August 2, 2021

Kreikkalaisen laulajan, kitaristin ja säveltäjän Angelique Ionatosin kuolema

Koko elämänsä hän omisti äänensä runouteen, ainoa asia, joka sovitti hänet maailmaan, hän sanoi. Juhlallisuudella ja hellyydellä, äänellä, jossa voima ja lempeys leikkasivat, hän lauloi runoilijoita. Hänen kotimaansa Odysseas Elytis (Nobelin kirjallisuuspalkinto 1979) – “Suuri rakkauteni runoudessa”, hän alleviivasi, josta hän julkaisee ranskaksi käännettyjen runojen antologian, Aurinko tietää (Cheyne Publisher, 2015). Ja sitten Sappho Mytilenestä, Kostis Palamas, Yannis Ritsos. Hän suosi kreikkalaista kieltä, mutta lauloi myös Pablo Nerudaa, Atahualpa Yupanquia, Anna de Noaillesia, Jean-Roger Caussimonia …

Herkkä maailman etenemiselle, valppaana usein suuttunut, jopa kapinaan, kreikkalainen laulaja, kitaristi ja säveltäjä Angélique Ionatos kuoli pitkään sairauteen 7. heinäkuuta Les Lilasissa Seine-Saint-Denisissä. Hän oli 67-vuotias, joista neljäkymmentä oli asunut Ranskassa matkoilla säännöllisesti Kreikassa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Angelica Ionatosin itäosa

22. kesäkuuta 1954 Ateenassa syntynyt hän saapui Brysseliin vuonna 1969 vanhempiensa kanssa, jotka pakenivat ”everstien diktatuurilta” (1967–1974). Perhe muutti Liègeen. Angélique Ionatos näki siinä ratkaisevan musiikillisen tunteen: Mikis Theodorakisin. Säveltäjä oli sitten maailmankiertueella Belgian läpi. “Kun hän nousi lavalle ja avasi kätensä orkesteria johtaakseen, näytti siltä, ​​että suuri kotka olisi lentämässä pois. Hänellä oli hyvin erityinen tapa ohjata, koko ruumiillaan, se oli todellinen koreografia, hän uskoi meille muutama vuosi sitten. Olin opiskelija ja se oli ehkä ensimmäinen musiikillinen tunteeni. Sanoin itselleni sillä hetkellä: jos musiikilla on niin voimaa, niin haluaisin tehdä sen. ” Tämän hän teki. Vuosia myöhemmin hän kiitti häntä omalla tavallaan sopeutumalla Mia Thalassa, Mikis Theodorakisin säveltämä viisitoista lyhyt kappale, Dimitra Mandan runoihin (Auvidis, 1994).

“Ääni karkea ja hyväilevä samanaikaisesti”

Lähdettyään Belgiasta hän jatkoi uransa kehittämistä Ranskasta, jossa hän oli viidentoista vuoden ajan yhteydessä Théâtre de Sartrouvillen (Yvelines). Suurin osa hänen luomuksistaan ​​tuotetaan sitten yhteistuotantona ja ensi-iltana Théâtre de la Villessä Pariisissa. Muutaman vuoden ajan hän on ollut Pariisin esikaupungin Les Lilas -konserttisalin Tritonin ”kummitäti”, jossa hän antoi viimeisen konsertinsa 6. huhtikuuta 2018. Angélique Ionatos halusi pyytää taiteilijaystäviäan levyllä sekä lavalla. Joten vuonna 2002 Pariisin Bataclan-konserttisarjan aikana hän kutsui Misia, Lambert Wilsonin, Sonia Wieder-Athertonin ja Julietten.

Sinulla on jäljellä 40,92% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

sivustoni