August 2, 2021

Euroopan komissio sakottaa BMW: tä ja Volkswagenia “päästökartellista”

“Voltswagen” tai Volkswagen?: Huhtikuun vitsi sekaannusta 1:06

(CNN-liiketoiminta) – Euroopan komissio määräsi miljardin dollarin sakon Volkswagen-ryhmälle ja BMW: lle yhteistyöstä Daimlerin kanssa lopettaakseen tekniikan kehityksen, joka olisi voinut vähentää heidän ajoneuvojensa haitallisia päästöjä.
Torstaina antamassaan lausunnossa komissio sanoi, että kolme saksalaista autovalmistajaa sekä tytäryhtiöt Volkswagen, Audi ja Porsche rikkovat EU: n kilpailusääntöjä hyväksymällä välttämään kilpailua teknisen kehityksen alalla siivouksen alalla. typpioksidi.

Maksut liittyvät toimintaan, joka kesti vuosina 2009–2014, jolloin autovalmistajat pitivät ”säännöllisiä teknisiä kokouksia” keskustellakseen sellaisen tekniikan kehittämisestä, joka poistaa dieselautojen haitalliset typpioksidipäästöt, komission mukaan. .

”Kaikilla viidellä autovalmistajalla – Daimler, BMW, Volkswagen, Audi ja Porsche – oli tekniikka vähentää haitallisia päästöjä enemmän kuin mitä EU: n päästöstandardit edellyttävät. Mutta he välttivät kilpailemasta sen kaikkien mahdollisuuksien hyödyntämiseksi. tämän tekniikan puhdistamiseksi paremmin kuin mitä laki vaatii, “Euroopan komission kartellipäällikkö Margrethe Vestager sanoi lausunnossaan.

”Nykypäivän maailmassa vähemmän pilaantuminen on tärkeä ominaisuus jokaisessa autossa. Ja tällä kartellilla pyrittiin rajoittamaan kilpailua tällä kilpailun avainparametrilla ”, hän lisäsi.

Volkswagenille, mukaan lukien sen Audi- ja Porsche-tuotemerkit, sakotettiin 502 miljoonaa euroa (595 miljoonaa dollaria) ja BMW: lle 373 miljoonaa euroa (442 miljoonaa dollaria). Daimlerille ei määrätty sakkoja, koska se paljasti kartellin olemassaolon, komissio sanoi.

Volkswagen ilmoitti harkitsevansa päätöksen valittamista ehdottaen sen asettavan kyseenalaisen ennakkotapauksen.

“Komissio avaa uuden päätöksen tällä päätöksellä, koska se on ensimmäistä kertaa tekemisissä teknisen yhteistyön kanssa kilpailulakien vastaisena”, yritys sanoi lausunnossaan. “Se määrää myös sakkoja, vaikka keskustelujen sisältöä ei koskaan toteutettu eikä kuluttajille aiheutunut vahinkoa”, hän lisäsi.

Euroopan suurin autovalmistaja sanoi, että komission suuntaviivat autovalmistajien välisestä teknisestä yhteistyöstä ovat “enää oikeutettuja autoteollisuuden kohtaamiin monimutkaisiin haasteisiin”, ja ne on päivitettävä.

Lausunnossaan BMW ilmoitti, että komissio oli “hylännyt suurimman osan väitteistään kilpailusääntöjen rikkomisesta” ja puhdistanut autovalmistajan epäilystä “kiellettyjen deaktivointilaitteiden” käytöstä päästötestien huijaamiseen. . “Tämä korostaa, että BMW-konserni ei ole koskaan esittänyt väitteitä päästöjenrajoitusjärjestelmien laittomasta väärentämisestä”, yritys lisäsi.

Vuonna 2015 Volkswagen myönsi vahingoittaneensa miljoonia dieselmoottoreita saadakseen päästöt näyttämään vähemmän myrkyllisiltä kuin todellisuudessa. Skandaali herätti vuosia tutkimuksia, sakkoja ja sovintoratkaisuja, jotka ovat maksaneet autovalmistajalle vähintään 39 miljardia dollaria ja vahingoittaneet sen mainetta.

Viime kuussa Volkswagenin entinen toimitusjohtaja Martin Winterkorn suostui maksamaan yhtiölle lähes 14 miljoonaa dollaria tutkimuksen jälkeen, kun se ei ollut reagoinut riittävästi viitteisiin siitä, että yritys olisi voinut käyttää laitetta moottoreissaan laitonta tekniikkaa. diesel.

Robert North ja Charles Riley antoivat raportteja.

lisätietoja