July 28, 2021

Itäisessä Burkina Fasossa, jihadistien loukkuun jääneet kylät

Jos haluat pysyä ajan tasalla afrikkalaisista uutisista, tilaa “Monde Afrique” -uutiskirje tältä linkiltä. Löydä joka lauantai klo 6 viikko ajankohtaisista tapahtumista ja keskusteluista, joita Monde Afrique -lehden toimittaja käsittelee.

Džihadistiansa on sulkeutunut Madjoarissa, Burkina Fason itäosassa. Siellä, 400 kilometrin päässä pääkaupungista, Arly Parkin sydämessä, sadat ihmiset yrittävät hengissä jihadistien ympäröimänä. He ovat viimeisiä, syrjäisiä Tambargan alueella.

Yhdessä kuukaudessa kolmetoista muuta kunnan kylää ja kylää tyhjennettiin väestöstään. 14 000 asukkaasta 13 000 pakeni naapurikaupunkeihin ja Beniniin, rajan yli. Maailmasta erotetussa Tambargassa elämä on pysähtynyt ja kiinnittynyt samaan kyläläisten esittämään kysymykseen: “Kuinka kauan aiomme kestää?” “

Lue myös Burkina Fasossa väestön keskuudessa kasvaa viha iskujen lisääntymisestä

29. kesäkuuta terroristit esittivät heille viimeisen ultimaatumin. “He kertoivat meille:” Mene pois tai tulemme takaisin ja tappamme sinut “, sanoo kunnanvaltuutettu Diérigou Koaré Madjoarista Ouagadougoun kautta. Hän varmistaa, että hänellä on vain uutisia “Tiputin” koska melkein kaikki puhelinantennit ovat olleet “Potkut” hyökkääjät.

Täällä, kuten muualla alueella, on kulunut yli kolme vuotta siitä, kun asukkaat näkivät uhan etenevän ja yrittivät hälyttää viranomaisia ​​turhaan. “Se on status quo, he eivät koskaan seuranneet puheluitamme”, tuomitsee valitun, katkera.

Ei voi paeta

Burkina Fasossa yhä paheneva väkivalta, joka on kuollut useita tuhansia ihmisiä ja yli miljoona joutunut siirtymään kotiseudultaan kuuden vuoden aikana, painostaa hallitusta. Ensimmäistä kertaa jihadistihyökkäysten alkamisen jälkeen tuhannet ihmiset marssivat ympäri maata ilmaisemaan mielipiteitään ” Kyllästynyt “. Uusi mielenosoitus on tarkoitus lauantaina 10. heinäkuuta Dorissa Sahelin alueella (pohjoinen).

Viime kerralla Madjoarin hoitotyön opiskelija Aboubacar * puhui 55-vuotiaalle äidilleen puhelimessa, ja hän itki. “Terroristit ovat lähellä, he palaavat tappamaan meidät”, hän kuiskasi pojalleen sinä yönä piiloutuessaan yrittäen kaapata mailin kylästä. Aboubacar ei tiedä milloin hän näkee hänet uudelleen. Ja vielä vähemmän hänen 65-vuotias isänsä, veljensä ja sisarensa, serkkunsa, kaikki jäljellä.

Sinulla on 71,59% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

tutustu tähän infoon täältä