August 2, 2021

kaksi ohjaajaa vapautettiin valituksen johdosta

Suoritus muutoksenhakuun. Lentäjät Pascal Fauret ja Bruno Odos, jotka tuomittiin kuudeksi vuodeksi vankeuteen ensimmäisessä oikeusasteessa ns. “Air Cocaine” -tapauksessa, vapautettiin torstaina 8. heinäkuuta Aix-en Special Assize Appeal Court -Provencessa.

Muiden tämän oikeudenkäynnin syytettyjen osalta hovioikeus vahvisti ensimmäisessä oikeusasteessa tuomiot ilmailualan yhtiöiden johtajille Pierre-Marc Dreyfusille ja Fabrice Alcaudille (kuusi vuotta vankeutta) ja sponsorille Ali Boucharebille. epäillään huumekaupasta (18 vuoden vankeusrangaistus). Viimeksi mainitun kuljettaja Michel Ristic on, kuten ensimmäisessä oikeusasteessa, vapautettu.

Lue myös “Ilmakokaiini”: seitsemän yhdeksästä syytetystä tuomittiin enintään kahdeksantoista vuoden vankeuteen

“Esiintyjät”

MM. Fauret ja Odos ovat aina julistaneet syyttömyyttään, ja asianajajansa Me Vey, toisti keskiviikkona pitkiä argumenttejaan siitä, että nämä kaksi miestä eivät tienneet, että Falcon 50: een, joka oli lähdössä Dominikaanisessa tasavallassa Punta Canasta, oli lastattu matkalaukuissa lähes 700 kiloa kokaiinia. , maaliskuussa 2013.

Tapahtuman avainluvun mukaan, joka tuomittiin kahdentoista vuoden vankeuteen ja joka ei valittanut, Franck Colin, lentäjät «Banaanit». Julkisasiamies Pierre Cortès oli kuitenkin vaatinut heitä vastaan ​​kuusi vuotta vankeutta ja kutsunut heitä“Esiintyjät” kenellä oli “Oikeus, jopa velvollisuus, esittää kysymyksiä”.

Yöllä 19.-20.3.2013 Dominikaaninen poliisi takavarikoi 26 matkalaukkua, joissa oli 680 kiloa kokaiinia, yksityissuihkukoneella, joka oli lähdössä Punta Canan lentokentältä Ranskan Saint-Tropeziin. Pidätetyt ja tuomitut Dominikaanisessa tasavallassa Pascal Fauret ja Bruno Odos olivat paenneet maasta laittomasti.

Heidän ensimmäinen oikeudenkäyntinsä Ranskassa pidettiin Aix-en-Provencen erityisasiatuomioistuimessa huhtikuussa 2019.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Air Cocaine” -kokeessa hämmästyttävä joukkue syytettiin massiivisesta huumeiden maahantuonnista

Maailma AFP: n kanssa

Jatka lukemista