July 31, 2021

Optisen kuidun käyttöönotto ajaa Ranskaa kohti erittäin suurta nopeutta

Ranskalainen Internet kasvoi hiljaa vaihteella vuoden alussa. Pieni enemmistö (51%) 30,9 miljoonasta kiinteästä Internet-liittymästä Ranskassa vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä on erittäin nopeaa torstaina 1 julkaistujen viimeisimpien lukujen mukaanOn Sähköisen viestinnän ja viestien sääntelyviranomainen (Arcep) heinäkuussa. He edustivat vain 17 prosenttia tästä kokonaismäärästä vuoden 2016 alussa.

Tämä nopea kasvu on pääosin seurausta kuidun käyttöönotosta alueella. Maissa vuoden 2021 alussa kirjatusta 15,7 miljoonasta erittäin nopeasta liittymästä 11,4 on päästä päähän -kuitulinjoja (tai kuitu kotiin, FTTH), jotka hyötyvät periaatteessa parhaista yhteysnopeuksista. Terveyskriisistä huolimatta operaattorit rekrytoivat uusia kuituasiakkaita koko vuoden 2020 ajan, ja lähes miljoona uutta liittymää kolmen kuukauden välein.

“Nuudeliastiat”

Hyvin suurten nopeuksien laajakaistatarjoukset ovat viime vuosina kehittyneet voimakkaasti Ranskassa operaattoreiden ja viranomaisten tekemien valtavien investointien ansiosta. Vuonna 2013 käynnistetyssä “erittäin nopeassa Ranskassa” -suunnitelmassa oli näin ollen varattu lähes 20 miljardia euroa kymmenen vuoden aikana alan vahvistamiseksi. Ja se muuttui nopeasti tosiasiaksi: päätelaitteiden tukikelpoisten tilojen määrä kasvoi siten 5,9 miljoonasta vuonna 2016 25,6 miljoonaan vuoden 2021 alussa. Vaikka yhteydet kaapelipäätelaitteiden koaksiaalisiin, jotka tarjoavat rajoitetumpaa suorituskykyä, alkoivat laskea (- 16,5% vuoden aikana).

Tämä nopeutettu kuidun käyttöönotto ei ole aina sujuvaa: 20-30% uusista yhteyksistä epäonnistuu

“Nämä luvut heijastavat ranskalaisten halua käyttää laajakaistaa”, toivottaa Arcepin presidentin Laure de La Raudièren tervetulleeksi. Erilaiset rajoitukset ja etätyön lisääntyminen ovat saattaneet perustella erittäin nopeaa nopeutta, joka tarjoaa enemmän mukavuutta erityisesti videoneuvotteluun osallistumiselle tai suurten tiedostojen siirtämiselle.

Tämä kuidun nopeutettu käyttöönotto ei kuitenkaan aina ole sujuvaa: 20-30% uusista yhteyksistä epäonnistuu. Nämä voivat olla ongelmia tapaamiselle lopullisesta yhteydestä vastaavien teknikoiden kanssa (kalenterivirhe, huono osoite jne.), Mutta myös teknisiä kysymyksiä, erityisesti itse kuidun asennuksessa.

Sinulla on 58,34% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

valitse sivusto