August 1, 2021

Biden kehottaa Putinia toimimaan Venäjän kyberhyökkäyksiä vastaan

Joe Biden pyysi Vladimir Putinia perjantaina 9. heinäkuuta puhelinkeskustelun aikana toimimaan hyökkäyksiä vastaan “Ransomware” Venäjältä, rangaistuksena Yhdysvaltojen näkemisestä “Tarvittavat toimenpiteet” puolustaa.

Amerikan presidentti, joka oli jo korottanut aihetta, kun tapasi venäläisen kollegansa Genevessä kesäkuussa, oli ollut paineessa sen jälkeen, kun venäjänkieliset hakkerit viikko sitten tekivät näyttävän hyökkäyksen amerikkalaista Kaseya-tietokoneyritystä vastaan.

Lue myös Kyberhyökkäys yhdysvaltalaista yritystä vastaan ​​uhkaa monia yrityksiä

Joe Biden oli vastatoimena vaativan republikaanien vastustuksen edessä keskustellut tiistaina vanhempien virkamiesten kanssa tiedustelusta tai oikeusviranomaisesta mukaan lukien. Sitten hän ilmoitti olevansa “Lähetä” viesti Vladimir Putinille.

Perjantaina demokraatti puhui siis suorana venäläisen kollegansa kanssa. “Presidentti korosti Venäjän merkitystä ryöstöohjelmia harjoittavia ryhmiä vastaan” Valkoisen talon lausunnon mukaan. Hän “Toisti, että Yhdysvallat toteuttaa kaikki tarvittavat toimenpiteet asukkaidensa ja heidän välttämättömän infrastruktuurinsa puolustamiseksi tämän jatkuvan haasteen edessä”, tämän raportin mukaan. Keskustelu “Meni hyvin, olen optimistinen”Joe Biden sanoi sitten. Kysyttiin potentiaalista ” seuraukset “, hän vakuutti sen ” Joo “, olisi, paljastamatta mitään.

“Kyberominaisuudet”

Yhdysvalloissa on viime aikoina ollut lukuisia iskuja “Ransomware” tai «Ransomware», joka koostuu murtumisesta yksikön verkkoihin tietojen salaamiseksi ja sitten lunnaiden vaatimisesta, useimmiten bitcoineissa, vastineeksi salauksen avaimesta.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Bitcoin, rikoksen tai vapauden kryptovaluutta

Kaseyan lisäksi, joka ei vieläkään ole pystynyt käynnistämään palvelimiaan uudelleen, hakkerit ovat hyökänneet lihajätti JBS: ään, öljyputken johtajaan Colonial Pipeline, mutta myös paikallisiin yhteisöihin ja amerikkalaisiin sairaaloihin.

Lue myös Yhdysvallat: Colonial Pipeline -öljyputket maksoivat hakkereille 4,4 miljoonaa dollaria lunnaita

Vaikka Moskova kiistää vastuun, suurin osa näistä kiristysyrityksistä on syytetty Venäjän alueelta toimivilta hakkereilta.

Sveitsissä pidetyssä huippukokouksessa nämä kaksi miestä käsittelivät asiaa ja sopivat jatkavansa vuoropuhelua Venäjän ja Amerikan kyberturvallisuusasiantuntijoiden tapaamisilla. Joe Biden oli myös uhannut kollegaansa kostotoimilla, jos punaiset viivat ylitettiin. “Huomautin hänelle, että meillä oli merkittävä kyberneettikyky”, hän oli ilmoittanut. “Suurin osa maailman kyberhyökkäyksistä tulee amerikkalaisesta avaruudesta”, vastasi Vladimir Putin syyttäen Washingtonia yhteistyöstä hakkereita vastaan.

“Apoliittinen”

Perjantaina puhelimitse Venäjän presidentti pysyi tällä linjalla. “Vladimir Putin totesi, että huolimatta Venäjän halukkuudesta auttaa torjumaan tietoverkkorikollisia, emme ole viime kuukausina saaneet pyyntöjä” Yhdysvaltain tutkijoiden apua Kremlin raportin mukaan. “Ottaen huomioon ongelman laajuuden ja vaarallisuuden, Venäjän ja Yhdysvaltojen välisen vuorovaikutuksen on oltava pysyvää, ammattimaista ja epäpoliittista”, tämän lehdistötiedotteen mukaan.

Yhdysvaltain oikeusministeriö arvioi kesäkuussa “Hyödytön” esittää luovuttamispyyntöjä Venäjälle syytettynä maaperään asennettujen hakkereiden suojelemisesta vastineeksi heidän avustaan “Hallituksen edun mukaisilla alueilla”.

Kaikesta huolimatta Valkoinen talo näyttää haluavansa välttää liian suoraa yhteenottoa. Hänen edustajansa Jen Psaki huomautti perjantaina “Ei ole uutta tietoa, joka viittaa siihen, että Venäjän hallitus olisi voinut johtaa” viimeisimmät hyökkäykset.

Maailma AFP: n kanssa

lisää hyödyllisiä vihjeitä