July 31, 2021

New Yorkin osavaltion kuvernööri ottaa aseet

New Yorkissa ja Yhdysvalloissa rikollisuus on lisääntynyt viime kesästä lähtien. Aihe, jonka New Yorkin kuvernööri Andrew Cuomo on päättänyt käsitellä. Tiistaina 6. heinäkuuta hän ilmoitti toimenpiteistä“Hätä” taistella aseita vastaan.

Demokraattinen kuvernööri määräsi siten eräänlaisen“Hätätila” ampuma-aseiden aiheuttaman väkivallan torjuntaan, ensin Yhdysvalloissa, mikä sallii sen, kuten pandemian yhteydessä, käyttää poikkeuksellisia resursseja.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Aseiden hallinta Yhdysvalloissa: “Kaliforniasta on tullut testi toisille muutoksen kannattajille”

Tämäntyyppisen väkivallan ehkäisemiseksi nimetään erityiskoordinaattori: New Yorkin osavaltion terveydenhuoltopalvelujen palveluksessa hänen on varmistettava monien sosiaalipalvelujen, osavaltion poliisin, vankeinhoidon ja muiden viranomaisten koordinoitu toiminta. toiset.

Poliisin erityisyksikön perustaminen

“Jos tarkastellaan viimeisimpiä lukuja, aseisiin ja rikoksiin kuolee enemmän ihmisiä kuin Covid-19: een se on kansallinen ongelma, joka on kohdattava, koska tulevaisuutemme riippuu siitä ”Cuomo sanoi, lainattu lausunnossa.

“Kuten Covid, New York näyttää jälleen esimerkkiä muulle maalle globaalilla lähestymistavalla”, sanoi kuvernööri, jota monet skandaalit heikensivät, mutta joka oli erittäin arvostettu ääni pandemiassa vuonna 2020. Näiden toimenpiteiden tulisi mahdollistaa erityisesti tietojen nopeampi lähettäminen, tunnistaminen “Kuumat kohdat” ja jaa resurssit vastaavasti.

New Yorkin osavaltio aikoo myös investoida noin 138 miljoonaa dollaria (117 miljoonaa euroa) interventio- ja ennaltaehkäisyohjelmiin, mukaan lukien 76 miljoonaa dollaria (64 miljoonaa euroa) työpaikkojen ja toimintojen luomiseen nuorimmille ” vaarassa “.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Yhdysvallat: aseepidemia

Lisäksi perustetaan erityinen poliisiyksikkö torjumaan ampuma-aseiden kauppaa muista valtioista. Jos New York on yksi Yhdysvaltojen osavaltioista, jossa ampuma-aseiden hallussapitoa koskevat lait ovat tiukimmat, on todellakin helppo mennä ostamaan aseita naapurimaissa Pennsylvaniassa tai New Jerseyssä, jotka ovat löyhempiä. .

Murhien määrä kasvaa 30%

Kuvernööri allekirjoitti tiistaina myös kaksi lakia: toinen helpottaa siviiliaseiden valmistajien hyökkäystä, toinen estää etsittyjä ihmisiä hankkimasta asetta. Valmistajat on toistaiseksi vapautettu suurelta osin vastuusta liittovaltion lailla, jota New Yorkin uusi laki kiertää.

Nämä toimenpiteet tulevat, kun New York ja Yhdysvallat ovat joutuneet voimakkaasti kasvamaan rikollisuudesta viime kesästä lähtien, ja republikaanien demokraattisen löyhyyden seurauksena murhat lisääntyivät 30 prosentilla maan suurimmissa kaupungeissa vuonna 2020.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Joe Bidenin hiljainen sota aseita vastaan

Presidentti Joe Biden esitteli myös toimenpiteitä ampuma-asevirtojen rajoittamiseksi liittovaltion tasolla 23. kesäkuuta, mutta kongressi on hyvin jakautunut ja demokraatit kamppailevat saadakseen aikaan asiat.

Sen sijaan konservatiiviset valtiot, pääasiassa republikaanit, tekevät kaikkensa tuliaseiden oikeuksien laajentamiseksi. Teksasin republikaanikuvernööri Greg Abbott julisti kesäkuun puolivälissä lain, jonka mukaan aseiden kuljettaminen julkisesti ilman lupaa kenellekään 21-vuotiaalle tai sitä vanhemmalle ei ole kielletty ampuma-aseen pitämisessä. antaa potkut. Sen on tultava voimaan 1. päivänäOn Syyskuu.

Maailma AFP: n kanssatoinen