July 28, 2021

hänen veljensä Bagui vapautettiin

Valui d’Oisen Assize-tuomioistuin perjantaina 9. heinäkuuta syytteeksi Bagui Traorén, joka syytettiin poliisimurhayrityksestä veljensä Adaman kuoleman jälkeen 19. heinäkuuta 2016 tapahtuneen väkivallan aikana. Kesäkuuhun 2020 suunniteltu tutkimus oli lykätty koronavirusepidemian vuoksi.

24-vuotiaan Adama Traorén kuolema santarmipihalla viisi vuotta sitten johti viiden yön yhteentörmäyksiin Val-d’Oisessa. Kolmitoista santarmia ja poliisia oli loukkaantunut lievästi, erityisesti ampuma-aseilla.

Lue myös Adaman veli Bagui Traoré lähetettiin takaisin oikeuteen “murhayrityksestä”

Viisi ihmistä oli ollut oikeudenkäynnissä 21. kesäkuuta lähtien Pontoisessa ampumalla poliiseja Persanissa ja Beaumont-sur-Oiseessa. Bagui Traorén lisäksi hänen entinen kumppaninsa ja yksi ampujista syytetty mies vapautettiin. Kaksi miestä todettiin syylliseksi ampumisten tekijöiksi. Heille tuomittiin kaksitoista vuotta rikosoikeudellista vankeutta ja kahdeksan vuotta vankeutta syyttäjän vaatimusten mukaisesti.

Tässä poikkeuksellisessa tapauksessa, jossa tuomioistuin vastasi noin 90 siviilipuolueeseen ja 1700 kysymykseen, entisen terrorismin vastaisen tuomarin Marc Trévidicin johtaman tuomariston kesti tuomion antaminen noin 30 tuntia.

Lue myös raportti: “Taistelu ei lopu tähän”, käynnistä tuki Traoré-veljille

Thunder taputtaa

Bagui Traorén syyttömäksi julistamisesta hänen kannattajiensa suosionosoitukset ja kannustimet puhkesivat yhdessä suurista lähetysteltoista, jotka oli asennettu tuomioistuimen saliin. Jotkut kymmenistä siviilipuolueen santarmista olivat tulleet univormuun osallistumaan tuomioon.

Keskeinen hahmo tässä oikeudenkäynnissä, Bagui Traoré, syytettiin olevan yksi mellakoiden käynnistäjistä. 29-vuotias nuori mies, joka ilmestyi pidätettynä laatikkoon, on väittänyt syyttömyytensä viiden vuoden aikana. Tiistaina kahden ja puolen viikon kiivaan keskustelun jälkeen kuulustelussa kuului ukkosmyrsky: syyttäjä vaati hänen vapauttamistaan. Asianajajat katsoivat, että aineelliset elementit puuttuivat osoittamaan, että hän oli yksi ampujista tai oli antanut heille käskyjä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Adama Traoré: tapauksen harmaat alueet, joista on tullut symboli

Oikeudenkäynnin alkaessa santarmit ja poliisit marssivat baariin kertomaan kaaoksen ja näiden mellakoiden yön äärimmäisen jännitteen, jossa heidän esimiehensä kieltäytyivät käyttämästä tappavia aseita ampumiseen vastaamiseksi vaarasta huolimatta.

Keskiviikkokirjelmissään Bagui Traorén puolustaminen puolestaan ​​kärsi “Haaksirikko” ja syytti tutkijoita siitä, että he olivat kohdentaneet hänet “Tee harhautus” veljensä Adaman kuolemasta. Draama, jota tutkitaan edelleen ja jonka varjo kummitti koko oikeudenkäynnin. Viiden vuoden ajan tutkintatuomarit ovat yrittäneet selvittää kuoleman syyt lääketieteellisen asiantuntemuksen perusteella, jonka johtopäätökset eroavat santarmien vastuusta, joita ei tässä vaiheessa ole syytetty.

Maailma AFP: n kanssa

linkki