August 4, 2021

Abrantes | GNR purkaa huumekaupan verkoston kahden vuoden tutkinnan jälkeen (PÄIVITETTY)

Kaksi seitsemästä pidätetystä, jotka olivat osa pääsääntöisesti Abrantesissa ja Ponte de Sorissa toimivaa huumekauppaverkostoa, pidätettiin ennaltaehkäisevästi, kun taas muilla viidellä oli vähemmän vakavia pakkokeinoja, GNR ilmoitti tänään.

Santarémin GNR: n alueellinen komento pidätti Abrantesin rikostutkintayksikön (NIC) välityksellä 6. heinäkuuta viisi miestä ja kahta 33–45-vuotiasta naista huumekaupasta Abrantesin kunnissa (São Miguelin seurakuntaliitossa). Rio Torto ja Rossio Sul do Tejo, Mouriscas ja Pego) ja Ponte de Sor. Kaksi seitsemästä pidätetystä pidettiin ennalta ehkäisevässä pidätyksessä.

Kahden vuoden ajan huumausainekaupan rikokseen liittyvän tutkimuksen yhteydessä oli mahdollista varmistaa, että huumekauppaverkosto toimi Keskuksen alueella, lähinnä Abrantesin ja Ponte de Sorin kunnissa. Tuomarissa 8. heinäkuuta läsnä olleille pidätetyille pidätettiin kaksi heistä ennaltaehkäisevästi ja loput neljä esiintyivät säännöllisesti asuinpaikan poliisiasemalla. Seitsemänteen pidätettyyn, joka oli läsnä tuomarissa 7. heinäkuuta, sovellettiin henkilöllisyyden ja asuinpaikan (TIR) ​​pakottamista.

Kapteeni João Ferrão GNR Abrantesin postista vahvisti, että operaatio tapahtui tiistaina 6. heinäkuuta ja “teurastettiin pidätyksessä viisi ryhmään kuuluvaa 33 – 45-vuotiasta miestä ja naista. pääasiassa Abrantesin ja Ponte de Sorin kunnissa ”.

Abrantesissa kapteeni vahvisti, että operaatio toteutettiin paitsi Arrifanassa, operaation keskeisellä paikalla, myös Mouriscasin ja Pegon seurakunnissa.

Tutkinnan aikana noudatettiin kuutta pidätysmääräystä ja 26 etsintälupaa (yhdeksän kodeissa, 16 ajoneuvoissa ja yksi varastossa), mikä huipentui verkon purkamiseen ja seuraavan materiaalin takavarikointiin:

 • 19 ajoneuvoa;
 • Mopo;
 • 54 annosta kokaiinia;
 • 45 annosta kannabista;
 • Seitsemän annosta heroiinia;
 • 14 matkapuhelinta;
 • Tietokone;
 • Kaksi televisiota;
 • 19 kappaletta kultaa;
 • Lähitaisteluase;
 • Kolme paineilmapistoolia;
 • Hirviö;
 • Erilaisia ​​aineita, jotka liittyvät huumekaupan käytäntöön;
 • Erilaisia ​​hienostuneita huonekaluja.

Kapteeni João Ferrão sanoo, että verkolla oli “suuri paino” takavarikoidun “erittäin arvokkaan” materiaalin, nimittäin 19 auton ja mopon, takia. ”Tutkinta oli jatkunut noin kaksi vuotta. Meillä oli nämä merkit, ja osana tutkimusta täytimme kuusi pidätysmääräystä ja 26 etsintälupaa “, hän sanoi ymmärtäen, että etsintöjen aikana oli takavarikoitu myös 16 474,00 euroa.

Kapteeni paljasti “laajamittaisen” operaation, jossa otetaan huomioon alueen historia, “joka sai tukea Portalegren alueellisesta komentosta ja interventioyksikömme toiminnasta, yhteensä 104 toiminnassa”.

João Ferrãon mukaan takavarikoidut huonekalut, “mitä voimme nähdä, ovat ulkoinen merkki vauraudesta, joka ei olisi kohtuuhintainen kohdennettujen tulojen kanssa, ja siksi heidät takavarikoitiin todisteina”.

Mitä tulee huumausaineiden määrään, kapteeni julistaa sen “odotetuksi”, mutta selittää, että “tutkinnan aikana tehtiin muita toimia ja todisteita on enemmän”.

VIDEO | JOÃO FERRÃO, Kapteeni GNR DE ABRANTES

Yksi pidätetyistä esitettiin tuomarille 7. heinäkuuta Santarémin oikeuslaitoksessa, ja loput vangit menivät samaan tuomioistuimeen eilen 8. heinäkuuta soveltamaan pakkokeinoja.

Tuomarissa 8. heinäkuuta läsnä olleille pidätetyille pidätettiin kaksi heistä ennaltaehkäisevästi ja loput neljä henkilölle säännöllisin väliajoin asuinpaikan poliisiasemalla. henkilöllisyys ja asuinpaikka (TIR).

Toimintaa tukivat tiedotus- ja rikostutkintayksikkö (SIIC) ja interventioryhmä, sekä Santarémin alueellisesta komentosta että vahvistamalla Portalegren alueellista komentoa ja interventioyksikköä.

Hänellä on oikeudellinen tausta, mutta onneksi journalismi putosi hänen syliinsä yli 20 vuotta sitten eikä ole koskaan jättänyt häntä. Vastustaminen on normaalia, ehkä siksi sinulla on myös toinen polku: aloittaminen kansallisessa, kuka osaa lopettaa alueellisen. Se alkoi TSF-radiosta, muutti sitten Diário de Notíciasiin, vuosikymmen myöhemmin myöhemmin panosti Macaon talouteen siltana Portugalista Kiinaan. Elämänsä jälkeen pääkaupungissa vuonna 2015 hän palasi Abrantesiin. Hän haluaa asua maaseudulla, haluaa tyttärensä maaseudun elämänlaadun ja omistautuu mahdollisuuksien mukaan tarinoiden kertomiseen.

.

Hän sanoi