August 4, 2021

Cannes 2021: “Vankka”, vain ulkonäöltään

KRIITTIVIIKKO

Esitetty keskiviikkona 7. heinäkuuta, kriitikkuviikon avajaisissa, Constance Meyerin 41, Vankka, näyttää puolivalehtelevan otsikon. Koska elokuva tuo yhteen kaksi kolosia – vaikuttavia ruumiita, henkiä, jotka eivät ole kovin muokattavissa – joiden vahvuus on ilmeinen ensi silmäyksellä, he ovat kaksi kolossiä, joilla on herkkä sydän ja joita olemme tekemisissä.

Ensimmäinen, kuuluisa elokuvanäyttelijä Georges – joka muistuttaa kuin kaksi vesipisaraa häntä tulkitsevalle (Gérard Depardieu) -, turhaan pakottaen, hän on edelleen kulunut, kyllästynyt häntä ympäröivään sirkukseen. , hengitysvaikeita illalla, kun ahdistus saa hänet alttiiksi takykardialle. Toinen, Aïssa (Déborah Lukumuena), turvallisuusvastaava ja korkean tason painija, voi aina ylpeillä, että hänellä on yksi päivä “Rikkoi solisluun” hieman kiusallisesta pojasta, hän on 25-vuotias tyttö, joka ei odota mitään parempaa kuin pystyvän luovuttamaan voimallisen ruumiinsa rakastajan lempeille käsivarsille. Muutaman viikon ajan hänen on valvottava Georgesia. Juuri tämä avoliitto osoittaa Vankka, tekemättä salaisuutta.

Lue myös Déborah Lukumuena, keisareista teatteriin

Tiedämme itse asiassa alusta alkaen, että nämä kaksi, hyvin eri ikäistä, vastakkaisesta taustasta, tulevat toimeen. He haistavat toisiaan, tarkkailevat toisiaan enemmän kiinnostuneina kuin epäilyttävinä tai vihamielisinä. Heillä on sama arkuus saattaa heidät yhteen, mikä pakottaa heidät haluamaan suojella itseään eikä “Anna kenenkään kusta”. Tästä postulaatista elokuva tuskin kehittyy, jättäen meidät tarkkailemaan näitä kahta yhdistettyä hahmoa. Yksi pelaa omaa rooliaan paljastamatta mitään muuta kuin mitä me jo tiedämme hänestä. Georges juo ja ruokkii itsensä kyllästymiseen saakka, nurisee koko ajan, elää liikaa, istuttaa amerikkalaiset tuottajansa ja hyväksyy vastahakoisesti ampumisen velkojensa maksamiseksi. Gérard Depardieu esiintyy itsessään. Ilmiön havainnointi varmistaa näytelmän ja laukaisee naurun huoneessa. Mikään ei ole liian yllättävää.

Näyttelijän hauraus

Toisaalta hämmästyttää tapaa, jolla Deborah Lukumuena paljasti Jumalallinen (2016), jonka on kirjoittanut Houda Benyamina, löytää paikkansa “hirviön” edessä, joka monopoloi hänet elokuvassa. Nuorella näyttelijällä on tarpeeksi vastausta, persoonallisuutta ja lahjakkuutta, ettei iso tähti nielaisi sitä. Oikeassa paikassa hän tarjoaa vankan läsnäolon. Peli hänen hahmonsa kuvassa: asiakkaan palveluksessa, mutta valppaana, halukas pitämään etäisyyttään. Todistaja ja paljastava näyttelijän, tytön, joka tietää, miten liikutetaan päästämättä irti, särkyvyydestä, hän on Georgesin pilari. Mutta myös elokuva.

Sinulla on jäljellä 24,13% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

vierailla täällä