August 1, 2021

Videopelien kustantaja Konami purkaa sopimuksen Griezmannin kanssa kiistanalaisen videon julkaisemisen jälkeen

Ranskalainen hyökkääjä Antoine Griezmann on levoton. Kiistan ytimessä, äskettäinen lähetys kahdesta amatöörivideosta vuodelta 2019, jotka osoittavat, että ranskalaisen joukkueen pelaajat Ousmane Dembélé ja Antoine Griezman pilkkaavat hotellihenkilöiden ruumiista ja kielestä Japanissa. Keskiviikkona 7. heinäkuuta japanilainen videopelien kustantaja Konami päätti keskiviikkona rikkoa Antoine Griezmannin suurlähettiläsopimuksen.

“Ilmoitimme, että Antoine Griezmann olisi suurlähettiläs Yu-Gi-Oh!, mutta viimeaikaisten tapahtumien valossa olemme päättäneet purkaa sopimuksen ”, yritys sanoi lausunnossaan. Konami, joka julkaisee konsolien jalkapallopelin joka vuosi, Pro Evolution Jalkapallo, kysyi myös FC Barcelonalta “Selittää tapauksen yksityiskohdat ja tulevat toimet”. “Syrjintää kaikissa muodoissaan ei voida hyväksyä”, lisäsi toimittaja.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös 2020, vuosi, jolloin jalkapalloilijat vastustivat rasismia

Anteeksipyyntöjä sosiaalisessa mediassa

Yhdessä videosta, joka lähetettiin perjantaina 2. heinäkuuta melkein tuntemattomalla YouTube-tilillä – jolla on 25 tilaajaa – näkyy, kuinka Dembélé huutaa Barçan joukkuetoverilleen, kun teknikot ovat kiireisiä makuuhuoneen television ympärillä. hotelli. Hän on ironinen heidän ruumiistaan ​​ja kielestään Griezmannin katseen alla, huvittuneena, mutta hiljaa. Nämä kuvat on otettu erityisen välitetyssä tweetissä, jossa vaaditaan aasialaisten rasismin lopettamista hashtagilla #StopAsianHate. Toisessa, paljon lyhyemmässä videossa Antone Griezmann jäljittelee aasialaista aksenttia pilkkaavalla sävyllä.

Kaksi pelaajaa pyysi anteeksi sunnuntaina 4. heinäkuuta. “Olen aina ollut sitoutunut kaikenlaiseen syrjintään. (…) Kumoan vakaasti minulle esitetyt syytökset ja olen pahoillani, jos voisin loukata japanilaisia ​​ystäviäni ”, sanoi Antoine Griezmann. Hänen kumppaninsa Barcelonassa ja Ranskan joukkueessa vakuutti puolestaan “Olisi käyttänyt samoja ilmaisuja” missä tahansa planeetalla, ja “Ei yhteisöä”.

Rakuten vaatii tilejä

Tiistaina 6. heinäkuuta Hiroshi Mikitani, japanilaisen verkkokaupan jättiläisen Rakutenin toimitusjohtaja, FC Barcelonan paidan sponsori, sanoi haluavansa ” selitys “ ja ilmoita Twitter-sosiaalisessa verkostossa, että hän tekisi “Virallisesti protestoi klubille”. “Klubin kumppanina ja kiertueen isäntänä olen erittäin pahoillani FC Barcelonan pelaajien tekemistä syrjivistä huomautuksista”, yrittäjä twiittasi.

Barça-hyökkääjä, joka tuomitsi vuoden lopussa Pariisin poliisin hyökkäyksen mustan musiikin tuottajan kimppuun, oli jo anteeksi pyytänyt anteeksi joulukuussa 2017, kun hän oli julkaissut kuvan hänestä sosiaalisessa mediassa, pukeutuneena mustaksi Harlem Globetrotters -pelaajaksi. . Hänen mukaansa kunnianosoitus, mutta “mustana kasvona” julistettu ele, joka viittaa Yhdysvalloissa erottelun aikaan syntyneeseen rasistiseen käytäntöön.

Lue kysely: Apinahuutojen ja loukkausten edessä pelaajien tietoisuus

Maailma AFP: n kanssahyppää tälle verkkosivustolle