August 2, 2021

ammattiliiton virkamiehet pidätettiin ja vapautettiin Orlyssä

Roosy-Charles-de-Gaullen ja Orlyn Pariisin lentokenttien johtaja, Groupe ADP: n (entinen Aéroports de Paris) CFE-CGC-, CGT- ja UNSA-ammattiliittojen virkamiehet pidätettiin perjantaina 9. heinäkuuta Orlyssä Agence France-Presse (AFP) oppi ammattiliittolähteistä ennen silmiinpistävien työntekijöiden mielenosoitusta, ennen kuin hänet vapautettiin aikaisin iltapäivällä. Lentokentän lähde vahvisti poliisin pidättäneen mielenosoittajia Orlyssä. Lentoliikenne oli normaalia keskipäivällä Orlyssä ja melkein normaalia Roissyssä, kertoi Groupen ADP-johto.

ADP: n CFE-CGC: n puheenjohtaja Véronique Pigueron kertoi AFP: lle puhelimitse, että hänet oli “Poliisi pidätti CGT-johtajan kanssa Orlyssä Isabelle Bigandissa”. Heidät vapautettiin noin kello 14 ja ovat “Kokous elokuussa” tuomioistuimessa, sanoi ADP: n CFE-CGC: n pääsihteeri Rachid Eddaidj.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Roissy-Charles-de-Gaullen lentokentällä voi kadota jopa 30 000 työpaikkaa

ADSA: n UNSA: n pääsihteeri Laurent Garssine ilmoitti myös puhelimitse AFP: lle poliisin pidätyksestä “Kahden CGT-valtuuskunnan päällikön kanssa”. “Olemme rauhallisia. Teimme istunnon tiellä ja meidät pidätettiin, koska meillä ei ollut henkilötodistusta “, hän yksityiskohtaisesti. Garssine sanoi kutsuneensa Groupe ADP: n toimitusjohtajan Augustin de Romanetin “Sorrojista ilmoittaminen”.

Vapautettuaan kahden muun ammattiliittolaisen kanssa iltapäivän alussa herra Garssine kapinoi “Väkivalta” heidän pidätyksestään “Johtajat” mielenosoituksen “Julkisilla teillä ilmoitetun radan ulkopuolella”. Hänen mukaansa Mminun Pigueron ja Bigand pidätettiin mielenosoituksen järjestäjinä.

Kyynelkaasu

Nämä pidätykset saivat CFE-CGC: n ja UNSA: n kansalliset virkamiehet reagoimaan Twitterissä. UNSA: n pääsihteeri Laurent Escure kuvasi mielenosoittajien pidättämistä“Sietämätön”. “#ADP: n johto pyytää [représentants] liitto “, valitti CFE-CGC: n presidentti François Hommerilia. “Mutta mitä pääosakas (valtio) tekee lopettaakseen tämän sosiaalisen helvetin? “, hän lisäsi.

Amatöörivideoiden mukaan poliisi käytti Roissyssä kyynelkaasua torjuakseen mielenosoittajia, jotka kävivät lentokentälle johtavilla teillä.

Iltapäivällä ilman CFE-CGC: tä tapaaminen “Palaa takaisin tapahtumiin” toi yhteen CGT: n, UNSA: n ja johdon. “Kaikki vaativat vastuuta löytääkseen tien sosiaalisesta liikkeestä mahdollisimman nopeasti”, sanoi johto toivoen, että seuraava neuvottelukokous maanantaiaamuna voi “Olla vakuuttava”.

Lue myös Useat sadat Aéroports de Paris -yrityksen työntekijät osoittavat palkkojen leikkaamista koskevaa hanketta

Kokous, johon CFE-CGC osallistuu, mikä “Odottaa johdon ottavan vastuunsa” auto “Työntekijät ovat hyvin tyytymättömiä”vaati Rachid Eddaidj, ADP: n CFE-CGC: stä. “Työntekijät ovat vihaisia”, lisäsi Frédéric Lecocq, CGT-ammattiliiton edustaja. “Alusta alkaen he ovat olleet valmiita tekemään työtä, mutta mitattua työtä”, hän sanoi. Herra Garssinen johdolle haluaa “Appease” mutta hänellä on ”Aloitin käsinpainumisen”.

Aikaisemmin ralli on suunniteltu lauantaina klo 9 Roissyssä terminaalissa 2E. Ja CGT on jo jättänyt uuden ilmoituksen ensi perjantaina. Lakkoilijat vaativat työsopimusten mukauttamista koskevan suunnitelman peruuttamista, jossa määrätään palkkioiden alentamisesta tai poistamisesta. Kieltäytymisen yhteydessä työntekijät voivat irtisanoutua osana työsuojelusuunnitelmaa.

Lue haastattelu Groupe ADP: n toimitusjohtajan Augustin de Romanetin kanssa “Kaikki ei käynnisty uudelleen kuten ennen”

Maailma AFP: n kanssatämä sivu