August 2, 2021

Roger Federer ei ole vielä sanonut viimeistä sanaansa edelleen Wimbledonissa

Toukokuun Roland-Garrosin taistelun aattona Roger Federerillä oli jalat maassa, mutta hänen silmänsä jo niittivät Lontoon ruohoon. Sveitsiläinen toisti sen uudestaan ​​ja uudestaan: kauden päätavoitteena oli Wimbledon, jossa hän voitti kahdeksan kertaa vuosina 2003–2017. Joten hän päätti luopua matkalla Pariisiin – ensimmäistä kertaa 80 osallistumiseen Grand Slam -turnauksessa – menetetty kahdeksannentoista kierros, joka aiheutti sekaannusta Porte d’Auteuilin kujilla.

Lue myös Roland-Garros: Roger Federer vetäytyy säästääkseen itseään Wimbledonille

Lähes 40-vuotias – hän juhlii heitä 8. elokuuta – Federer halusi säästää itseään sen jälkeen, kun hänen oikean polvensa kaksoisartroskopia tehtiin vuonna 2020, mikä piti häntä poissa tuomioistuimista yli vuoden.

Mutta voidakseen voittaa uudelleen “omassa” puutarhassaan, 20 Grand Slam -pelaajan miehen täytyi kerätä otteluja ja itseluottamusta. Turnaus Hallessa (Saksa) kesäkuun puolivälissä, hänen ainoa ruohoturnauksensa ennen Lontoon kokousta, päättyi tappioon toisella kierroksella nuorta kanadalaista Félix Auger-Aliassimeia vastaan. Mikään ei saa rauhoittaa Sveitsin kannattajia, vaikka pelaaja tuntui silti hieman tarvitsevan tuntemuksia ja vertailuarvoja kilpailussa.

Wimbledonin ensimmäisellä kierroksella 29. kesäkuuta keskustuomioistuimella se rajoittaa jopa lese-majestén rikoksen ja radan ennenaikaisen poistumisen tieltä. Johti kaksi sarjaa yhteen ja kärsi Adrian Mannarinon vasemman käden pelistä, ja hän käytti lopulta ranskalaisen polvivamman – johtui liukastumisesta – poimimaan kaksi sarjaa kaikkialle ja voittamaan toisen kierroksen hylkäämisestä. Mutta hänen tasonsa on kaukana suurten päivien Federeristä. Järjestelmän pudotus kaiken kaikkiaan looginen melkein 40-vuotiaalle.

“Referenssivoitto”

Chez Roger Federer – aina 8e maailmanlaajuinen sijoitusten jäädyttämisen ansiosta – luottamus johtaa luottamukseen. Toisella kierroksella, vastakkain toisen ranskalaisen Richard Gasquetin kanssa, hän esiintyi kentällä paljon helpommin, rytmikkäämmässä pelissä. Ensimmäisen erän ripustamisen jälkeen hän ei jättänyt mitään mahdollisuutta Biterroisille (7-6, 6-1, 6-4). Seuraavan vastustajan on edustettava ensimmäistä testiä: britti Cameron Norrie, kylvetty numero 29, mukava ensimmäisten kierrosten aikana. Ottelu, jossa entinen maailman ykkönen rauhoitetaan. Erittäin tyytyväinen pelitasoonsa tällä kolmannella kierroksella, ja setin häviöstä huolimatta hän herättää a “Voiton viite”. “Olen todella, todella tyytyväinen pelitapaani. Pelaan todella paremmalla tasolla nyt [qu’en début de semaine] », hän kommentoi voitonsa brittiä vastaan.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Roland Garrosilla Italian tenniksen renessanssi on vahvistettu

Tämän menestyksen myötä sveitsiläinen on palannut Lontoon majorin toisella viikolla, kokouksessa, jonka hän on ohittanut vain neljä kertaa kahdenkymmenessä kahdessa osallistumisessa. Matkalla puolivälieriin seisoo hänen edessään Lorenzo Sonego, lupaava nuori italialainen, jo kylvetty numero 23. Ei ole mitään syytä huoleen sveitsiläisestä, joka löytää tunteensa taas ruohosta. Jos hänen on taisteltava tasata ensimmäinen sarja 7-5, olemalla rikkomaton samalla kun häntä käytetään sarjaan 5-4, hän ei enää ole huolestunut 27: stä.e maailmanlaajuinen. Hallittu kokous ja menestys kolmessa sarjassa, jotka vahvistavat sveitsiläisten palautetun muodon: ”Tunsin, että ensimmäisen sarjan jälkeen onnistuin ottamaan pelin hallintaan. Se oli todella hyvä peli. “

An 18e vuosineljänneksen ennätys

39 vuoden ja yksitoista kuukauden ikäisenä Roger Federer rikkoo edelleen ennätyksiä. Voitollaan Sonegosta hän saavutti 18-vuotiaane puolivälierät Wimbledonissa. Parempi vielä, hänestä tuli Lontoon turnauksen Open-aikakauden vanhin puolivälierä. Ennätys oli aikaisemmin Ken Rosewallin, joka oli saavuttanut puolivälierän 39-vuotiaana ja … kahdeksan kuukautta. Australialainen oli jopa onnistunut nostamaan itsensä finaaliin.

Lue myös Wimbledonissa Federer, siunattu valtakunnassaan

Vielä on nähtävissä, pystyvätkö sveitsiläiset ylläpitämään riittävän fyysisen tason jatkuakseen tähän vaiheeseen saakka. Koska oikean polven kaksoisoperaation jälkeen epäilyt hänen kyvystään kestää korkean intensiteetin otteluita viiden sarjan parhaimmillaan. Puolivälieriin pääsyn jälkeen tärkein kiinnostunut osapuoli oli edelleen rauhoittava: “Päätin ottaa tappioita tietojen keräämiseksi, jotta voisin olla kentällä ja laittaa kehoni kuntoon toivoen, että kun Wimbledon tulee, herään aamulla ja tuntuu hyvältä”, pystyn pelaamaan viisi sarjat. Ja niin minusta tuntuu, joten se on erittäin tyydyttävä. Nyt näemme mitä minulla on jäljellä säiliössä. “

Wimbledonin kahdeksankertaisella voittajalla on mahdollisuus mitata itseään jälleen keskiviikkona 7. heinäkuuta puolalaista Hubert Hurkaczia (18) vastaan.e maailmalla), venäläisen Daniil Medvedevin hyökkääjä 16. kierroksessa. Sveitsin silmissäe välierä All England Clubilla. Ja miksi ei 13e viimeinen ja mahdollinen kosto serbille Novak Djokovicille, kaksi vuotta vuoden 2019 eeppisen epilogin jälkeen. Hänen seuraajansa odottavat sitä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Novak Djokovic, sankari etsimässä tunnustusta

osoite