August 2, 2021

Georgiassa hallituksen hämärä rooli LGBT + -vastaisessa väkivallassa

LGBT + -väestön syrjinnän torjunta on a “Kulttuuritaistelu” että Euroopan on johdettava, sanoi torstaina 8. heinäkuuta Ranskan Eurooppa-asioiden ulkoministeri Clément Beaune, täyttävät “Skandaali” homoseksuaalisuuden ja pedofilian rinnastaminen Unkarin lakiin. “Uskon, että Euroopassa on erittäin vakava ajelehtiminen, ja meidän on vahvistettava asevoimiamme (…). Valitettavasti tapaukset lisääntyvät, näimme sen jälleen Georgiassa viime viikolla järjestetyn LGBT + -mielenosoituksen aikana ”hän pahoitteli.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Pelko asettuu Unkariin homoseksuaalien suhteen, jotka pakotetaan harkintaan

Tämän valkoihoisen maan LGBT + -aktivistit ovat edelleen shokissa maanantaina Tbilisissä tapahtuvan väkivallan jälkeen. Sadat paraatiin vihamieliset ihmiset protestoivat Georgian parlamentin lähellä, josta repäisi Euroopan lippu, ja ryöstivät maaliskuun järjestäjien toimistot. Puolalainen turisti loukkaantui myös puukotuksen jälkeen riippumattoman Formula TV: n mukaan.

Nämä ryhmät hyökkäsivät sitten mediaan. 53 toimittajaa hyökättiin. Useat heistä sairaalaan. Toimittajat ilman rajoja (RSF) tuomitsi “Viranomaisten syyllinen passiivisuus” ja “Mahdottomuus” poliisin väkivalta. “Nämä julmat hyökkäykset ovat merkittävä takaisku lehdistönvapaudelle Georgiassa. Väkivallan intensiteetti ja koordinointi ovat ennennäkemättömiä ”, huolissaan RSF: n Itä-Euroopan ja Keski-Aasian toimiston johtaja Jeanne Cavelier.

“Vihamielinen väkijoukko”

Riskien edessä järjestäjät päättivät peruuttaa maaliskuun. “Emme voi vaarantaa ihmishenkiä ja osoittaa mielenosoituksia väkivaltaisia ​​hyökkääjiä täynnä olevilla kaduilla”, he kirjoittivat Facebook-sivulle. Paraatin järjestäjä Guiorgui Tabagari tuomitsee hallituksen roolin. “Meitä kohtasi vihamielinen joukko, mutta poliisi ei oikeastaan ​​toiminut, hän kertoo Maailman. Se on poliittista tahtoa: hallitus halusi jättää meidät yksin kohtaamaan nämä radikaalit ryhmät. “

Pääministeri Irakli Garibashvili itse puhui tätä paraattia vastaan. “Niin kutsutun Pride Marchin pitäminen ei ole järkevää, koska se aiheuttaa väkivaltaisen vastakkainasettelun”, hän sanoi maanantaina. Hänen mielestään nämä mielenosoitukset ovat “Ei voida hyväksyä suurelle osalle georgialaista yhteiskuntaa”. Hän syytti myös oppositiota ja maanpaossa olevaa entistä presidenttiä Mikheil Saakašvilia tämän tapahtuman takana saadakseen aikaan “Kriisi”. Voimakas ortodoksinen kirkko, jolla on kymmeniä tuhansia uskovia, oli myös vihamielinen paraatille ja kutsui kokoontumaan maanantaina julkiseen rukoukseen Pride Marchia vastaan.

Sinulla on jäljellä 40,67% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Luin tätä