nämä jäiset kappaleet lähestyvät auringon lämpöä. C / 2014 UN27: n hiukset tai kooma ovat vihdoin ilmestyneet viimeaikaisista valokuvista, minkä ansiosta se voidaan muodollisesti tunnistaa komeetaksi. Ratkaiseva askel tämän ylimääräisen taivaankappaleen tuntemisessa, joka ei ole vielä paljastanut kaikkia sen salaisuuksia.napsauttamalla heidän selityksensä