August 2, 2021

Rokotuslinjat eivät pelota portugalia. Käyttäjät pyytävät “kärsivällisyyttä” ja odottavat “niin kauan kuin se kestää” – ECO

Yliopiston stadionilla odotusaika rokotuksen suorittamiseen oli kaksi tuntia. Käyttäjät kuitenkin kiittävät organisaatiota ja takaavat odottavansa rokotetta “niin kauan kuin se kestää”.

Portugali ilmoitti risteilyn nopeuden risteilyssä, ja tavoite on selvä: antaa 850 000 annosta viikossa seuraavien kahden viikon aikana. Vauhdin kiihtyminen johtaa pidempiin linjoihin joissakin rokotuskeskuksissa eri puolilla maata. Estádio Universitáriossa, Lissabonissa, jonot eivät pelottaneet käyttäjiä, jotka pyytävät “kärsivällisyyttä” ja takaavat odottavansa “niin kauan kuin kestää” rokotusta varten.

Tänä tiistaina kello 10 jono Pavilion 3: n ulkopuolella Estádio Universitáriossa, Lissabonissa, tunsi jo itsensä, mutta jos se voisi varhaisessa vaiheessa pelottaa kaikkein kärsimättömimpiä, totuus on, että se liikkui hyvällä vauhdilla. “”Niin monien ihmisten kanssa tämä etenee nopeasti. emme voi valittaar ”, kertoo Celeste ECO: lle käsivarressa aviomiehensä kanssa ja muutaman metrin päässä esiseulonnasta läpi saadakseen toisen rokoteannoksen.

Hugo Amaral / ECO

Tämä paviljonki avattiin uudelleen noin kaksi viikkoa sitten, ja se toimii nyt yli 45-vuotiaiden “avoimena talona”, mikä sallii tämän ikäryhmän saada rokotteen ilman ennakkovarausta sekä yli 60-vuotiaille käyttäjille, jotka rokotettiin ensimmäisen AstraZeneca-rokoteannoksen 16. toukokuuta mennessä, eivätkä he ole vielä saaneet toista annosta.

Esiseulontaa odottaa myös noin 15 minuuttia Mário ja Cristine Zampol. Huolimatta siitä, että brasilialainen pariskunta on vain siirtänyt matkalaukkunsa ja matkalaukkunsa vain viisi kuukautta sitten Lissaboniin, rokotustahti kiihtyy, koska “Mitä enemmän ihmisiä immunisoidaan, sitä vähemmän seurauksia syntyy“, Samoin kuin se, että terveysviranomaiset ovat lyhentäneet anglo-ruotsalaisen valmistajan rokotteen antoväliä. “Brasiliassa Astran tapauksessa ne venyttävät aikaa sen sijaan, että lyhentäisivät kuten Portugali, mielestäni se on parempi niin”, korostaa Cristine.

Vaikka saldo on yleensä positiivinen, Mário Zampol huomauttaa, että “nämä jonot” voitaisiin välttää, jos esimerkiksi käyttäjät, joille odotettiin AstraZenecan toista annosta, olisi kutsuttu mukaan tekstiviestillä. “Jos minulle maksetaan ensimmäisenä, miksi en maksa toista? Siinä vaiheessa mielestäni olisi voitu luoda parempi organisaatio näiden jonojen välttämiseksi. Mutta toisaalta, huomasimme, että se on ennakointi, se oli jotain, mikä oli alkuperäisen suunnittelun ulkopuolella”, Sanoo Mário Zampol, joka on asunut 16 vuotta Shanghaissa Kiinassa.

Mario ja Cristine Zampol University Cityn rokotuskeskuksen sisäänkäynnillä.

Hugo Amaral / ECO

Toisessa päässä ja vähemmän kärsimätön on António Rebolo, joka ylistää rokotuksen hallintaa. ”Ensimmäistä kertaa saavuin puoli tuntia aikaisemmin ja he käskivät minun mennä sisälle. Se kesti 5 minuuttia, ei niin kauan. Nyt ihmisiä on enemmän, koska he ennakoivat ja massiivistavat rokotuksia ”, hän huomauttaa. Hieman yli viiden minuutin odottamisen jälkeen António Rebololla on vielä pitkä matka ennen esiseulontaa, mutta odottaminen ei kuitenkaan kiusaa häntä, ja pyytää kaikkia “olemaan enemmän kärsivällisiä”.

Tässä mielessä 63-vuotias käyttäjä olettaa, että hän mieluummin odottaa pidempään rokotusten nopeuttamiseksi, mikä rikkoi uusia ennätyksiä viime maanantaina, ja 141 500 rokotetta annettiin yhdessä päivässä. Jos odotitviisi minuuttia, kuten aiemmin, tuhansia ihmisiä ei rokotettaisi, mutta koska tavoitteena on rokottaa nopeasti, odotan niin kauan kuin se kestää“, Varmistaa.

Linjan yläosassa, paviljongin sisäänkäynnin vieressä, on vartija, jonka mukana on sotilas, jossa käyttäjät ohjataan menemään paviljongin sisään, kunnes he aloittavat prosessin. Varhaisessa vaiheessa, kun tämä tila avautui rokotuskeskukseksi, tapaamisen yhteydessä käyttäjien oli odotettava ulkona, mutta “mahdollisimman suuren mukavuuden” ja “niin vähän aikaa seisomaan ja odottamaan” tarjoamiseksi se oli loi tämän uuden viran, kertoo kapteeni tohtori João Aniceto, avustuspäällikkö 3: n paviljongin rokotuksen tukija Estádio Universitáriossa, Lissabonissa, ECO: lle.

Rokotuskeskus "Avoimien ovien päivä" yliopistokaupungissa - 06JUL21

Hugo Amaral / ECO

Mutta vasta siitä hetkestä, kun käyttäjät lähetetään takaisin toiseen jonoon, jälleen paviljongin ulkopuolelle, alkaa koko prosessi, joka sisältää seulonnan (missä heidän lämpötilansa mitataan ja missä heille annetaan kyselylomake), jonka myöhemmin hoitajaryhmä analysoi, mikä merkitsee tämän vaiheen loppua. “Rekisteröityneet ja rokotuskelpoiset käyttäjät odottavat soittoa”, kertoo kapteeni João Aniceto.

Kun 10 rokotuspistettä toimii samanaikaisesti, kaikki on järjestetty millimetreihin niin, että mikään ei onnistu. “Työskentelemme hihnojen ja henkseleiden kanssa, joten aukkoja ei ole ”. Kapteeni antaa takuun ja totuus on, että yleensä käyttäjät tunnustavat ponnistelut. “Verrattuna siihen, mitä kuulemme televisiossa, Mielestäni kaikki on hyvin järjestetty“, Huomauttaa Fátima Ferreira, pian sen jälkeen kun hän on käärinyt hihansa ottamaan toisen AstraZenecan annoksen.

Loppujen lopuksi Fátima Ferreira kesti jonkin aikaanoin puolitoista tuntia rokotteen saamiseen saakka kuitenkin hän väittää, että “olosuhteiden vuoksi meidän on oltava hieman kärsivällisiä “, ampua. Agla myöntää myös, että odotusaika oli pidempi kuin ensimmäisen annoksen ottamisen yhteydessä, mutta kehuu organisaatiota. “Tulin tänne noin klo 9.40 ja lähden nyt, joten Olen täällä kaksi tuntia. Mielestäni ihmiset haluavat puhua paljon, mutta tällaisessa tilanteessa mielestäni kaikki on hyvin. Voisi olla paremmin? Se voi, mutta voi olla myös pahempaa ”, hän sanoo.

Fátima Ferreira saa rokotteen “puolitoista tuntia saapumisen jälkeen”.Hugo Amaral / ECO

Rokotuksen jälkeen käyttäjät viedään toipumiseen, jossa heidän on odotettava 30 minuuttia varmistaakseen, että heillä ei ole haitallisia vaikutuksia rokotteeseen, ja jos jotain tapahtuu, heitä avustetaan välittömästi. Viimeisessä vaiheessa, keskipäivän puolivälissä, tapasimme jälleen Celesten, joka takaa, että hän meni “hyvin” ja että hän on nyt “enemmän levännyt”, koska hän on saanut rokotuksen päätökseen. “Tämä on kuin kaikkialla, jos meillä ei ole tapaamista, meidän on odotettava ”, hän lopettaa.

Rokotuskeskus "Avoimien ovien päivä" yliopistokaupungissa - 06JUL21
Celeste, jo toipumisalueella.Hugo Amaral / ECO

Kanssa kapasiteetti 1200 hengelle, kuten muissakin maan rokotuskeskuksissa, rokotustahti kiihtyy tässä tilassa. Kolmen viime päivän aikana pelkästään yliopistostadionin paviljongissa 3 annettiin noin 900 rokotetta päivässä, ja eilen “olimme melkein tuhannen joukossa”. Tavoitteena on saavuttaa tämä kynnys tiistaina. Jos se vahvistetaan, se on ennätysmäärä, koska keskipäivään mennessä oli jo annettu “lähes 400 rokotetta”, paljasti lääketieteellinen kapteeni João Aniceto.

vierailla site