August 2, 2021

Eläkeuudistus: toimeenpanovalta pyrkii viivästyttämään

Agitaation jälkeen tulee viivytyksen aika. Emmanuel Macron oli herättänyt joidenkin uteliaisuutta ja herättänyt toisten pelkoja herättämällä Tour de Francen ensimmäisen vaiheen mutkassa kesäkuun alussa erässä ajatuksen eläkeuudistuksen käynnistämisestä uudelleen. Ahdistunut pyyhkäisemään pitkän vuoden terveyskriisin ja kärsimätön pukeutumaan uudistajapukuunsa uudestaan, valtionpäämies «Kiusanteko», vihjasi, että “Uudistusten äiti” allekirjoittaisi viiden vuoden toimikautensa viimeisen säädöksen. “Seisominen paikallaan ei ole vaihtoehto”, vahvisti seuransa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Emmanuel Macron haluaa edelleen heijastaa Ranskan “maailmaan jälkeen”

Tänään tasavallan presidentti näyttää olevan kiire odottamaan. Hänen tapaamisensa tiistaina 6. heinäkuuta suurten ammattiliittokeskusten (CFDT, CGT, FO, CFE-CGC, CFTC) kahdeksan johtajan ja työnantajien (Medef, CPME, U2P) kanssa pääministeri Jeanin läsnä ollessa. Castex ja ministerit Bruno Le Maire (talous) ja Elisabeth Borne (työ) ovat vahvistaneet, ettei ole aika tehdä suuria päätöksiä. Tietysti aiheesta keskusteltiin kolmen tunnin kokouksessa Elysee-palatsissa. Mutta “Ilman presidenttiä paljastamasta aikeitaan meille”, uskoi Medefin pomo Geoffroy Roux de Bezieux ihmettelen “Ajoituksesta, erityisesti Delta-muunnoksen ja nousun kanssa” Covid-19-epidemian.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Covid-19: Delta-variantti kiinnittää toimeenpanoviranomaisen odottaman talouden elpymisen

Se, että työmarkkinaosapuolet vastustivat melkein yksimielisesti mahdollista hussar-uudistusta, joka toteutettaisiin ennen vuoden 2022 presidentinvaaleja, painaa epäilemättä presidentin epäröintiä. Vaikea edetä ilman liittolaisia. Ja jos Macronien johtaja tunnustaa, että valtionpäämiehellä on riittävän korkea profiili «Rock and roll» varten “Mennä sinne joka tapauksessa tilassa” ei edes pelkää “”, pääministeri olisi varoittanut häntä vaarasta. “Jean Castex tuntee työmarkkinaosapuolet hyvin, se antaa hänelle mahdollisuuden nähdä paska voima 25”, liukuu Matignonin vuokralaisen sukulainen. Myös Delta-muunnoksen puhkeaminen, joka pystyy käynnistämään uudelleen epidemian lukuvuoden alussa “Muutti kortteja”, ajattelee johtajan neuvonantaja.

“Emme saa pidättää ihmisiä”

“Yleisesti halutaan kiirehtiä hitaasti”, toteaa vitsin sävyllä Gilles Le Gendren, 2-jäsenen sijaisene Pariisin vaalipiiri presidentin puolueelle La République en Marche (LRM). Uskoa tähän “kävelijään”, kuitenkin vaikea “Jätä kohde kaasumaisessa tilassa”. Emmanuel Macronin täytyy puhua, selventää aikomuksiaan, antaa oma ”Tiekartta ”Viimeisen toimikautensa aikana ja pidemmälle, vetoaa valitut. “Presidentin on annettava näkemyksensä, taloudenhoito seuraa!” “, on runsaasti Stanislas Guerinia, LRM: n päävaltuutettua.

Sinulla on 56,82% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

-ponnahdusikkuna tähän sivustoon