August 3, 2021

Robert Schuman tiellä beatification

BRYSSELIN KIRJE

Poliitikot saavuttavat harvoin beatification. Ranskassa kenellekään ei ole Saint Louisin jälkeen ollut oikeutta tällaiseen kunniaan. Robert Schuman, yksi Euroopan perustajista, on vielä ottanut askeleen tähän suuntaan. Paavi Franciscus antoi 19. kesäkuuta päätöksen hänen tunnustamisestaan “Jumalan orjan sankarilliset hyveet”.

Joten tässä on ranskalainen valtiomies – useita kertoja varajäsen III: n alaisuudessae Tasavalta, ministeri ja neuvoston puheenjohtaja IVe – korotettu arvostettavaksi. Vaikka on epätodennäköistä, että hän jonain päivänä saavuttaa “siunatun” katolisen kirkon tai “pyhän” aseman – sitä varten on täytynyt tehdä ihmeitä – Robert Schuman tulee tiensä. jälleen kerran historiassa.

Kirkko tervehtii tietysti hänen uskoaan ja hurskaita elämäntapojaan: pysyi selibaatissa koko elämänsä, tämä mies, joka oli epäröinyt tulla pappiksi, meni joka päivä messuille, myös silloin kun hän oli palvelija, ja asui sellaisessa maassa ole säästävämpi.

Anteeksiannon ruumiillistuma

Vatikaani on tutkinut pienimpään yksityiskohtiin saakka 15 000 sivua, jotka Metzin hiippakunta – johon Robert Schuman oli asettunut hyvin nuorena lakimiehenä ja missä hän lopetti päivänsä – ilmoitti sille avunpyynnön tueksi. vuonna 1990. Ja ei pitänyt Robert Schumania syyllisenä mahdollisesti tekemistä virheistä, kuten marsalkka Pétainin täysivaltaisen äänestämisestä heinäkuussa 1940, ennen kuin Gestapo pidätti hänet muutama kuukausi myöhemmin. “Hän on myös ensimmäinen Ranskan hallituksen päämies, joka on nimittänyt naisministerin [dans le gouvernement Schuman de 1947-1948, Germaine Poinso-Chapuis est ministre de la santé] », toteaa Jacques-Delors -instituutin johtaja Sébastien Maillard.

Näiden elementtien lisäksi “Vatikaani palauttaa poliittisen sitoutumisen”, tuomari tämän entisen toimittajan Risti. Omalla tavallaan, näinä epäluottamuksen aikoina, paavi Franciscus tekee politiikasta pyhyyden polun. Kirkko ei epäilemättä ollut epäitsekäs nuoren kansanedustajan Schumanin (joka valittiin mailla Moselissa vuonna 1919) roolille sodien välisenä aikana konkordatin pelastamiseksi ja pyhittämiseksi. “Alsacen ja Moselin paikallinen laki” . Mutta vielä enemmän, hän halusi tunnistaa tapan, jolla hän työskenteli sovinnon aikaansaamiseksi Ranskan ja Saksan välillä toisen maailmansodan jälkeen, ja ilmaisi anteeksiannon.

Sinulla on 54,93% tästä artikkelista luettavissa. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

selitys