July 28, 2021

Euroopan unionin hyökkäyksessä Budapestia vastaan

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen oli suunnitellut lähtevänsä Budapestiin torstaina 8. heinäkuuta yhdelle pääkaupunkikierroksen vaiheista, jonka hän toteuttaa toteuttamaan 750 miljardin euron eurooppalaisen elvytyssuunnitelman. . Aina kun hänen johtamansa johtaja vahvistaa jäsenvaltion kansallisen suunnitelman – mikä avaa pääsyn yhteisön apuun – rouva von der Leyen huolehtii siitä, että se ilmoitetaan suoraan onnekkaalle valitulle virkamiehelle. .

Lopuksi hän piti kiireellisenä odottaa ennen lähtöään Unkariin, jolloin homoseksuaalisuutta ja pedofiliaa tasa-arvoisen lain piti tulla voimaan juuri hänen saapumispäivänään. ”Ursula von der Leyen oli valmis hyväksymään Unkarin suunnitelman. Laki on muuttanut sitä. Nyt hän haluaa käyttää Budapestin suunnitelmaa muuttaakseen tätä lakia ”, uskoo korkean virkamiehen, joka on hyvin perehtynyt asiaan. Painavalla perustelulla, koska Budapestilla on oikeus osana Euroopan elvytyssuunnitelmaa saada 7,2 miljardia euroa tukea.

Lue myös: Orbania ja Unkarissa annettua homofobista lakia vastaan ​​Eurooppa-neuvostossa esiintynyt raivot

24. ja 25. kesäkuuta kokoontuneen Eurooppa-neuvoston aikana monet valtion- ja hallitusten päämiehet hyökkäsivät Unkarin pääministeriin Viktor Orbaniin ja yrittivät vakuuttaa hänet peruuttamaan tämän LGBT-vastaisen tekstin. Muutama tunti ennen tätä kiivasta keskustelua, jonka aikana hollantilainen Mark Rutte oli maininnut Unkarin mahdollisen poistumisen Euroopan unionista, maan presidentti Janos Ader, herra Orbanin läheinen ystävä, ilmoitti julistaneensa laki.

Euroopan parlamentti puolestaan ​​lisäsi rouva von der Leyeniä painostamaan Unkarin elvytyssuunnitelmaa. Sen puheenjohtaja David Sassoli on sanonut sen useaan otteeseen: jos komissio ei käytä välittömästi eurooppalaisten varojen maksamisen ehdollisuusmekanismia oikeusvaltioperiaatteen noudattamiseksi, Euroopan parlamentti haastaa sen tuomioistuimessa. EU: n oikeus.

Häpeällinen laki

Torstaina parlamentin jäsenet hyväksyivät tekstin, jossa kehotettiin EU: n toimeenpanijaa toimimaan ” niin pian kuin mahdollista “ oikeusvaltioperiaatteiden rikkomusten yhteydessä lyömällä viallisia maita. Päätöslauselma – vahvistettu 529 äänellä, kun taas 150 parlamentin jäsentä, pääasiassa äärioikeistosta ja konservatiivisesta euroskeptisestä oikeistosta, äänesti vastaan ​​- “Kehottaa komissiota välttämään viivytyksiä asetuksen soveltamisessa” ja tutkia “Niin pian kuin mahdollista ja perusteellisesti oikeusvaltion periaatteiden mahdollisesta rikkomisesta”.

Sinulla on 57,47% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Kotisivu