August 4, 2021

Donald Trump haastaa Facebookin, Twitterin ja Googlen sekä heidän toimitusjohtajansa

Eri syistä Donald Trump näki läsnäolonsa keskeytyvän joistakin sosiaalisista verkostoista. Yksi sen tärkeimmistä viestintävälineistä – Twitter – oli yksi esimerkkejä. Yhdysvaltojen entinen presidentti sanoo nyt haastavansa Twitterin, Facebookin ja Googlen.

Alustojen lisäksi Donald Trump haastaa asianomaiset toimitusjohtajat, Dorsey, Zuckerberg ja Pichai.

Yhdysvaltain entinen presidentti ilmoitti golfklubillaan Bedminsterissä NJ: ssä, että hän haastaa Facebookin, Twitterin ja Googlen sekä heidän pääjohtajansa. Toimintaa tukevat kaksi Trumpin kannattavan ryhmän America First Policy Institute johtajaa.

Floridan liittovaltion tuomioistuimessa esitetyt kolme oikeusjuttua väittävät, että nämä kolme jättiläistä loukkaavat ensimmäisen muutoksen oikeuksia, joka on osa Yhdysvaltojen Bill of Rights -ohjelmaa, joka yhdistää kuusi perusoikeutta.

Päätös tehtiin noin kuukauden kuluttua siitä, kun Facebook päätti kieltää Donald Trumpin Facebookin käytön ainakin tammikuuhun 2023 asti. Twitter puolestaan ​​kielsi hänet pysyvästi käyttämästä alustaa Capitol-hyökkäyksen jälkeen.

Trump mainitsi Facebookin, Twitterin ja Googlen lisäksi myös YouTuben, koska alustan käyttö on kielletty tammikuusta lähtien.

Donald Trump haluaa palata alustoilleen

Prosessien myötä Trump haluaa, että viestintäalustat päästävät hänet palaamaan. Lisäksi hän haluaa tuomioistuimen julistavan 230 §: n mukaisen tietoliikennepolitiikan lain perustuslain vastaiseksi. Tämä pitää alustat vaarattomina käyttäjille lähettämälleen.

Itse asiassa CNBC: n mukaan presidenttinä Donald Trump rikkoi jaksoa 230 ja pyysi sen kumoamista. Saman lähteen mukaan Donald Trumpin tiedottaja Liz Harrington on turvautunut kommentointiin ennen virallista ilmoitusta, samoin kuin asianajaja, joka edustaa Trumpia eri oikeusjutuissa.

lisätietoja