July 31, 2021

Ranskan armeijan helikopteri kaatui Gabonissa vuonna 2009: kahdeksan ranskalaista sotilasta rentoutui

Kaksitoista vuotta helikopterionnettomuuden jälkeen, joka tappoi kahdeksan ranskalaisen sotilaan hengen Gabonissa, oikeudenmukaisuus hallitsee. Pariisin rikostuomioistuin vapautti torstaina 8. heinäkuuta kahdeksan sotilasta, joista syytettiin erityisesti murhista ja tahattomista loukkaantumisista.

Cougar vaurioitui 17. tammikuuta 2009 muutaman hetken kuluttua lentoonlähdöstä laivaston alukselta, joka purjehti Biafranlahdella Ranskan ja Gabonin sotaharjoituksen “N’gari” aikana. Kolme miehistön jäsentä ja viisi erikoisjoukkojen jäsentä tapettiin.

Vain kaksi miestä selviytyi onnettomuudesta, joka on yksi viime vuosien vakavimmista harjoituksista ranskalaisen armeijan helikopterilla. Tutkimukset olivat sulkeneet pois mekaanisen syyn ja johtuivat pilotointivirheestä pimeässä yössä “Taso 5”, ilman näkyvää horisonttia.

Vikaa ei löytynyt

Kahdeksan miestä, mukaan lukien aluksen kapteeni ja Gabonin armeijan kevyen ilmailun osaston päällikkö, oli kuitenkin saatettu oikeuden eteen epäiltynä useista onnettomuuteen johtaneista rikkomuksista.

He ilmestyivät kolmen viikon ajan kesäkuussa tapon ja tapon vuoksi “Turvallisuus- tai varovaisuusvelvoitteen ilmeisen tahallisella rikkomisella” tai ohjeiden rikkominen. Kaksi viikkoa menettelyn päättymisen jälkeen tuomioistuin antoi torstaina yleisen vapauttavan päätöksen.

“Tuomioistuin kuuli, näki, havaitsi siviilipuolen valtavan kärsimyksen”, julisti presidentti johdanto-osassa. “Tämän päätöksen tarkoituksena ei ole millään tavalla kyseenalaistaa uhrien kärsimää vahinkoa, mutta olemme pyrkineet selvittämään, ovatko väitetyt teot rikoksia. Vastaus on ei “hän jatkoi.

Jotkut syytetyistä nostettiin syytteeseen kouluttamisen vahvistamisesta viikkoa ennen onnettomuutta “Huonontunut” helikopterilentäjältä, kun veneen kansitutka oli epäkunnossa. Toiset näyttivät sallineen lentoonlähdön – tai eivät estäneet – lentoonlähtöä, vaikka tämä tutka oli edelleen viallinen ja tiiminvaihto viime hetkellä oli laskenut tämäntyyppisen arkaluontoisen toiminnan yleistä kokemustasoa. .

Tuomarit totesivat, että a “Vika” jolla on “Selkeä syy-yhteys” onnettomuuden kanssa ei todettu. Luotsin uudelleenkoulutus samoin kuin helikopterin nousu samana päivänä olivat “Laillisesti mahdollista”päätöksen mukaan. Tuomioistuin noudatti syyttäjän vaatimuksia, jotka pitivät sitä“Ei” vastaajista ei ollut “Vastuullinen” onnettomuudesta.

Maailma AFP: n kanssa

katso tämä sivusto