August 2, 2021

uusi tarjouspyyntö lyhentää kuunteluaikaa

Kuvittele, että fyysisesti pahoinpidelty henkilö meni päivystyspoliklinikalle ja lääkäreillä oli kuusi katselu minuuttia hoitamaan heitä. Se on järjetöntä, eikö vain? No, se on sama », tiivistää Olivia Mons. Ranskan uhrien tiedottaja ei peitä katkeruuttaan. Yhdistys on vastannut 20 vuoden ajan uhrien avun ilmaisesta numerosta – 116 006 -, joka ohjaa soittajat sopivaan rakenteeseen.

Tämä puhelinalusta luotiin vuonna 2001 auttamaan kaikkia rikosten uhreja. Kenttä on valtava: perheväkivalta, fyysinen ja seksuaalinen väkivalta, loukkaukset, syrjintä, häirintä, verkkohäiriöt ja myös murrot, varkaudet väkivallalla, petokset ja luottamuksen loukkaukset, ilkivalta, liikenneonnettomuudet, terrori-iskut tai luonnonkatastrofit.

Ranskan uhrien edustajat kuristuivat itsensä lukemalla oikeusministeriön 26. toukokuuta julkaiseman tarjouspyynnön 116 006 hallinnoimiseksi. Tämän neljän vuoden välein uusittavan julkisen sopimuksen eritelmissä säädetään uudesta keskimääräisen kuunteluajan rajoituksesta. Toistaiseksi 80% puheluista on oltava alle kuusi minuuttia ja loput 20% ei saa ylittää 20 minuuttia. Tarjouspyynnössä mainitaan se “Keskimääräinen puhelujen kesto on alle kuusi minuuttia 80 prosentille heistä ja alle yhdeksän minuuttia lopuille 20 prosentille”. Tämä vastaa kuuden minuutin ja 36 sekunnin keston kokonaiskeskiarvoa.

Lue myös Hallitus keskeytti tarjouksen 39 19, väkivallan uhreiksi joutuneiden naisten määrä

Ranskan uhrit protestoivat tätä vaatimusta vastaan ​​5. heinäkuuta julkaistussa lehdistötiedotteessa “Mikä on täysin ristiriidassa uhrien oikeuksien kanssa” ja “Kehottaa poistamaan kuunteluajan rajoitukset”. Olivia Mons tuomitsee “Ei-hyväksyttävä rajoitus” :

”Roolimme on ennen kaikkea kuunnella. Jo se vie aikaa. On hiljaisuuksia, joita sinun on osattava kunnioittaa, kyyneleitä, jotka sinun on osattava kuulla. Sitten meidän on luotava luottamussuhde henkilön kanssa, vastattava hänen kysymyksiinsä, ymmärrettävä hänen tarpeensa, neuvottava heitä, ohjattava heidät sopivaan rakenteeseen tai yhteyshenkilöön. “

Taloudellisten seuraamusten riski

Yhdistyksen tiedottaja täsmentää, että keskustelujen keskimääräinen kesto on kymmenen minuuttia. Jotkut kestävät jopa kaksikymmentä minuuttia. ”Ruotsissa kuunteluaikaa ei ole rajoitettu kansallisella uhrien tukialustalla. Saksassa puhelun kesto on rajoitettu yhteen tuntiin ”, hän sanoo. Keskimääräisen kuunteluajan lyhentäminen näyttää siis hänelle “Ehdottomasti poikkeava” ja “Yhteys kenttäkokemuksestamme”.

Ota yhteyttä Maailma, oikeusministeriö puolustaa itseään ja korostaa sitä ”Keskimääräisiä kestoja ei ole vahvistettu mielivaltaisesti. Ranskan uhrien vuoden 2020 raportissa esitettyjen lukujen mukaan rikokseen liittyvän puhelun keskimääräinen kesto on 9,1 minuuttia, 63 prosenttia puheluista on nollasta kuuteen minuuttiin. “.

Puheluiden keskimääräistä kestoa koskevien riitojen lisäksi Ranska uhreja huolestuttaa myös taloudellisista seuraamuksista, jos tarjouskilpailussa lueteltuja tavoitteita ei saavutettu. Näin ollen näiden kuukausittain laskettavien seuraamusten välttämiseksi maksuton numeropäällikön on erityisesti:

  • kunnioita keskimääräistä alle kuuden minuutin kestoa 80 prosentille heistä ja alle yhdeksän minuuttia lopuille 20 prosentille puheluista;
  • nouto alle 40 sekunnissa 80 prosentille puheluista ja enintään minuutti lopuille 20 prosentille puheluista;
  • siirtää tai yrittää siirtää sopivaan rakenteeseen 80% puheluista alle neljässä minuutissa ja alle 20 minuutissa lopuissa puheluissa.

”Tiedämme hyvin, että jotkut puhelut edellyttävät yli kuuden minuutin keskustelua. Puheluajan ylittäminen ei sinänsä aiheuta seuraamuksia. “, yrittää rauhoittaa oikeusministeriötä. Näiden eritelmien mukaan 116 006: n johtaja kärsii todellakin rangaistuksia, jos hän ei pystyisi vastaamaan kaikkiin vastaanotettuihin puheluihin – mikä voisi tapahtua mekaanisesti, jos kuuntelijat viettävät keskimäärin kymmenen minuuttia uhrien kanssa. Varsinkin kun vastaanotettujen puheluiden määrä on kasvanut tasaisesti jo useita vuosia, toteaa France Victimes.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Perheväkivalta: “Terveyskriisin alkamisen jälkeen on tehty enemmän valituksia”

Tehtävänvaihto

Tämän tarjouspyynnön tavoitteena on “Eikö kukaan uhri jää pois”, vetoaa ministeriöön, joka lisää: “Kyse ei ole budjettien pienentämisestä, vaan siitä, että tarjouskilpailun voittaja pystyy vastaamaan kaikkiin puheluihin pitkällä aikavälillä niin, että kaikki soittajat ovat yhteydessä kuuntelijaan. ”

Silti symbolisella tasolla herättää kysymyksiä se, että taloudelliset seuraamukset otetaan käyttöön uhreja auttavassa rakenteessa. Kun nämä uudet tavoitteet on saavutettava, tehtävänmuutos on todellakin tulossa, Olivia Mons huolestuttaa:

“Meiltä kysytään, että meistä tulee vaihde. Meidän on sanottava ihmisille: “Hei, mihin olet joutunut? Missä sinä asut ? Annan sinulle yhteyden läheisyyteen. ”Siinä ei ole täysin empatiaa, emmekä sitä halua tuen ja kuuntelun suhteen. “

Oikeusministeriön kannalta tämän maksuttoman numeron tavoitteena on “Ota ihmiset yhteyttä toimivaltaisiin paikallisiin järjestöihin, erityisesti paikallisiin järjestöihin uhrien auttamiseksi. Tarjouskilpailun ehdokkaiden on tehtävä tätä koskevia ehdotuksia. “.

Lue myös Väkivallan uhriksi joutuneiden naisten kriisilinja on nyt käytettävissä ympäri vuorokauden maanantaista perjantaihin

Ministeriö sai Ranskan uhreilta armollisen hallinnollisen vetoomuksen, jota parhaillaan tutkitaan. Yhdistys, jonka osuus julkisista tuista on 65 prosenttia, päätti vastata tarjouspyyntöön ottaen huomioon aiheutuneet seuraamukset. “Aiomme tarjota mitä tiedämme miten: laadukas kuuntelu”, tiivistää Olivia Mons.

Katso tämä täältä