August 3, 2021

Euroopan komissio uhkaa Unkaria rikkomusmenettelyillä, jos se ei muuta “homofobista” lakiaan

Euroopan komission presidentille Unkarin laki, joka kieltää homoseksuaalisuuden sisällön levittämisen alaikäisille, on ” häpeä “. Ursula von der Leyen uhkasi keskiviikkona (7. heinäkuuta) käynnistämään rikkomusmenettelyn Unkaria vastaan, ellei hän peruuta lakia, jota syytetään LGBTQ + -henkilöiden syrjinnästä, jonka on määrä tulla voimaan torstaina.

“Jos Unkari ei korjaa asioita, komissio käyttää sille annettuja valtuuksia perussopimusten vartijana”, Saksan virkamies kertoi Euroopan parlamentille.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Orbania ja Unkarissa hyväksyttyä “homofobista” lakia vastaan ​​Eurooppa-neuvostossa esiintyvä raivo

Virallinen ilmoitus

Bryssel voi aloittaa rikkomusmenettelyn EU: n lainsäädännön rikkomisesta, mikä voi johtaa asian saattamiseen Euroopan unionin tuomioistuimeen ja taloudellisiin seuraamuksiin. Virallisen ilmoituksen tulisi lähettää viimeistään heinäkuun puolivälissä eurooppalaisen lähteen mukaan.

Komissio lähetti ensimmäisen kirjeen Unkarin viranomaisille kesäkuun lopussa “Lakiasiat” 15. kesäkuuta hyväksytystä tekstistä, joka herätti Euroopan johtajien suuttumusta.

“Tehdään selväksi, käytämme näitä valtuuksia riippumatta siitä, mikä jäsenvaltio rikkoo EU: n lakia”, souligné Ursula von der Leyen. “Toimikauteni alusta lähtien olemme aloittaneet noin 40 rikkomusmenettelyä, jotka liittyvät oikeusvaltioperiaatteen ja muiden perustamissopimuksen 2 artiklassa vahvistettujen eurooppalaisten arvojen suojaamiseen”hän muisteli.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Pelko asettuu Unkariin homoseksuaalien suhteen, jotka pakotetaan harkintaan

Maailma AFP: n kanssa

Hän sanoi