August 4, 2021

Kalju vuori, joustavuus ja avaruusasema

  • Tämän päivän vaihe: Sorgues-Malaucène, 199 kilometriä

Juuri toipunut uuvuttavasta, märästä ja jäisestä alppiviikonloppusta, peloton – hyvin ohut – palasi korkeille vuorille keskiviikkona 7. heinäkuuta. Valikossa 100% Vaucluse-kilpailu ja viisi vaikeutta, mukaan lukien kaksinkertainen nousu Mont Ventoux, kiipeilijöiden paratiisi.

Lue myös Tour de France 2021: Ben O’Connor voittaa Tignesissa pelottavan yhdeksännen vaiheen jälkeen

Juoksijat näkevät kuuluisan Mont Chauven huippukokouksen kahdesti, ensimmäisen kerran Grande Bouclen historiassa. Kuljettuaan Col de la Liguièren (1re luokka), peloton hyökkää ”Provencen jättiläistä” sen vähemmän vaikealta puolelta, Saultista, pidemmältä, mutta enemmän liikkuvalta (22,1 km 5%: lla). Toinen nousu, jonka huippukokous on 20 kilometrin päässä maalista, tapahtuu perinteisen ja kauhean Bédoinin rinteen kautta (15,7 km 8,8%: lla).

Toinen erityispiirre on, että maaliviiva ei tule legendaaristen vaiheiden voittojen kohtauspaikan Mont Ventouxin yläosassa, vaan Malaucène-laskeutumisen alaosassa. Epätyypillinen finaali, joka voisi rohkaista ratsastajia hyökkäämään aikaisemmin, jotta yleisen luokituksen aukko kasvaisi Pyreneiden aamunkoitteessa.

Tour de France 2021: n yhdennentoista vaiheen reitti.
  • Ratsastaja katsomaan: Julian Alaphilippe

Ranskalainen Julian Alaphilippe Deceuninck-Quick Step -tiimistä ylittää maalilinjan Tour de Francen 108. painoksen 7. vaiheen lopussa 2. heinäkuuta.

Jos maailmanmestari toistaa toistuvasti, että hän ei tavoittele keltaista pelipaidaa, ranskalaiset ovat jälleen haaveillut hänestä Bernard Hinaultin seuraajana, nelinkertaisena ja viimeisenä ranskalaisena Tour de France -voittajana (1985). Seitsemän päivän ajan Julian Alaphilippe on säilyttänyt itsestään huolimatta toivon nähdä (vihdoin) Pariisissa keltaisen ranskalaisen. Hyvin luokiteltu yleisesti sen jälkeen, kun se aloitti voitonsa Landernaussa (Finistère) kiertueen ensimmäisen vaiheen aikana, värikkäin pelipaidat jumissa Alpeilla.

Koe live: Tour de France 2021: Julian Alaphilippe voittaa ensimmäisen vaiheen ja ottaa keltaisen pelipaidan

Kylmän viilentämä koko Tignesin yhdeksännen vaiheen, lauantaina 3. heinäkuuta, 29-vuotias ratsastaja myönsi yli kolmekymmentä minuuttia tittelin haltijalle slovenialaiselle Tadej Pogacarille menemällä niin pitkälle kuin lähti polkupyörältä pukeutua pukuun. . kuivaa ja aseta käsineet.

Lue myös Tour de France 2021: Valencessa Mark Cavendish nostaa kätensä kolmannen kerran

Lopullisen voiton kilpailijoiden etäisyydellä olevasta Berrichonista tulee vaiheenmetsästäjä. Päivän lepopäivän jälkeen hän soitti tiimissä mallikaverinsa kanssa ratsastaen kentän eteen, jotta Mark Cavendish voisi sprintillä pyörätuolissa Valencian kymmenennen vaiheen maalissa. Tänään Deceuninck-Quick Stepin ratsastaja voi liikkua vapaasti ja voi kuvitella kahdeksannen vaiheen voiton Grande Bouclessa, joka on lisäksi legendaarisessa paikassa kilpailussa.

Tiistaina 6. heinäkuuta yksitoista terrori-iskuista selvinnyttä nousi Mont Ventouxiin ylävirtaan Pelotonista. Pariisin ja Saint-Denisin iskujen viidennen vuosipäivän ja New Yorkin 11. syyskuuta tapahtuneen 20. vuosipäivän yhteydessä kiertueen järjestäminen yhdisti voimansa Ranskan terrorismin uhrien järjestön (AFVT) ja sen eurooppalaisen vastapuolen kanssa, V-Eurooppa, puolesta “Näytä tie sietokykyyn ja vedota yleisön anteliaisuuteen”, AFVT: n presidentti Guillaume Denoix de Saint Marc selitti. Keskiviikkona kiertueen 11. vaihe on omistettu terrorismin uhreille, ja peloton kerää varojen keräämiseksi yhdistyksen värejä.

“Jos haastajat hyökkäävät aikaisin, kaikki on mahdollista”

Kauan odotetun Mont Ventoux -vaiheen aattona keltainen paita, Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), on varovainen kilpailijoistaan. Kolumbialainen Rigoberto Uran (EF Education-Nippo) ja ecuadorilainen Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) saattavat haluta lähteä Vaucluse-jyrkiltä rinteiltä korvaamaan viiveensä yleisessä luokittelussa. Vastaavasti kolmas ja viides, heikot ovat yli viisi minuuttia jäljessä Slovenian johtajasta.

  • Kuva: kiertue kestää korkeutta

Tiesimme, että Thomas Pesquet oli ihastunut rugbyyn, ja hänellä oli Stade Toulouse -paita pienimmälläkin mahdollisuudella tukea Pink Cityn klubia. Löysimme hänestä kaksipyöräisten rakastajan. Tiistaina astronautti twiitti kansainväliseltä avaruusasemalta valokuvan, joka sisältää lähes koko Tour de Francen kymmenennen vaiheen.

Burgundia pohjoisessa, Geneven ja Annecyn järvet puolivälissä, Valence etelässä, melkein kaikki on siellä: «Je crains että Albertville [où s’est tenu le départ] pysy arkaisesti kehyksen ulkopuolella », tunnisti ranskalaisen ripaus ironiaa. Sitten hän antoi moraalisen tukensa pyöräilijöille: “Ajattelen juoksijoita, kun teen pyöräharjoituksiani. “

Valikoimamme artikkeleita vuoden 2021 Tour de France -kilpailusta

Sivustoja