July 28, 2021

Lakko Pariisin lentokentillä: ammattiliittojen edustajat pidätettiin, normaali liikenne

ADP: n työntekijät lakkoivat Roissy-Charles-de-Gaullen lentokentällä 2. heinäkuuta 2021 (AFP / GEOFFROY VAN DER HASSELT)

Groupe ADP: n CFE-CGC-, CGT- ja Unsa-ammattiliittojen virkamiehet, Roissy-Charles-de-Gaullen ja Orlyn Pariisin lentokenttien johtaja, pidätettiin myöhään perjantai-iltana Orlyssä, iskevien työntekijöiden mielenosoituksen aikana, ennen kuin heidät vapautettiin. aikaisin iltapäivällä, opimme liiton lähteistä.

Lentokentän lähde vahvisti poliisin pidättäneen mielenosoittajia Orlyssä. Lentoliikenne oli normaalia iltapäivän puoliväliin mennessä molemmilla lentokentillä, ADP: n johto sanoi.

Lakkoilijat vaativat peruuttamaan työsopimusten mukauttamista koskevan suunnitelman (PACT), jossa määrätään palkkioiden alentamisesta tai poistamisesta. Kieltäytymisen yhteydessä työntekijät voivat irtisanoutua osana työsuojelusuunnitelmaa (PSE).

Tämän viikon neuvottelujen epäonnistumisen jälkeen ryhmän kolme edustajayhdistystä – CFE-CGC, CGT ja Unsa – olivat pitäneet perjantaina ja lauantaina lakoilmoituksia vaatiakseen tämän paketin peruuttamista.

Aamun lopussa ADP: n CFE-CGC: n puheenjohtaja Véronique Pigueron ilmoitti puhelimitse AFP: lle, että “poliisi on pidättänyt hänet Orgyn CGT: n johtajan Isabelle Bigandin kanssa”. Sitten hän ajoi “poliisiasemalle”, hän ilmoitti myöhemmin tekstillä.

Heidät vapautettiin noin klo 14.00 ja heidät kutsutaan “elokuussa” oikeuteen, sanoi ADP: n CFE-CGC: n pääsihteeri Rachid Eddaidj.

ADP: n Unsan pääsihteeri Laurent Garssine oli myös ilmoittanut puhelimitse AFP: lle poliisin pidättämästä “kahden CGT-valtuuskunnan virkamiehen kanssa”. “Teimme istumapaikkaa tiellä”, hän sanoi.

Vapautettuaan kahden muun ammattiyhdistysliikkeen kanssa iltapäivän alussa herra Garssine kapinoi pidätyksensä “väkivaltaa” vastaan ​​”johtajina” mielenosoituksessa “yleisellä tiellä, ilmoitetun piirin ulkopuolella”. Hänen mukaansa rouva Pigueron ja rouva Bigand pidätettiin mielenosoituksen järjestäjinä.

– “Mitat” –


ADP: n työntekijät lakkoivat Roissy-Charles-de-Gaullen lentokentällä 2. heinäkuuta 2021 (AFP / GEOFFROY VAN DER HASSELT)

Nämä pidätykset saivat CFE-CGC: n ja Unsan kansalliset virkamiehet reagoimaan Twitteriin.

”Uskomatonta! Orly’ssa, jossa työntekijät osoittavat mieltään suunnitelmassa, joka aikoo alentaa palkkoja 10-25%, # ADP: n johto kehottaa ammattiliittojen edustajia “, valitti CFE-CGC: n puheenjohtaja François Hommeril. “Mutta mitä pääosakas (valtio) tekee lopettaakseen tämän sosiaalisen helvetin?” Hän lisäsi.

“Mitä Aéroports de Paris #ADP: n sosiaalisessa liikkeessä tapahtuu, on sietämätöntä! @ UNSA_officiel pyytää hallitusta puuttumaan asiaan, jotta ammattiliittojen vapauksia kunnioitettaisiin “, protestoi Unsan pääsihteeri Laurent Escure.

Roissyssä AFP: lle lähetettyjen amatöörivideoiden mukaan poliisi käytti kyynelkaasua torjuakseen mielenosoittajia, jotka kävivät lentokentälle johtavilla teillä.

Johto tapasi iltapäivällä CGT: n ja Unsan edustajien tapaustilaisuudessa Garssinen mukaan. CFE-CGC on päättänyt olla osallistumatta, mutta osallistuu seuraavaan “neuvottelukokoukseen maanantaina aamulla”, Eddaidj sanoi.

”Johdon odotetaan ottavan vastuunsa. Työntekijät ovat hyvin tyytymättömiä. Suurimmaksi osaksi johdon ehdottamat toimenpiteet eivät ole tyydyttäviä ”, sanoi Eddaidj. Lauantaiaamuna ralli on suunniteltu noin klo 9.30 Roissyssä terminaalissa 2E.

Johdon kannalta PACT mahdollistaa tarvittavien säästöjen saavuttamisen, kun taas Covid-19-pandemia on painanut ADP: n toimintaa.

tuuletin / chl / bma

.

lue lisää