August 2, 2021

ENS de la rue d’Ulm hyväksyy opiskelijat … sitten taaksepäin

Keskiviikkona 7. heinäkuuta Edouard (joka pyysi nimettömyyttä) nautti menestyksestään rue d’Ulmin (ENS-yliopiston PSL) kansallisen korkeakoulun (ENS) B / L-kilpailussa (kirjeet ja yhteiskuntatieteet). “Voitto”, tälle pariisilaisen valmistelun opiskelijalle, joka päättää kolmen vuoden intensiivisen työn luvun. Hänelle, kuten valmisteleville luokkatovereilleen, ENS on eräänlainen Graal: kuninkaallinen tie tutkimuksen tai ylemmän hallinnon ammatteihin, lupaus virkamiehen asemasta.

« Illalla vietin hyvää uutista perheeni ja ystävieni kanssa ”, sanoo Edward. Eikä kuvitellakaan, että seuraavana päivänä, torstaina, luettelo 25 opiskelijasta, joista hän oli ylpeästi lukenut nimensä, poistettaisiin. Ei enää varmuutta Edwardille. ENS ilmoitti ehdokkaille lähettämässään sähköpostissa ehdokkaille laitteistovirhe ” pisteiden ja kertoimien laskennassa. “Suullisten pisteiden painotetun kokonaismäärän laskeminen oli väärä tietylle joukolle B / L-kilpailuun kelvollisia ehdokkaita”, kertoo sähköposti. Perjantai 9, iltapäivällä, uusi luettelo valinnoista ilmoitettiin opiskelijoille. Edwardin nimi on edelleen olemassa. “Todellinen helpotus” nuorelle miehelle. Mutta muut nimet ovat kadonneet ja korvattu muilla.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Keskiluokan lapselle, jonka olin, pääsy Normale-Supiin oli hyvien kohtaamisten tapaus”

Kuinka tällainen virhe olisi voinut tapahtua? Silti ”kaatuminen” oli yhtä suuri kuin talo. ”Yhdellä oppilaistani kaikki suulliset arvosanansa olivat yli 10. Ja ensimmäisellä rivillä transkription alla luemme, että hänen keskiarvonsa oli 9,5! Virhe on ilmeinen! “ on suuttunut Pascal Combemale, Lycée Henri-IV: n opettaja. Kuka käsittelee: ”Se on hyvin surullinen oire kilpailujen laadun heikkenemisestä. ”

Porrastetut seuraukset

Joidenkin nuorten tuhoisan psykologisen vaikutuksen lisäksi tällä virheellä, joka tapahtui vain ENS-PSL: ssä, on riski, että sillä on seurauksia. ”Se on kilpailupankki: ehdokkaat suorittavat tietyn määrän testejä yhdessä ja luokitellaan sitten., toteaa Nicolas Thibault, taloustieteen professori khâgne B / L: ssä Lycée Janson-de-Saillyssä. Esimerkiksi ENS-Pariisi-Saclay on jo hyväksynyt tietyn määrän odotuslistalla olevia opiskelijoita, koska ENS-PSL: ään hyväksytyt vetäytyivät ”.

7. heinäkuuta, kun Edouard sai tietää pääsystä ENS-PSL: ään, hän ilmoitti vetäytymisestä ENS-Paris-Saclaylle, jonne hänet myös hyväksyttiin. Kun hän oppi ENS-PSL: n backpedalin, hänellä oli kauhea pelko.

Sinulla on 23,45% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

käytä tätä linkkiä