August 2, 2021

Politt voittaa vaiheessa 12, Greipel kuudes

Tulosraportti 108. Tour de France

Nils Politt (Bora – hansgrohe) voitti 12. kierroksen vaiheen. | Kuva: Cor Vos

08.07.2021 | (rsn) – Nils Politt (Bora – hansgrohe) varmisti saksalaisen ammattilaisen ensimmäisen voiton 108. Tour de Francella. 27-vuotiasta Hürthistä ei voitu pysäyttää 12. vaiheessa yli 160 kilometrin päässä Saint-Paul-Trois-Châteaux’sta Nimesiin, ja hän juhli uransa suurinta menestystä solistina.

“Se on uskomatonta. On unelma voittaa vaihe tässä. Alussa Peter Saganin oli lähdettävä kiertueelta. Se muutti taktiikkaa. Lopulta olimme pieni ryhmä. Minusta tuntui hyvältä. Tämä voitto on uskomatonta. ” , vaiheen voittaja tuskin uskoi onneaan ensimmäisessä haastattelussa.

Politt oli poistunut kumppaneistaan ​​kahdentoista kilometrin kohdalla määrätietoisella aloituksella ja saavuttanut tavoitteen 31 sekunnin etumatkalla. Jälkijoukkojen sprintissä espanjalainen Imanol Erviti (Movistar) varmisti toisen sijan australialaisen Harry Sweenyn (Lotto Soudal) edessä. Sveitsiläinen Stefan Küng (Groupama – FDJ) sijoittui neljänneksi 1:58 minuutin takana. André Greipel (Israel Start Up Nation), kuten Politt päivän 13 parhaan joukossa, sai kuudennen sijan.

Sarja-ajajat viettivät aurinkoisen ja rauhallisen päivän pelotonissa, joka ylitti maalilinjan noin 16 minuuttia Polittin jälkeen. Slovenialainen Tadej Pogacar (Arabiemiirikuntien Team Emirates) puolusti keltaista pelipaitaansa ja on pysynyt muuttumattomana kokonaistaulukossa 5:18 minuuttia kolumbialaista Rigoberto Urania (EF Education – Nippo) ja 5:32 minuuttia hollantilaista Jonas Vingegaardia (Jumbo -). Visma). Polittin hollantilainen joukkuetoveri Wilco Kelderman (Bora – hansgrohe) sai kuudennen sijan (+5: 58).

Brittiläinen Mark Cavendish (Deceuninck – Quick-Step) puolusti vihreää trikoota. Kolumbialainen Nairo Quintana (Arkéa – Samsic) on edelleen vuoripaidassa. Pogacar johtaa myös nuorten sijoitusta, Bahrain Victorious on edelleen paras joukkue.

katso tästä