August 2, 2021

Nintendo Switch OLEDillä on myös Joy-Con-drift

Nintendo on julkistanut uuden Switch-konsolin mallin. Valitettavasti Joy-Con-ohjaimet eivät muutu ja kärsivät sen vuoksi Joy-Con-ajautumisesta.

Kuukausien huhujen jälkeen Nintendo Switch OLED on virallinen. Odotettaessa julkaisua, joka on suunniteltu vuoden lopussa, opimme lisää hyvin erityisistä teknisistä elementeistä. Tiedämme, että sen näyttö on parempi kuin muiden Switch-mallien, pienemmästä tarkkuudesta huolimatta. Nintendo-verkkosivuston ansiosta tiedämme myös enemmän toimitetuista ohjaimista.

Sama Joy-Con

Nintendon virallinen sivusto on hyvin itsestään selvä: “ Nintendo Switchin (OLED-malli) mukana olevat Joy-Con-ohjaimet ovat samat kuin tällä hetkellä saatavillas ”. Siksi yhtiö ei ole tehnyt muutoksia tämän uuden OLED-mallin Joy-Con-ohjaimiin.

Valtava etu on tietysti se, että ohjaimet ovat yhteensopivia klassisen Nintendo Switchin kanssa ja päinvastoin. Uusia lisävarusteita ei siis tarvitse ostaa. Nintendo Switch OLED on myös samankokoinen kuin serkkunsa, ja sen pitäisi olla yhteensopiva kaikkien Switchille suunniteltujen tuotteiden kanssa. Ainoa kokemusero Nintendon mukaan odotetaan olevan joissakin Nintendo Labon Toy-Con-lisävarusteissa näytön koon muutoksen vuoksi.

Sama Joy-Con-drift

Tämä tarkoittaa, että Nintendo Switch OLED -ohjaimien tulisi kokea sama Joy-Con-drift kuin kaikkien muidenkin Switch-konsolien tähän mennessä. Nintendo oli kuitenkin pyytänyt anteeksi vuonna 2020 tästä tilanteesta. Muistutuksena on, että Joy-Con-drift on ilmiö, joka voi vaikuttaa kaikkiin Joy-Con-ohjaimiin ja joka johtaa vähitellen analogisen tikun havaitsemaan liikkeen, kun sitä ei ole. Tulos: hahmosi liikkuu näytöllä ilman mitään toimia. Tästä voi tulla tuskallista tarkkuuspeleissä, kuten tasopelissä.

On myös muistettava, että tämä on teollinen ongelma, joka voi vaikuttaa muihin valmistajiin. PS5 DualSense voi myös kokea ajautumisen. On kuitenkin vaikea mitata, onko joillakin valmistajilla enemmän ajautumisongelmia kuin muilla. Nintendo on usein ollut tämän ongelman keskipisteessä, ja on valitettavaa, että yritys ei näytä aktiivisemmalta ratkaisemaan sitä.

Vilkaisua näihin tyypeiin