August 1, 2021

Expresso rostrum: suuret pelit | Servir o Benfica -liike kyseenalaistaa Rui Costan ja hänen poikansa liiketoiminnan. He väittävät klubin sääntöjen mahdollisen “selvän rikkomisen”

Servir o Benfica -liikkeen johtaja Francisco Benítez lähetti tänä torstaina yhdessä kahden muun kumppanin kanssa klubin hallintoneuvostolta selvityspyynnön heidän mielestään “Sport Lisboa -sääntöjen ja Benfican selkeästä rikkomisesta”. Rui Costa.

Kyseessä on oletettu “kaupallinen tai palvelujen tarjoamisen suhde” Benfican ja Footlabin välillä. Yhtiön, jonka omistajana Benfica on varapuheenjohtaja 10 Investin kautta, yhtiö, jonka “tulee olemaan pääomistaja” ja joka puolestaan , se on Footlab-tuotemerkin “oikeuksien haltija” – jossa entisen pelaajan poika on toimitusjohtaja.

Klubin perussäännön 44 artiklan 4 kohdan mukaan “hallintoelinten jäsenet eivät saa suoraan tai epäsuorasti perustaa klubin tai sellaisten yritysten kanssa, joihin sillä on merkityksellistä osallistumista, kaupallisia suhteita tai palvelujen tarjoamista, vaikka välittäjä, joka ottaa huomioon näitä tarkoituksia varten, nimittäin puoliso, ylösnousemukset ja jälkeläiset “.

Servir o Benfica -liikkeen väitteet koskevat osittain Filipe Costan osallistumista kolmen pelaajan palkkaamiseen seuran naisten jalkapallojoukkueeseen: Caroline VanSlambrouck, 15. marraskuuta 2019; Thembi Júnior Kgatlaba, 27. tammikuuta 2020; ja Ucheibe Christy, 14. helmikuuta 2020.

Koska Benfican hallintoneuvostolle lähetetyn kirjeen mukaan “eri tiedotusvälineissä paljastettiin, että klubin varapuheenjohtaja on omistamansa yrityksen kautta Footlab-tuotemerkin omistaja, jonka hän toteuttaa edustajan mukaan. oma, useita sopimuksia Sport Lisboa e Benfican kanssa ”.

Filipe Costa, Rui Costan poika ja Footlabin toimitusjohtaja, kuvannut Caroline VanSlambrouckin rinnalla, belgialaisen pelaajan, jonka klubi palkkasi vuonna 2020 naisten jalkapallojoukkueelle

LinkedIn-sivulla Rui Costan poika tunnistaa itsensä Footlabin toimitusjohtajaksi. Kysyi Express Tribune edustusto- tai kumppanuussopimusten olemassaolosta Filipe Costan kanssa, Benfica ei ole tähän mennessä lähettänyt vastausta.

Benfican hallintoneuvostolle lähetetyssä kirjeessä liike väittää, että Footlabilla on “julkistettujen tietojen mukaan myös kumppanuus Sport Lisboa e Benfican kanssa, jonka kautta klubi asensi jalkapallokoulun mainitun Footlabin tiloihin, ja sen kaupallisia arvoja ei julkisteta ”.

Samassa ammatillisessa verkostossa Luz-klubin varapresidentin poika esiintyy Lissabonissa sijaitsevan ja vuonna 2015 perustetun edustustoimiston Ksirius Sports Managementin “liiketoiminnan konsulttina”. Tietopyyntöön ei myöskään saatu vastausta. Filipe Costan toiminnasta yrityksessä ja hänen mahdollisesta välittäjäroolistaan ​​kolmessa mainitussa liiketoiminnassa.

Lue myös

Klubin hallintoneuvoston jäsenille lähetetyn kirjeen lopussa liike ‘Servir o Benfica’ kysyy:

1. Onko tarkastusvaliokunta tietoinen tässä mainituista väitteistä?

2. Mikä on Sport Lisboa e Benfican ja Footlabin välinen kaupan kokonaismäärä tähän mennessä?

3. Ja Sport Lisboa e Benfican ja Ksirius Football Management -yrityksen välillä, joka mainitaan aina edellä mainituissa liiketoimissa?

4. Onko Sport Lisboa e Benfica tai jokin Benfica-konserniin kuuluvista yhtiöistä voimassa ollut sopimusta 10 Invest Lda: n kanssa. vai Ksirius Football Management?

5. Jos nämä tiedot vahvistetaan, hallintoneuvosto tekee tosiseikkojen vakavuuden valossa, nimittäin edellä mainittua työntekijää koskevan kurinpitomenettelyn suhteen, jonka taiteessa säädetään. 44, perussäännön nro 10?

6. Mitä hallintoneuvosto on tehnyt ja aikooko se varmistaa, ettei klubin työntekijöiden ja toimittajien välillä ole ilmeisiä eturistiriitoja, kuten näyttää siltä johtuvan tässä tapauksessa? “

tutustu tähän sivustoon