July 28, 2021

Iso-Britannia haluaa kriminalisoida kanaalin ylitykset

Sen jälkeen kun vuoden 2021 alussa otettiin käyttöön pistemuuttojärjestelmä, joka lopetti eurooppalaisten vapaan liikkuvuuden Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Brexitin jälkeen sisäministeriö (Ison-Britannian sisäministeriö) julkaisi tiistaina 6. heinäkuuta toisen lakiesityksen, jonka on tarkoitus valmistua kohdistettu mekanismi “Ota takaisin hallinta” maan rajoista. Kansalaisuutta ja rajoja koskevalla lakiehdotuksella pyritään jo erittäin kiistanalaisella kriminalisoimaan Kanavan ylitykset Kanadassa pienet veneet, näitä puhallettavia veneitä käytetään yhä enemmän vaarasta huolimatta. Se avaa myös tien turvapaikanhakijoiden karkotukseen kansallisen alueen ulkopuolelle, kun he arvioivat pyyntöjään.

Vuonna 2020 kotitoimiston mukaan siepattiin noin 8500 ihmistä, kun vastaava luku vuonna 2019 oli 1800.

Vuoden alusta lähtien Kentin rannikolle (Doverin alueella) on saapunut yli 6600 maahanmuuttajaa, jotka Britannian rannikkovartiosto on pelastanut tai pysäyttänyt raportin mukaan. Ajat, pandemiasta ja huonosta säästä huolimatta. Nämä luvut ovat edelleen vaatimattomia muihin Euroopan maihin verrattuna – Italia otti vastaan ​​noin 34 000 meritse saapunutta ihmistä, Espanja 40 000 vuonna 2020, Yhdistyneiden Kansakuntien pakolaisasiain päävaltuutetun mukaan. Mutta ne ovat lisääntyneet huomattavasti: sisäasiainministeriön mukaan vuonna 2020 pidätettiin noin 8500 ihmistä, jotka yrittivät saapua laittomasti Yhdistyneeseen kuningaskuntaan veneellä, kun vastaava luku vuonna 1800 oli 1800.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Yhdistynyt kuningaskunta haluaa rajoittaa rajusti “laittomien” maahanmuuttajien saapumista

“Turvapaikkajärjestelmämme on liian kauan reunustanut vastenmielisten salakuljetusjoukkojen taskuja hyödyntämällä täysin rikki järjestelmää. Se on epäreilua heikossa asemassa oleville ihmisille, jotka todella tarvitsevat suojelua, ja Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaisiin, jotka maksavat järjestelmästä. On aika toimia ”, Sisäministeri Priti Patel, varhainen brexiter, aivan konservatiivipuolueen oikealla puolella, sanoi tiistaina.

Lain teksti vahvistaa sen, että turvapaikanhakijat, jotka ovat muotoilleet hakemuksensa virallisten “uudelleensijoittamissuunnitelmien” puitteissa, eroavat muista kuin laittomasti maahan tulleet: viimeksi mainitut näkevät oikeutensa perheenyhdistämiseen tai perheenyhdistämiseen. pääsy rajattuihin apuvälineisiin. Vaikka heidän pyynnönsä hyväksytään, kotitoimisto myöntää heille vain väliaikaisen aseman.

Vankeusrangaistukset

Teksti myös pidentää vankeusrangaistuksia kuudesta kuukaudesta neljään vuoteen “Laiton maahantulo” maassa. Lontoo antaa itselleen myös oikeuden rajoittaa viisumien myöntäminen maihin, jotka kieltäytyvät yhteistyöstä hyväksyessään turvapaikkaa evänneiden kansalaisten palauttamisen. Ja antaa rannikkovartiostoille enemmän valtuuksia työntää maahanmuuttajaveneet takaisin Ranskan rannikolle, ”Jollei Ranskan kanssa tehtävästä sopimuksesta muuta johdu”. Lopuksi, turvapaikanhakijat voidaan siirtää maasta, kun heidän pyyntöään tutkitaan, mikä tasoittaa tietä offshore-pakolaiskeskuksille. Ajat sanoi kesäkuun lopussa, että Lontoo neuvotteli Tanskan kanssa turvapaikanhakijoiden keskuksen jakamisesta Ruandaan.

Sinulla on 49,65% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

napsauta tätä nyt